Liuttu ja Haltu asettavat korkealaatuisen tilausajopalvelun uudelle tasolle

post_image

Pirkanmaalainen henkilö- ja pakettikuljetuksista tuttu Liuttu Logistiikka Oy ja paikallinen digitalisaation edelläkävijä, it-ohjelmistopalvelutalo Haltu Oy nostavat ennennäkömättömällä yhteistyöllä henkilökuljetuksille asetetun riman uusiin korkeuksiin.

Liuttu ja Haltu ovat aloittaneet uudenlaisten tilauspäätteiden toimittamisen sopimusasiakkaille, joiden kanssa pilotointia on tehty jo useamman viikon ajan. Tilauspäätteellä esimerkiksi Hotellin vastaanotosta voidaan yhdellä kosketusnäytön painalluksella tilata Liutun auto paikalle. Lisäksi näyttö myös kertoo tilauksen etenemisen ja mahdollistaa asiakaspalvelun viestinnän asiakkaalle päin.

“Nopsasti toimiva digitilauskanava säästää (hotellin) vastaanoton henkilöiden aikaa. Servicen asiakaspalvelijat ja Premium tilausajopalvelun kuljettajat takaavat palvelun laadun.”, alleviivaa Jussi Kuortti Liutulta.

Uusi järjestelmä on vaatinut runsaasti käytettävyyssuunnittelua, jotta työkalu istuisi mahdollisimman helposti Liutun asiakaspalvelijoiden nykyiseen työympäristöön ja ei aiheuttaisi tarpeetonta lisätyötä. “Pientä päänvaivaa on aiheuttanut mm. se, että nykyisissä henkilöliikenteen työnohjaukseen liittyvissä järjestelmissä ei ole ollut tarvittavia rajapintoja, joten luovuutta ja kehittämisintoa on vaadittu molemmilta osapuolilta. Ja sitähän on onneksi riittänyt.”, kertoo Mikko Sävilahti Haltu Oy:stä

“Uusien palvelujen kehittäminen yhdessä asiakkaiden kanssa on mielenkiintoista sekä myös toimintamme kehittymisen edellytys. Vaihtoehtoja on paljon ja niistä tuleekin löytää yhdessä asiakkaiden ja toteuttajien kanssa parhaat vaihtoehdot. Olemme ottaneet asiakkaamme jo aikaisessa vaiheessa mukaan kehittämiseen. Avoin kommunikointi sekä yhteinen innostus takaavat onnistuneet palvelutuotteet”, summaa Liutulta Sanna Rantasalo-Keinonen.

Teknisenä ja ohjelmistoalan näkökulmasta mielenkiintoisena yksityiskohtana onkin, että kaikki tilauksen käsittelyyn tarvittava ohjaus tehdään käyttäen Slack-nimistä viestintätyökalua. Uudet tilaukset tulevat kanavalle ja siitä lähtee automaattinen ilmoitus kaikille asiakaspalvelijoille, tilaus myös kuitataan samaa kanavaa pitkin, jolloin tilaaja saa automaattisesti tiedon tilauspäätteeseen tilauksen toimitusajasta. Lisäksi kaikkeen viestinvälitykseen käytetään teollisen internetin ratkaisuista tuttua MQTT-protokollaa, joka mahdollistaa palvelun laajennettavuuden ja skaalautumisen helposti suurempiinkin toteutuksiin.


Lisätietoja projektista:
Mikko Sävilahti, toimitusjohtaja, Haltu Oy
mikko@haltu.fi, +358-50-3506464

Referenssi Liuttu ja Haltu asettavat korkealaatuisen tilausajopalvelun uudelle tasolle
Tilaaja: Liuttu Logistiikka Oy
Ajankohta:2016 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Jussi Kuortti
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Logistiikka
Toiminnanohjaus ERP
Tuotekehitys ja suunnittelu
Arkkitehtuuri
Integraatiot
IoT
Käyttöliittymäsuunnittelu
Mobiilikehitys
Android
Linux
Hotelli, matkailu ja ravitsemus
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Telekommunikaatio
Konsultointi
Valmisohjelmisto
IoT MQTT django python slack
Pinterest

Muita julkaisuja Haltu Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Top 10 maailman parhaat ohjelmistot
Nouseva ohjelmistokehitystalo kasvaa yrityskaupoilla - Solidabis hankki palvelumuotoiluosaamista
Miten verkkopalvelu viedään onnistuneesti maailmalle?
Inbound-markkinointi: Hubspot jyrää Suomen johtavana markkinoinnin automaation teknologiana
Liiketoiminnan jatkuvuudenhallinta paranee paikkatiedon avulla
Moderni pilvipalvelu yhdistää kotimaisen konesalin, globaalin pilven ja co-locationin tietoturvalliseksi hybridiksi