LähiTapiola uudistaa taloushallinnon järjestelmänsä perustuen Tiedon tarjoamaan SAP-teknologiaan

post_image

LähiTapiola valitsi Tiedon strategiseksi kumppanikseen SAP-ympäristön käyttöönottoon, ylläpitoon ja -kehittämiseen. LähiTapiolan talous- ja henkilöstöhallinnon järjestelmäuudistuksella tähdätään entistä liiketoimintalähtöisempään ratkaisuun ja tehokkaampiin prosesseihin.


”Vertailimme tarkasti eri toimittajia ja järjestelmävaihtoehtoja ja totesimme SAP:n täyttävän liiketoimintamme vaateet sekä omaavan eniten näyttöä Suomessa finanssitoimialan järjestelmistä”, kertoo ratkaisun taustoista LähiTapiolan talousjohtaja Timo Laakso.

Kokonaisratkaisu palveluna yhdeltä toimittajalta

LähiTapiolan järjestelmäympäristö toteutetaan täysin uudella tavalla kokonaispalveluna, jossa asiakas saa sekä sovelluksen sekä teknisen ympäristön yhdeltä toimittajalta. Ratkaisu kattaa keskeisten talous- ja henkilöstöhallinnon järjestelmien haltuunoton ja osaamisen siirron, SAP- taloushallinnon ohjelmiston käyttöönoton ja ylläpidon sekä SAP Dynamic Landscape -ympäristön toteuttamisen, ylläpidon ja kehittämisen. Palvelut ovat käytettävissä 24/7.

Palvelumallissa LähiTapiolan ei tarvitse tehdä investointeja laitteistoon tai tekniseen asiantuntemukseen vaan maksu tapahtuu käytön mukaan.

”Kun koko palvelupaketti tulee yhdeltä toimittajalta on vastuukysymykset helpompi hoitaa. Oli kysymys softasta tai raudasta voimme kääntyä yhden palveluntarjoajan puoleen. Ja jos järjestelmässä muuttuu jotain, tiedämme että kapasiteettia on aina riittävästi”, Laakso pohtii.

Uutena ominaisuutena palveluun kuuluu myös sovelluslisenssien hallintapalvelu, jossa Tieto seuraa, miten liiketoiminta käyttää palvelua ja varmistaa lisensoinnin oikeellisuuden yhdessä liiketoiminnan kanssa. Näin auditoinneissa ei tule eteen yllättäviä kustannuksia.

Yhtenäiset prosessit ja läpinäkyvyyttä laskentaan

Järjestelmäuusinnan taustalla oli 2012 tapahtunut Lähivakuutuksen ja Tapiolan fuusio, jonka seurauksena LähiTapiolassa on ollut käytössä kaksi taloudenhallintajärjestelmää. Järjestelmäpohja on ollut kirjava ja osittain vanhentunut. Järjestelmäuusinnan tavoitteena on alentaa kustannuksia ja tehostaa keskeisten järjestelmien toimintaa vastaamaan tulevaisuuden toimintaympäristön haasteita.

”Nykyisessä hajautetussa järjestelmäarkkitehtuurissa prosessit ovat hankalia ja tiedon oikeellisuudesta on vaikea varmistua. Uuden järjestelmän tavoitteena on yhtenäistää kirjanpidon ja sisäisen laskennan prosessit. Manuaalisten työvaiheiden määrä vähenee, kun erillisten osakirjanpitojen aiheuttama keskinäisen täsmäyttämisen tarve katoaa. Jatkossa sama tieto on käytössä välittömästi kaikilla laskennan osa-alueilla suoraan järjestelmästä ja voimme ottaa käyttöön keskitetyn konsernilaskennan ja -raportoinnin. Uusi järjestelmä varmistaa sen, että pystymme vastaamaan viranomaisvaateisiin myös tulevaisuudessa,” Laakso kertoo.

Tiivis yhteistyö tukee liiketoimintaa

LähiTapiola on ollut Tiedon avainasiakas vuosia. Aiemmissa yhteisissä hankkeissa saadun kokemuksen myötä liiketoimintaympäristön haasteet ja mahdollisuudet ovat tutut. Taloushallinnon käyttöönottoprojekti käynnistyi maaliskuussa 2014. Taloushallinnon uudistus vaiheistetaan siten, että kaikki LähiTapiolan piiriin kuuluvat yhtiöt ovat järjestelmän piirissä vuoden 2016 alkuun mennessä

”Käyttöönotto on lähtenyt hyvin liikkeelle. Tiedon puolelta mukana on ollut asiantunteva henkilöstö. Olemme saaneet tukea esimerkiksi määrittelyjen tekoon, ideoita siihen, miten voisimme miettiä prosesseja uuden järjestelmän näkökulmasta ja kuinka hyödyntää automatisointimahdollisuuksia,” sanoo Laakso.

Tieto on ollut SAP:n kumppani jo 20 vuoden ajan. Tällä hetkellä Tieto palvelee yli 300 000 SAP-käyttäjää. Yhteistyö LähiTapiolan kanssa vahvistaa entisestään Tiedon finassitoimialan SAP-osaamista.

Referenssi LähiTapiola uudistaa taloushallinnon järjestelmänsä perustuen Tiedon tarjoamaan SAP-teknologiaan
Tilaaja: LähiTapiola
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
HR
Taloushallinto
Integraatiot
Ohjelmistokehitys
Pankki ja vakuutus
Konsultointi
Valmisohjelmisto
Tuki- ja ylläpitotyö
SAP
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Tieto Oyj:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Podcast: Miksi it-osaamisen hankinta ja soveltaminen liiketoimintaan on niin haastavaa?
Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!
City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi