Logistiikkakeskus huolehtii tavarantoimitukset ammattitaidolla

post_image

Materiaalitilaukset ja osastovarastojen täydennykset olivat aiemmin osa hoitohenkilökunnan työtä. Nyt tehtävistä vastaavat logistiikkatyöntekijät, jotka ovat tilaus- ja hyllytyspalvelun ammattilaisia. Näin hoitajat saavat keskittyä ydintehtäväänsä potilaiden hoitamiseen. Finn-ID:n toimittama osastotilausratkaisu huolehtii siitä, että tilaukset siirtyvät nopeasti ja virheettömästi keskusvarastolle edelleen keräiltäväksi ja kuljetettavaksi.

”Katalogissa” 10 000 nimikettä hoitotarvikkeista mappeihin

Satakunnan sairaanhoitopiirin logistiikkakeskuksen tehtävänä on huolehtia materiaalitoimituksista sairaanhoitopiirin omien yksiköiden lisäksi myös jäsenkuntien perusterveydenhuollon tarpeisiin. Kuljetettavan tavaran volyymi on viikoittain noin 400 kuutiota. – Hyvät liikenneyhteydet ovat eduksi, sillä tavaraa toimitetaan ympäri Satakuntaa - keskussairaalasta aina esimerkiksi Raumalle ja Kankaanpäähän saakka. Huolehdimme toimituksista myös puolustusvoimille Säkylään ja Niinisaloon, vastuualuejohtaja, logistiikkakeskuksen päällikkö Juha-Pekka Heikkonen selventää.

– Tuotevalikoima käsittää lähes 10 000 tuoteartikkelia. Toimitamme lähes kaikkia osastoilla käytettäviä tarvikkeita. Hyllyistä löytyy tuotteita hoitotarvikkeista ja wc- ja käsipapereista aina toimistotavaroihin kuten kyniin ja mappeihin saakka. Lääkkeitä emme kuitenkaan toimita, Heikkonen selvittää.

Tilausprosessin tehostamiselle oli tarvetta

Vanha tilausmenetelmä aiheutti tekijöilleen paljon työtä ja muistettavaa. Aikaa kului turhan paljon kirjauksiin ja esimerkiksi oikeiden nimikkeiden eli tuotetietojen etsimiseen – sekä osaston että keskusvaraston henkilökunnalta.

Heikkonen muistelee aikaa taaksepäin: - Aiemmin osastot hoitivat tilauksen manuaalisesti. Pahimmassa tapauksessa tiedot kirjattiin käsin useammankin kerran ennen tilausjärjestelmään siirtämistä. Valitettavan usein syntyi myös inhimillisiä virheitä.

Logistiikkakeskus halusi tehostaa ja yhdenmukaistaa asiakkaidensa vaivalloiset ja aikaa vievät osastotilausprosessit. Referenssikäynti Lahteen avasi silmiä. – Kävimme tutustumassa osastotilausprosessiin Päijät-Hämeen keskussairaalassa. Saimme sieltä hyvää palautetta niin järjestelmistä kuin Finn-ID:stäkin, Heikkonen muistelee.


Hoitaja saa keskittyä ydintyöhön – potilaan hoitamiseen

– Yksinkertaisimmillaan hyllytys- ja tilauspalvelun marssijärjestys menee näin: ensin tehdään tilaus keskusvarastolle, sitten se kerätään Logistiikkakeskuksessa, kuljetetaan terminaaliin, jaetaan osastolle ja hyllytetään yksikön varastoon. Käytännössä logistiikkatyöntekijä tekee usein uuden tilauksen samalla, kun tavarat viedään osastolle. Kaikki tämä tapahtuu tietysti hyvässä yhteistyössä hoitohenkilökunnan kanssa, Heikkonen kertoo.

Finn-ID vastasi merkittävästä osasta kokonaisuutta toimittamalla osastotilausratkaisun. Kokonaisuus muodostuu terveydenhuollon tarpeisiin suunnitellusta materiaalitilauspäätteestä ja tilausohjelmistosta. – Tilausohjelmiston avulla keskusvarastonimikkeitä voidaan tilata suoraan osastoille – myös nimikkeen tunnistamisvirheistä on päästy viivakoodien ansiosta kokonaan eroon. Aiemmin väärät tai puuttuvat tuotekoodit aiheuttivat ongelmia, Finn-ID:n myyntipäällikkö Aapo Nurmi kertoo.

Työn järkevöittämisellä on saatu hyviä tuloksia. Näitä ovat esimerkiksi varaston kierron nopeutuminen ja tilausprosessin virheettömyys. – Myös uuden henkilöstön sisäänajo tilauksen tekemiseen onnistuu nyt muutaman tunnin koulutuksella, Heikkonen lisää.

– Tärkeimpänä näen kuitenkin sen, että osastojen henkilökunnan työaikaa vapautuu välittömään hoitotyöhön, Nurmi jatkaa. Heikkonen on samoilla linjoilla. – Hoitohenkilökunta ei ole oikea ammattiryhmä hoitamaan tilauksia. Nyt heille jää enemmän aikaa ydintehtävään eli potilaiden hoitamiseen, hän kertoo tyytyväisenä.

Asiakashyödyt
  • Hoitajien ajansäästö
  • Virheet ja niistä johtuva selvitystyö vähenee
  • Uuden henkilöstön sisäänajo tilauksen tekemiseen onnistuu muutaman tunnin koulutuksella
  • Toiminta on tasalaatuista, kun kaikissa yksiköissä on käytössä yhtenäiset toimintamallit
  • Työ tehostuu
  • Varastonkierto nopeutuu
  • Kaksinkertaiset kirjaukset jäävät pois
  • Tilauserien järkevöittäminen

Referenssi Logistiikkakeskus huolehtii tavarantoimitukset ammattitaidolla
Tilaaja: Satakunnan sairaanhoitopiirin logistiikkakeskus
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Logistiikka
Projektinhallinta
Tietohallinto
Ketterät menetelmät
Mobiilikehitys
Tietoliikennepalvelut
IT
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Laitteet
Valmisohjelmisto
Mobiilisovellukset varastonhallinta mobiilisovellus langaton teknologia
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Finn-ID Oy :lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa