LiquidBlox on verkkojulkaisun tulevaisuus

post_image

LiquidBlox on verkkojulkaisun tulevaisuus

Kansainvälisille kentille valmis ja teknisesti edistyksellinen verkkojulkaisu vaatii luovaa suunnittelua ja ongelmanratkaisua. Jani Hiltusen LiquidBlox kirii julkaisumaailman kärkeen valtteinaan vahva tekninen osaaminen sekä selkeä fokus käyttäjäkokemukseen.

Tavoitteena julkaisun helppous

”Julkaisuihin keskittyvä tuote on edennyt beta- testausvaiheeseen. Tuotteemme avulla kuka tahansa voi julkaista lehden, esitteen tai vaikkapa katalogin digitaalisesti, ilman koodaustaitoja. Se sopii kustannustehokkaaksi välineeksi esimerkiksi yritysten viestintäosastojen käyttöön sekä erilaisten sidosryhmä- ja asiakaslehtien julkaisuun”, kertoo LiquidBloxin Jani Hiltunen.

”Olemme keskittyneet muun muassa yleisesti harmiteltuun käytännön ongelmaan: Flip Page-sovellus + PDF on käytettävyydeltään hidas ja heikko systeemi tuottaa ja selata julkaisuja. Perinteinen verkkojulkaisu ei takaa hyvää lopputulosta, joten halusimme irti PDF:stä.”

“Tuotteemme käyttöliittymä on selkeä ja ohjaa käyttäjää kohti tehokasta työtapaa. Linkityskäytäntö saadaan palvelemaan julkaisijaa aivan uudella tehokkuudella, myös deeplinking on mahdollista. Julkaisija saa myös sivun sisällä vaikkapa tietyt tuotemerkkinsä linkitetyiksi, mikä ei PDF:n sisällä onnistu.

”Liquidbloxin mallissa julkaisijan käytössä on verkkopalvelu, jonka perustaso on ilmainen ja lisäominaisuuksia saa käyttöön maksusta. Some-osaaminen on oleellinen osa nykyisten yritysten julkaisutarpeita, joten asiaan on kiinnitetty erityistä huomiota.

Tekninen kumppani takaa laadun

Kansainvälisesti suuntautuva startup-yritys halusi alusta asti varmistua siitä, että kehitteillä olevan tuotteen tekninen toteutus on varmalla perustalla. Toimivuus on taattava kaikissa tilanteissa, sillä alussa tehtyjä virhearvioita ja teknisiä heikkouksia on hankala korjata myöhemmin. Jos korjausliikkeet vaativat palvelun keskeytystä, tuotteen imago kärsii aina tappioita. Siksi LiquidBlox valitsi tekniseksi kumppanikseen kokeneen pilvipalvelujen ja ohjelmistokehityksen asiantuntijayritys Webscale Oy:n.

“Startupeilla ei ole resursseja osata kaikkea itse. Lähdimme yhteistyöhön, kun Jani tunnisti palvelun sopivan Amazonin pilvialustalle ja tarvitsi siihen parhaat kehittäjät. Nyt LiquidBlox hyötyy maailmanluokan infrastruktuurista, josta pienen toimijan budjetilla olisi voinut joskus aiemmin vain haaveilla. Toteutimme LiquidBloxille pilvi-infrastruktuurin, backend-applikaatiot ja osan frontend-toteutuksesta”, Webscalen Tero Kauhanen kertoo.

”Startupin oli helppo hyödyntää uusimpia konsepteja kuten palvelimettomia sovelluksia, joilla saadaan tehoja ja kustannussäästöjä. LiquidBloxissa muun muassa kuvien skaalaus on toteutettu AWS Lambdalla, jossa koodi ajetaan palveluna halutulla suoritusteholla ja palvelusta maksetaan vain siltä ajalta kun koodia suoritetaan.”

Yritysten välinen yhteistyö on ollut tiivistä ja keskustelevaa. Webscalen asiantuntija on liitetty osaksi LiquidBlox-tiimiä kehitysprojektin ajaksi. Julkaisun helppoutta odottavien verkkoviestinnän ammattilaisten ja verkkoselaajien odotus päättyy pian, sillä Hiltunen lupaa valmiin tuotteen julkaistavaksi loppuvuodesta 2015.

https://webscale.fi/caset/liquidblox-on-verkkojulkaisun-tulevaisuus/

Suosittelija:

Jani Hiltunen

Referenssi LiquidBlox on verkkojulkaisun tulevaisuus
Tilaaja: LiquidBlox
Ajankohta:2015 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Jani Hiltunen
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Markkinointi
Arkkitehtuuri
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Asiantuntijapalvelut
IT
Media
Konsultointi
Toteutustyö
Open source
Amazon AWS AWS amazon web services
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Webscale Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Kuuluuko digitaalisen palvelun kehitysprojekti markkinoinnille, myynnille vai IT:lle?
Mediaparoni Ilkka Lavas rakentaa Eat And The Citystä globaalia ravintoloiden markkinapaikkaa
Podcast: Miksi it-osaamisen hankinta ja soveltaminen liiketoimintaan on niin haastavaa?
Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin