Markkinointiautomaatiolla kohti asiakaskokemuksen ihannetilaa

Kokisivatko sinun asiakkaasi iloisen yllätyksen, jos muistaisit heitä persoonallisella tarjouksella? Tai jos muistuttaisit tärkeästä vuositarkastuksesta tai sopimuksen uusimisesta juuri oikeaan aikaan? Viestisi olisi asiakkaan tarpeen mukaan mietitty, ja asiakas tuntisi itsensä hyvin huomioiduksi.

Jokainen yritys on oman bisneksensä ja asiakaskuntansa paras asiantuntija. Tiedät, miten asiakkuuksianne pitäisi täydellisessä maailmassa hoitaa, jotta kilpailijan olisi vaikea päästä suhteenne väliin. Usein resurssit ja inhimilliset tekijät rajoittavat sitä, miten hyvin toivetilaan päästään. Jos sinä et istu asiakkaan sylissä, siellä istuu joku muu.

Teknologia ja asiakastieto apuun


Markkinointiautomaatio tulee asiakkuuksien hoidon avuksi pitämään yllä jatkuvaa asiakasdialogia. Hyvä lähtötilanne syntyy, kun markkinointiautomaatiosovellus kytketään olemassa olevaan asiakastietoon moottoriksi, joka vie viestin oikeaan paikkaan silloin, kun asiakkaasi sitä oikeasti kaipaa. Mutta kuinka lähteä liikkeelle?

Vinkki 1: Muista olemassa olevat asiakkaasi


Markkinointiautomaation hyödyntämisessä keskitytään helposti uusiin asiakkaisiin ja liidiputken rakentamiseen. Kun suunnittelet markkinointiautomaation hyödyntämistä, muista olemassa olevia asiakkaitasi. Rakenna hoitomalleja, jotka pitävät asiakkaitasi hyvänä ja varmistavat asiakastyytyväisyyden.

Vinkki 2: Tarkasta asiakastietosi laatu

Mikään automaatio ei voi viedä viestiä oikealle henkilölle, jos yhteystiedot ovat vanhentuneita ja puutteellisia.

Vinkki 3: Kytke markkinointiautomaatio tärkeisiin asiakastietoihin

Käytä automaation taustalla tietoa esimerkiksi CRM-järjestelmästä ja ERP:istä. Kun automaation tukena on monipuolisesti asiakkaaseen liittyvää liiketoimintatietoa, voit lähettää oikeasti merkityksellisiä viestejä oikeaan aikaan.

Vinkki 4: Varmista palvelun laatu automaation avulla


Mieti mitkä prosessit tehostuisivat eniten automaatiolla. Missä kohdissa ripeällä reagoinnilla parannetaan asiakaspitoa ja saadaan asiakas kokemaan, että hän on tärkeä? Markkinointiautomaatio voi hyristä taustalla auttamassa asiakaspalvelua tekemään tehtäväänsä laadukkaammin.

Vinkki 5: Vaihda epätieto asiakastiedoksi – ja paranna sillä toimintaasi

Fiksu markkinointiautomaatio ei vain ammu viestejä maailmalle vaan myös palauttaa tietoa takaisin. Asiakas haluaa, että hänet tunnetaan, kun hän kaipaa palvelua. Yksilöllinen ja laadukas asiakaskokemus onnistuu, kun yrityksen vasen käsi tietää mitä oikea tekee. Kyselytulokset, markkinointiviestit ja vastaukset tulevat avuksi asiakaskokemuksen rakentamiseen, kun tieto yhdistetään ja tuodaan avoimesti saataville.

Bloggaus Markkinointiautomaatiolla kohti asiakaskokemuksen ihannetilaa
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Roger Studio Oy:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Open source
Markkinointi
Valmisohjelmisto
Sisällönhallinta
Sisältömarkkinointi inbound-markkinointi sisältöstrategia markkinoinnin automaatio
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Roger Studio Oy:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana
Logistiikan ja varastoinnin trendit 2018: toimitusnopeus, IoT ja varaston automaatio