LeTemps - Verkkolehti Drupal 8:lla

Wunderkraut auttoi Ringieriä uudistamaan LeTemps.ch -verkkolehden sivustonsa


“Olemme iloisia siitä, kuinka joustava, nopea ja meitä asiakkaana tukeva Wunderkraut on. Wunderkrautin käyttämät ketterät menetelmät ja projektin toimitusprosessi sekä heidän näyttönsä onnistuneesta avoimen lähdekoodin hyödyntämisestä teki Wunderkrautista oikean valinnan projektiin.” Marco Di Bernado, Head PCM Technologies, Ringier

Wunderkraut ja Sveitsin suurin kustantamo, Ringier, ovat aiemmin tehneet onnistuneesti yhteistyötä ja kun Ringier halusi uudistaa uutissivustonsa, Le Tempsin, lisensoidusta sisällönhallintajärjestelmästä uuden sukupolven avoimen lähdekoodin järjestelmään, Drupal 8:aan, oli Wunderkraut luonnollinen valinta tekniseksi toimittajaksi.
Haasteena toimintavarmuus tulevaisuudessa ja julkaisukanavien yhdistäminen
LeTemps.ch oli käyttöönottamassa uutta back office -järjestelmää, Digital Collection's DC-X, helpottamaan tulevia haasteita printtimedian, verkkomedian ja sosiaalisen median julkaisukäytäntöjen yhdistämisessä. Ringierin IT-osasto halusi meidät mukaan varmistamaan sujuvan ja saumattoman siirtymän ja integraatiot uuteen DCX-järjestelmään.

Le Temps halusi myös tarttua haasteeseen ja vaihtaa samaan aikaan useampaa järjestelmäänsä. Heillä ei ollut aiempaa kokemusta Drupalista, mutta kokivat sen oikeaksi valinnaksi uudeksi teknologiaksi vanhan lisensoidun järjestelmänsä sijaan.

Drupal 8 tuomaan varmuutta tulevaisuuteen
Wunderkraut ryhtyi toimeen avoimen lähdekoodin teknologioiden ja teknisten toteutusten ammattilaisena. Autoimme Le Tempsin tiimiä toteuttamaan suurimman osan kustomoidusta sisällöstä ja frontend -toteutuksista itse. Le Temps hyödyntää perustanaan NP8:aa, joka on MD Systemsin Drupal 8:lla toteuttama julkaisutyökalu. Autoimme ja tuimme Ringierin tiimiä hyödyntämään Drupal 8:n uusia ominaisuuksia nopeasti ja konsultoimme uuden sivuston teknisessä arkkitehtuurissa.

Kun projekti aloitettiin, vain muutamia sivustoja oli toteutettu vasta syksyllä 2015 virallisesti julkaistavalla Drupalin uusimmalla versiolla.
Käyttäjäystävällinen sisällönhallintajärjestelmä, integraatiot julkaisukanavien välillä
Wunderkraut toteutti teknisesti kaikkein hankalimmat ja monimutkaisimmat integraatiot Drupalin, NP8:n ja DCX-järjestelmän välillä. Rakensimme kanavaksi kaksisuuntaisen integraation DCX:n ja Drupalin välille artikkelien sisällölle, gallerioille, mediasisällölle, in-line mediasisällölle ja metadatalle. Integraatiokanava tarjosi myös Drupalin kautta esikatselun siitä, miltä DCX:ssä tehdyt toimitukselliset näkymät näyttävät todelliselle käyttäjälle.

Konsultointia, koulutusta, tukea ja osaamisen siirtoa
Le Tempsin verkkosivuston uudistusprojektissa mukana ollut sisäinen IT-tiimi jatkaa luottavaisin mielin sivustonsa jatkokehitystä nopeissa sprinteissä. Avoimen lähdekoodin ansiosta heillä on täysi kontrolli ja omistajuus sivustostaan, ilman toimittajaloukkua.

Wunderkrautin tarjoama tekninen konsultointi, tuki ja koulutus mahdollisti sen, että osaamista täysin uudesta Drupal 8:sta pystyttiin siirtämään asiakkaalle itselleen siinä määrin, että he voivat itsenäisesti ylläpitää sivustoaan. Myös Wunderkrautin työskentelymalleja ja ketteriä menetelmiä siirrettiin asiakkaan toimintaan yhdessä tekemällä.

Wunderkraut osallistui projektiin jo aikaisessa vaiheessa ja sivuston monimutkaiset integraatiot pystyttiin toteuttamaan nopeasti. Asiakkaalla on nyt käytössään vahva pohja, jolle he voivat rakentaa sivustoaan tulevaisuuden vaatimusten ja uusien teknisten ratkaisujen mukaisesti. Le Tempsin uusi järjestelmä on nyt valmis sovittamaan Drupal 8:n kanssa yhteen tulevat median trendit ja julkaisustrategiat.

Lisätietoa Wunderkrautista: https://www.wunderkraut.fi/
Verkko-osoite: https://www.letemps.ch/

Referenssi LeTemps - Verkkolehti Drupal 8:lla
Tilaaja: Le Temps
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Viestintä
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Sisällönhallinta
Webkehitys
Drupal
Julkaisujärjestelmä CMS
Open source
Media
Konsultointi
Toteutustyö
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Wunder:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana