Laskujen käsittely SAP-järjestelmässä selkeyttää menestystekijöitä Gustavsbergissä

Tilaaja: Gustavsberg

Tagit: Taloushallinto, Tietohallinto

post_image

Ruotsalaisen Gustavsberg-konsernin juuret ovat 1800-luvulla. Vuonna 2000 tanskalainen Villeroy & Boch osti sen. Fuusiosta seurasi Gustavsbergissä lukuisia muutoksia niin talous- kuin IT-toimintoihinkin. Uusien järjestelmien ja prosessien myötä Gustavsberg sukelsi SAP-maailmaan. Uudesta teknisestä alustasta tuli perusta yhtenäistetyille prosesseille konsernissa ja ennen kaikkea Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Suomen neljässä yhtiössä. Alusta antoi selkeän tuoton investoinnille laskujen käsittelyssä.


Gustavsberg investoi sähköiseen laskujen käsittelyyn jo 90-luvulla. Siitä lähtien yhtiössä on kehitetty ratkaisua edelleen sitä mukaa, kun toiminta on muuttunut. “IT-päällikkönä tehtäväni on varmistaa, että eri osastoillamme on oikeat edellytykset suorittaa tehtävänsä optimaalisesti. Sitä varten loimme prosessikehitystyöryhmän, jossa on edustajia niiltä toimialoilta, jotka ovat mukana kaikissa muutosprojekteissamme. Siten otamme talteen erilaisia kompetensseja ja samalla kehitämme prosessiketjuja, jotka tukevat toimintaa ilman heikkoja lenkkejä”, kertoo Head of IT Berndt Spengler.

ReadSoftin SAP-ratkaisua käyttävä optimointiprojekti on sujunut enimmäkseen erittäin hyvin ja projekti on selvä menestys. Gustavsberg on siirtynyt neljän erillisen oikeudellisen yhtiön saarekkeesta yhteiseen tekniseen alustaan ja prosessiin, mikä on mahdollistanut yhtiön nykyisen organisaation. Aikaa ja rahaa säästämään luotiin Ruotsiin ja Suomeen jaettu palvelukeskus. Laskut skannataan paikallisesti eri maissa, mutta laskutiedot vahvistetaan jaetussa palvelukeskuksessa, minkä jälkeen niitä voi käyttää SAP-järjestelmässä, olipa käyttäjä missä tahansa. “Käyttäjämme voivat hyväksyä laskuja olinpaikastaan riippumatta. Näin ratkaisu antaa heille joustavuutta ja vapautta.

Talouspuolella työskentely on tehostunut ja raportoinnin ja poissaolojen
aiheuttama häiriöalttius ovat vähentyneet. Olemme
parantaneet hallintaa koko prosessin alueella ja käytämme
nykyisin työssämme tunnuslukuja, joiden avulla pyrimme
parantamaan käsittelyä entisestään. Aiemmin tämä ei ollut
mahdollista”, kertoo Finance Controller Marianne Jarnhed.


Suosittelija:

Pyydä meiltä referenssicase

Pinterest

Muita julkaisuja ReadSoft Oy:lta