Leimet uusi materiaalinseurantansa Protacon MES toimituksen avulla

Protacon toimitti metallialalla toimivalle Leimet Oy:lle ProMES-materiaalinseurantajärjestelmän. Sen avulla Leimetillä voidaan seurata tuotantoprosessin materiaaleja raaka-aineen vastaanotosta varastointiin, tuotanto- ja välivarastointiin, lopputuotevarastointiin, lähetykseen ja lastaukseen. Automatisoidun järjestelmän käyttö vähentää manuaalisia työvaiheita ja sitä kautta epäselvyyksiä kirjauksissa, materiaaleissa ja materiaalien laaduissa.

– Vanha systeemimme kaipasi uudistusta ja päätimme panostaa materiaalin seurantaan kerralla kunnolla. Hankitun järjestelmän myötä pystymme täyttämään sekä omat että meiltä vaadittavat viranomaisvaatimukset. Protaconin tarjoama ratkaisu materiaalin seurantajärjestelmään auttaa meitä materiaalien laadun seuraamisessa. Pystymme myös spesifioimaan yksinkertaisemmin jokaiseen tuotteeseen käytettävät materiaalit, kertoo tuotantopäällikkö Henri Lindell Leimet Oy:stä.

– Protacon vakuutti meidät ammattitaidollaan ja osaamisellaan jo tarjousvaiheessa. Referenssit vakuuttivat ja kaikesta näki, että ”kotiläksyt” oli tehty huolella jo ennen ensitapaamista. Olemme olleet tähänastiseen yhteistyöhön enemmän kuin tyytyväisiä, Lindell lisää.
Hyödyt huomattu myös valmistavassa teollisuudessa

Leimet Oy on Raumalla toimiva metallialan perheyritys, joka valmistaa korkealuokkaisia betonipaalutuksessa käytettäviä komponentteja. Leimetin valmistuslinjat ovat pitkälle robotisoituja. Seurannan automatisoinnin myötä tuotteisiin tulee kunnolliset etiketit ja lähetyslistat automaattisesti. Tämä kaikki vähentää inhimillisen virheen riskiä ja parantaa tuotannon läpinäkyvyyttä sekä jäljitettävyyttä huomattavasti.

– Raaka-ainetoimittajien määrä kasvaa koko ajan. Seurantajärjestelmän avulla voimme selvittää toimitetun tavaran laadun nopeasti. Ajansäästönä se näkyy erityisesti ongelmatilanteissa. Ongelmakohdat huomataan nopeasti ja niihin voidaan reagoida välittömästi, Lindell sanoo.

ProMES:a on käytetty perinteisesti esim. paperiteollisuuden ja painotalojen tuotannonohjauksessa. Se soveltuu kuitenkin erittäin hyvin myös erilaisten tavaravirtojen ja varastojen hallintaan. ProMES istuu erinomaisesti valmistavaan teollisuuteen, mutta myös erilaisiin jakeluketjujen varastoihin. Protaconilla on järjestelmästä jo yli 100 kansainvälistä toimitusta.

ProMES on suunniteltu vaativiin 24/7 -prosesseihin, joissa vaaditaan käytettävyyden ja ylläpidon helppoutta. Hankintahinnaltaan edullinen ProMES toimii myös linkkinä ERP-järjestelmän ja prosessin välillä, jolloin monilta manuaalisilta työvaiheilta vältytään.

Suosittelija:

Vanha systeemimme kaipasi uudistusta ja päätimme panostaa materiaalin seurantaan kerralla kunnolla. Hankitun järjestelmän myötä pystymme täyttämään sekä omat että meiltä vaadittavat viranomaisvaatimukset.

Henri Lindell, Tuotantopäällikkö Leimet Oy

Referenssi Leimet uusi materiaalinseurantansa Protacon MES toimituksen avulla
Tilaaja: Leimet
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Supply chain management SCM
Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Hotelli, matkailu ja ravitsemus
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Valmistava teollisuus
Valmisohjelmisto
Toteutustyö
 
Pinterest

Muita julkaisuja Protacon Solutions Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Top 10 maailman parhaat ohjelmistot
Nouseva ohjelmistokehitystalo kasvaa yrityskaupoilla - Solidabis hankki palvelumuotoiluosaamista
Miten verkkopalvelu viedään onnistuneesti maailmalle?
Inbound-markkinointi: Hubspot jyrää Suomen johtavana markkinoinnin automaation teknologiana
Liiketoiminnan jatkuvuudenhallinta paranee paikkatiedon avulla
Moderni pilvipalvelu yhdistää kotimaisen konesalin, globaalin pilven ja co-locationin tietoturvalliseksi hybridiksi