Lainaa älypuhelimella

Euroloan Consumer Finance Oyj on nopeasti kansainvälistyvä vakuudettomien kulutusluottojen edelläkävijä. Euroloan tarjoaa luottoja kuluttajille Suomessa jo viidettä vuotta ja heidän erikoisosaamista on turvallinen ja reaaliaikainen luotonanto. Euroloan halusi tarjota nykyisille ja tuleville asiakkailleen helpon ja nopean tavan asioida heidän kanssaan myös mobiilissa, ja valitsi Iwa Labsin toteuttamaan iPhone- ja Android-sovellukset olemassa olevan back-end -ratkaisun päälle.

Mobiilisovelluksia suunniteltaessa helppokäyttöisyys oli korostuneessa roolissa. Tavoitteena oli mahdollistaa asiakkaille uuden lainan hakeminen alle kymmenessä sekunnissa, vaivatta ja turvallisesti. Sovellusten haluttiin tarjoavan samat päätoiminnallisuudet kuin Euroloanin olemassa oleva verkkopalvelu. Lisäksi mukaan haluttiin koko joukko uusia ominaisuuksia, joissa hyödynnetään mobiilikanavan erityispiirteitä kuten sijaintia ja sitä, että useimmilla meistä älypuhelin on lähes jatkuvasti mukana.

Projekti aloitettiin hiomalla ja jalostamalla Euroloanin kanssa mobiilisovellusten konseptia: Mitä ominaisuuksia halutaan tarjota? Kuinka kuluttajat saisivat sovelluksesta mahdollisimman paljon lisäarvoa? Millainen olisi hyvä käyttöliittymä? Lainan hakeminen, lainan hallinta ja lainan takaisinmaksu turvallisesti, luotettavasti sekä yksinkertaisesti olivat luonnollisesti ne toiminnallisuudet, jotka piti saada toimimaan luontevasti myös mobiilissa. Myöskin suora yhteys Euroloanin asiakaspalveluun tuli olla yhden painalluksen päässä.

Avaintoimintojen lisäksi mobiilisovelluksiin ideoitiin ja sisällytettiin myös lisäominaisuuksia: Valuuttakonvertteri auttaa matkalla muutamaan vieraat valuutat euroiksi ja päin vastoin. Alennusprosenttilaskuri auttaa ostoksen lopullisen hinnan ymmärtämisessä. Lähimmät pankkiautomaatit -toiminto pohjautuu käyttäjän paikannukseen ja esittää lähimmät pankkiautomaatit havainnollisesti kartalla.

Projekti toteutettiin monitoimittajaympäristössä Euroloanin muiden kumppanien kanssa. Tekninen työ aloitettiin määrittelemällä yhdessä Euroloanin kanssa tarvittavat rajapinnat ja toiminnallisuudet Euroloanin olemassa olevaan Microsoft .NET -pohjaiseen back-end -järjestelmään. Tiedonsiirtomuodoksi valikoitui JSON. Tämän jälkeen Euroloanin back-end -järjestelmän kehityksestä vastaava tiimi pääsi toteuttamaan tarvittavia rajapintoja samalla kun mobiilisovellusten kehitystyö alkoi.

Projektin kesto oli kaiken kaikkiaan 4 kuukautta ideoinnista lopullisiin julkaistuihin iOS- ja Android-mobiilisovelluksin. Projekti toteutettiin vuoden 2011 lopussa. Valmiit sovellukset ovat ladattavissa ilmaiseksi Applen App Store - ja Googlen Android Market -sovelluskaupoista.

Teknologiat: iOS, Android, JSON

Referenssi Lainaa älypuhelimella
Tilaaja: Euroloan Consumer Finance Oyj
Ajankohta:2011
Toimittajan yhteyshenkilö:
Kare Souru
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
iOS
Android
Mobiilikehitys
Konsultointi
Toteutustyö
Pankki ja vakuutus
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Muita julkaisuja IWA:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Tarve ketterälle ohjelmistokehitykselle kasvattaa koodaripulaa
Analytiikka paljasti, mikä asiakkaita kiinnostaa verkossa - Johannes Karjulan idea kasvoi heti miljoonaluokkaan
Suomen suurin WordPress-toteutus