Lämpöpuisto - B2C -Verkkokauppa

Lähtökohdat ja tarpeet
Lämpöpuisto on myynyt öljyä ympäri Suomen jo vuodesta 1990. Liiketoiminta on toki muuttunut vuosien varrella, mutta perusajatus on säilynyt; öljyä lämmitykseen ja polttoaineeksi, niin yksityisille kuin yrityksille. Kauppa kävi pääasiassa puhelimitse ja faksilla, mutta pikku hiljaa 2000-luvun puolen välin jälkeen myös verkkokauppa alkoi olemaan merkittävä tilauskanava. Whitestone pääsi mukaan verkkokaupan kehitykseen kun Lämpöpuisto halusi uudistaa ja kuluttajistaa vanhaa verkkopalveluaan ja sen tilausjärjestelmää.

Lähtökohtana projektille oli integraation tuottaminen tausta- ja logistiikkajärjestelmiin, käytettävyyden ja ulkoasun saattaminen ajantasalle ja myynnillisten ominaisuuksien lisääminen verkkokauppaan.

Lyhyesti mitä tehtiin
Toteutus kattoi B2C ja B2B verkkokaupan lämmitysöljylle, joka sisältää monia erilaisia laskureita ja muita tavanomaisesta kaupasta poikkeavaa ominaisuutta. Kauppa tehtiin wManage sovellusalustalle. Verkkokaupan ympärille rakennettiin kattavat verkkopalvelut, hakukonemainonnasta, kampanjasivustoon. Lämpöpuiston projekti kuvastaa parhaimmillaan Whitestonen palvelujen kattavuutta verkkoalalla.

Tarkemmin toteutuksesta
Verkkokauppa integroitiin tausta- ja logistiikkajärjestelmiin, jolloin tieto kulkee saumattomasti verkosta aina ajojärjestelyyn asti. Verkkokaupan toteutuksessa huomioitiin asiakkaan prosessit ja haluttiin sulauttaa verkkokauppa elimelliseksi osaksi prosessia. Ulkoasun suunnittelussa huomioitiin kohderyhmän laajuus ja kauppapaikan helppokäyttöisyys.

Mitä ekstraa tehtiin
Projekti oli todella kattava ja erityinen itsessään, että kaikki yllä olevat voidaan lukea erityiseksi ja ekstratyöksi, jos vaikka vertaa projektia tavalliseen verkkosivuprojektiin. Kaikin puolin antoisa ja opettavainen työnäyte Whitestonelle.

Suosittelija:

Marika Elo

Referenssi Lämpöpuisto - B2C -Verkkokauppa
Tilaaja: Lämpöpuisto Oy
Ajankohta:2012
Toimittajan yhteyshenkilö:
Aleksi Kanerva
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Verkkokaupparatkaisut
Julkaisujärjestelmä CMS
Raaka-aineet ja energia
Valmisohjelmisto
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Muita julkaisuja Whitestone:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana