Laurean verkkopalvelu

Laurea-ammattikorkeakoulu uudisti viestintäänsä osana laajenpaa organisaatiomuutosta. Muutosta tukemaan tarvittiin sekä toiminnallisuudeltaan, sisällöltään että visuaaliselta ilmeeltään uudistuneen Laurean toimintaa vastaava verkkopalvelu. Verkkosivut vahvistavat Laurean sitouttavaa, selvästi kilpailijoista erottuvaa brändiä. Kumppaniksi digiuudistukseen Laurea valitsi HiQ:n.

Organisaation oloinen ja näköinen verkkopalvelu
www.laurea.fi -verkkopalvelu on Laurean tärkein ulkoisen viestinnän kanava. Verkkosivujen kautta tuodaan esiin ammattikorkeakoulun toiminnan painopisteitä: koulutusta, tutkimusta ja kehittämistä sekä alueen palvelemista. Vuoden 2015 alussa voimaan tulleen organisaatiomuutoksen myötä tavoitteena oli myös viestiä vahvemmin yhtenäisen Laurean strategiaa.

”Halusimme rakentaa myös kansainvälisessä vertailussa laadukkaan verkkopalvelun, joka on miellyttävä käyttää, teknisessä mielessä virheetön ja visuaalisesti raikas. Kaikessa suunnittelussa pyrittiin yksinkertaisuuteen ja selkeyteen siten, että kävijä löytää nopeasti tarvitsemansa tiedon”, kertoo viestintäjohtaja Päivi Korhonen Laureasta.

Selkeä, yksinkertainen ja hakukoneoptimoitu kokonaisuus
Uudistusprojektin yhteydessä Laurean verkkopalvelun alustaksi päivitettiin Microsoft Sharepoint 2013 -tuoteversio. Uudella sivustolla oli tarkoitus hyödyntää osittain vanhan, myös SharePoint -pohjaisen sivuston sisältöä. Kaikessa suunnittelussa otettiin huomioon mobiilikäytön vaatimukset. HiQ vastasi sivuston suunnittelusta ja toteutuksesta kokonaisuudessaan.

”Projektissa kiinnitettiin huomiota erityisesti siihen, mitä on mahdollista tehdä tiiviissä ajassa laadusta tinkimättä. Yhteistyö HiQ:n kanssa oli alusta asti oikeaa projektityöskentelyä: asioita vietiin eteenpäin asiakaskeskeisesti, yhdessä kehittäen ja toisilta oppien. HiQ:n ennakointikyky ja ketteryys olivat selkeä etu haastavassa aikataulussa”, Korhonen arvioi.

Laadukas käyttäjäkokemus modernilla ilmeellä
Laurean verkkohankkeessa lähdettiin toteuttamaan kolmea viestinnällistä trendiä: visuaalisuus, tarinallistaminen ja toiminnallinen selkeys. Kaikki Laurean hallitsema sähköinen liikenne – myös sosiaalisen median kanavista - ohjataan selkeäksi kokonaisuudeksi verkkopalveluun.

”Palautteen perusteella asettamiimme tavoitteisiin päästiin. Sivusto on toiminnallisuuksiltaan hyvä, visuaalisesti ilmava ja se tukee uudistuneen Laurean toiminta-ajatusta. Myös hakuominaisuuksia on kiitelty selkänä parannuksena (vanhaan nähden). Positiivinen viesti on myös se, että verkkohankettamme on jo benchmarkattu alan muiden toimijoiden toimesta”, Korhonen kertoo.

Korhosen mukaan verkkoprojekteissakin tavoitteisiin pääseminen edellyttää kykyä tehdä selkeitä päätöksiä ja pysyä niissä. Myös vertailua kannattaa tehdä sekä paikallisella että kansainvälisellä tasolla.

”Hyvin kohdistettu benchmarkkaus auttaa rakentamaan haluttua laatutasoa ja selvittämään parhaat käytänteet, sekä meiltä että maailmalta. Visuaalista ilmettä ei kannata hioa loputtomasti, vaan on edistettävä rohkeasti valittua ratkaisua. Myös informaatioarkkitehtuuri on tärkeää pitää selkeänä. Kyseessä ei ole kirja tai manuaali, kaikkea ei pidä koettaa saada mahtumaan verkkopalveluun käytettävyyden ehdoilla”, Korhonen painottaa.

Verkkopalvelujen kehittäminen on Laureassa osa jatkuvaa uudistumista, jota jatketaan sekä oman tiimin kesken että kumppanien tuella.

”Nyt on ensimmäinen vaihe takana. Teknologia luo tietyt mahdollisuudet ja loppu on meistä itsestämme kiinni,” Korhonen summaa.

Laurea-ammattikorkeakoulu on monialainen ammattikorkeakoulu Uudellamaalla. Laurean toiminta perustuu Learning by Developing -toimintamalliin, joka yhdistää ammattikorkeakoulun opiskelijat ja työelämän aidoissa työelämän hankkeissa. Opiskelijoita Laurea-ammattikorkeakoulussa on noin 7800 ja henkilökuntaa noin 500. Laurea-ammattikorkeakoulun brändilupaus Yhdessä enemmän ja palvelulupaus Me Laureassa olemme juuri Sinua varten kuvaavat Laurean toimintaa opiskelijoiden, työelämän, alueen ja henkilöstön parhaaksi.

Referenssi Laurean verkkopalvelu
Tilaaja: Koulutus
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Viestintä
Graafinen suunnittelu
Käyttäjähallinta
Käyttöliittymäsuunnittelu
Sisällönhallinta
Webkehitys
Microsoft
Koulutusala
Valmisohjelmisto
Toteutustyö
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja HiQ Finland Oy:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana