Liikunta- ja kulttuuriedut näppärästi mobiilisovelluksella

post_image

Liikunta- ja kulttuurisetelit sähköistäneen ePassin (ent. SporttiPassi) palvelulla on kysyntää. ePassi laskuttaa työnantajia vain todellisen kulutuksen perusteella, ja taustajärjestelmä hoitaa maksuliikenteen itsenäisesti ilman välikäsiä. Eficode on seurannut yrityksen huimaa kasvuvauhtia teknologiatoimittajan roolissa.

HAASTE

ePassi halusi kehittää palvelunsa käyttäjäkokemusta. ePassi-maksaminen tapahtui jo ennestään matkapuhelimella tunnistautumalla, mutta nyt käyttäjille haluttiin tarjota mahdollisuus maksaa liikunta- ja kulttuuripalveluja mobiilisovelluksen avulla.

Applikaatio tahdottiin liikkujien käsiin pikavauhtia. Pieni yritys halusi myös toteuttaa sovelluksen mahdollisimman kustannustehokkaasti.

RATKAISU

Konseptointivaiheessa ydintoiminnallisuutta hahmoteltiin yhdessä epassilaisten kanssa: Millaisessa tilanteessa ePassi Mobiilia käytettäisiin? Miten maksutapahtumasta tehtäisiin vielä helpompi ja nopeampi? Miten käyttäjä saataisiin palaamaan samaan liikuntapaikkaan uudestaan?

Toteutustavaksi valittiin suomalais-kiinalainen hybridimalli. Suomessa applikaation kimpussa hääräsivät projektipäällikkö, GUI-suunnittelija ja ohjelmistoarkkitehti. He toimivat projektissa osa-aikaisesti. Eficoden Pekingin-toimistolla sovellusta teki kaksi kokopäiväistä kehittäjää.

Ketterää Scrum-menetelmää hyödyntämällä varmistettiin, että vilkasta tahtia valmistuva sovellus istuu asiakkaan liiketoiminnan tarpeisiin iteraatio iteraatiolta paremmin.

LOPPUTULOS

Toivottu muutos liikkujien käyttäytymisessä toteutui: Joukko aiemmin passiivisia käyttäjiä on aktivoitunut maksamaan liikunta- ja kulttuuripalveluja ePassi Mobiilin kautta.

Tavanomaiseen toteutustapaan verrattuna hybridimallilla saavutettiin 40 prosentin kustannussäästöt.

Kun ohjelmistoa rakennettiin kahdessa vuorossa, time-to-market lyheni viikoilla. Android-applikaatio ja toimiva ohjelmointirajapinta (API) saatiin valmiiksi alle kahdessa kuukaudessa idean synnystä. Hyvien kokemusten myötä myöhemmin kehitettiin sovellukset myös iPhonelle ja Windows Phonelle.

Suosittelija:

Eficode on ollut ePassin alkutaipaleelta saakka mukana luomassa järjestelmämme taustaprosesseja ja koulimassa kilpailukykyämme. Kun minulla on kehitysidea, tiedän että eficodelaiset osaavat kääntää sen teknologiaksi. Nämä kaverit eivät tyydy tekemään vain mitä sanotaan. He varmistavat, että saan sen liiketoimintahyödyn, jota lähdin hakemaankin.

Tommy Sarja

Referenssi Liikunta- ja kulttuuriedut näppärästi mobiilisovelluksella
Tilaaja: ePassi Payments
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Maksaminen
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Valmisohjelmisto
Toteutustyö
Android
iOS
Windows Phone
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Eficode Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!
City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä