Langaton IoT-ratkaisu teollisuusympäristöön

Teollisen Internetin haasteet
Teollinen Internet (IoT) on tehnyt tuloaan suomalaisessa teollisuudessa jo muutaman vuoden ajan. Sille on kysyntää - ketäpä ei kiinnostaisi maailmalla olevien laitteiden käyttötiedot, huoltohistoria ja vikaantumiset? Teollisuuden liiketoimintamallin murros laitteiden myymisestä kohti palvelubisnestä vauhdittaa osaltaan kehitystä.

Laitteiden verkottuminen tuo mukanaan myös haasteita. Tietoturvallisuus on yksi keskeisimmistä kysymyksistä Teollisesta Internetistä puhuttaessa. Teollisuusympäristö asettaa omat omat vaatimuksensa käytettäville rautaratkaisuille. Lisäksi tulee serveri-puolen ylläpito, tietoturvapäivitysten hallinta ja erilaisten verkkokonfiguraatioiden hallinta. Yllättävä käytännön ongelma on laiteasennukset toisella puolen maailmaa, jos tuki ei ole saatavilla 24 tuntia vuorokaudessa.

Onnistunut pilotointiprojekti
Tartuimme Cybercomilla haasteeseen ja pilotoimme Teollisen Internetin ratkaisua yhdessä Outotecin kanssa. Outotec toimittaa metallien tuotantoon liittyviä laitteistoja maailman joka kolkkaan. Pilotointi tapahtui tuotantokäytössä olevassa rikastamossa, jossa käytetään Outotecin prosessilaitteistoja.

Teollisen Internetin edut havaittiin pilotoinnin yhteydessä heti ensimetreillä. Laitteistojen tuki, diagnosointi ja tiedonkeruu mahdollistuivat etäyhteyden kautta vaivattomasti. Onnistuneiksi valinnoiksi osoittautuivat rautatasolla toteutettu tietoturvaratkaisu ja langaton mobiiliyhteys, joka mahdollistaa turvallisen IoT-yhteyden myös muutoin suljettuun laiteverkkoon.

Cybercom Secure Remote Connection

Cybercomin IoT-ratkaisussa teollisuuskäyttöön soveltuva 3G/VPN-laite muodostaa tietoturvallisen yhteyden Cybercom Cloudiin joko langattoman mobiiliverkon tai kiinteän verkon kautta. Hyödynnämme konesalimme resursseja palvelinpäässä sekä yhteyden tarjoamisessa asiakkaillemme. Palvelua täydentää 24/7 palveleva Passionate Support tukihenkilöstömme.

Parhaimmillaan etäyhteyden pystyttäminen uuteen ympäristöön tapahtuu plug and play -periaatteella. Cybercom toimittaa konfiguroidun ja testatun laitteen, joka voidaan liittää tuotantoverkkoon. Jos käyttöönotossa ilmenee ongelmia, mobiiliyhteys mahdollistaa 24/7 tuen ja konfigurointimuutokset.

Secure Remote Connection palvelusta antaa Cybercomilla lisätietoja:

Client Manager Tatu Hautala (tatu.hautala@cybercom.com, +358503846895)
Arkkitehti Tommi Palomäki (tommi.palomaki@cybercom.com, +358504282152)

Bloggaus Langaton IoT-ratkaisu teollisuusympäristöön
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Cybercom Finland Oy:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Tuotanto
Tuotekehitys ja suunnittelu
IoT
Pilvipalvelut / SaaS
IT
Laitteet
Valmisohjelmisto
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Cybercom Finland Oy:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana