Lassila & Tikanoja digitalisoi palveluitaan Efecte Identity Managementin avulla

post_image


Lassila & Tikanoja on valinnut Efecte Identity Management –tuotteen identiteetin- ja pääsynhallinnan (IAM) ratkaisuksi. Järjestelmän käyttöönotto on osa L&T:n isoa tavoitetta digitalisoida kaikki palvelut.

”Muun muassa pilvipalvelut, SaaS-ratkaisut, mobiilipäätelaitteet sekä BYOD tuovat mukanaan uusia vaatimuksia tietohallinnolle. Enää ei puhuta vain AD:sta ja sisäverkosta, vaan hallittava ympäristö on paljon monimutkaisempi. Lisäksi esimerkiksi ilmoitustaululle jaettava materiaali vanhenee nopeasti ja on työläs päivittää. Jotta palvelut ja tiedotteet voidaan tarjota digitaalisesti, tarvitaan jokaiselle sähköinen identiteetti. Kun työntekijöitä on noin 8000, on kriittistä löytää ratkaisu, jolla käyttäjähallintaa voidaan automatisoida mahdollisimman paljon,” kertoo Lassila & Tikanojan tietohallintojohtaja Harri Karjalainen.

Efecte Identity Management –ratkaisun käyttöönoton on toteuttanut Efecten yhteistyökumppani Nixu Oyj. IAM-järjestelmähankkeen ensimmäisen vaiheen tavoitteena on automatisoida työntekijöiden ja toimihenkilöiden AD-tunnusten ja -ryhmien luonti ja ylläpito sekä salasanojen resetointi.

”Teimme Nixun kanssa kattavan esiselvityksen sopivasta tuotteesta. Efecte Identity Management vastasi parhaiten tarpeisiimme ollen kuitenkin riittävän kevyt ja taloudellisesti kannattava ratkaisu. Salasanojen resetointi oli yksi keskeinen ominaisuus, jota vaadittiin. Emme halua käyttäjien kuormittavan helpdeskiä salasanan unohtuessa, sillä siitä muodostuisi liian isot kustannukset,” Karjalainen kertoo ja jatkaa: ”Lisäksi näimme, että tuote vastaa myös tulevaisuuden tarpeisiimme, joita ovat esimerkiksi muiden sovellusten provisiointi ja ulkoisten käyttäjien roolien hallinta.”

”Kaiken takana on iso kuva siitä, että olemme luomassa kiertotaloutta, eli vähennämme jätettä ja tehostamme kierrätystä. Palveluiden digitalisointi on ympäristöystävällinen ratkaisu. Identiteetinhallinta on perusedellytys digitalisaatiolle, sillä sen avulla luodaan kaikille työntekijöille sähköinen identiteetti. Kehitämme palveluita työntekijät edellä – Se on etu, että voimme tarjota sähköisiä palveluita niitä mieluiten käyttäville,” Karjalainen toteaa.

Suosittelija:

"Efecte Identity Management vastasi parhaiten tarpeisiimme ollen kuitenkin riittävän kevyt ja taloudellisesti kannattava ratkaisu. Lisäksi näimme, että tuote vastaa myös tulevaisuuden tarpeisiimme, joita ovat esimerkiksi muiden sovellusten provisiointi ja ulkoisten käyttäjien roolien hallinta."

Harri Karjalainen

Referenssi Lassila & Tikanoja digitalisoi palveluitaan Efecte Identity Managementin avulla
Tilaaja: Lassila & Tikanoja
Ajankohta:2014 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Sakari Suhonen
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Efecte Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Podcast: Miksi it-osaamisen hankinta ja soveltaminen liiketoimintaan on niin haastavaa?
Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!
City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi