Laadunvarmistaminen joustavalla mobiiliratkaisulla

Tilaaja: Valmet Automotive

Ajankohta: 2016

Toimittajan yhteyshenkilö: Leon Pluister

Tagit: Laatu, turvallisuus ja ympäristö, Tietohallinto, Toiminnanohjaus ERP, Tuotanto, Integraatiot, Ketterät menetelmät, Laadunvarmistus, Mobiilikehitys, Ohjelmistokehitys, Android, Oracle, Windows, Valmistava teollisuus, Laitteet, Valmisohjelmisto, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö, automotive, Mobile UI, Mobility

post_image

Valmet Automotive on maailman johtavia autojen sopimusvalmistajia. Yrityksen palveluja käyttävät maailman tunnetuimmat automerkit kuten Mercedes-Benz ja Porsche. Uudenkaupungin autotehtaalla on yli 500 robottiyksikköä, ja se on Suomen moderneimpia ja automatisoiduimpia tuotantolaitoksia.

Vuoden 2017 alussa aloitettava Mercedes-Benz GLC –mallin tuotanto asetti uusia haasteita laadunvarmistukseen, sillä GLC-mallin varusteluvariaatioiden määrä on moninkertainen verrattuna Uudessakaupungissa valmistettavaan Mercedes-Benzin A–sarjaan.

GTSoft ja Valmet Automotive kehittivät yhdessä mobiiliratkaisun, jossa päätelaitteen kamera tunnistaa auton yksilöllisen QR- tai viivakoodin ja jonka perusteella haetaan tuotannonohjausjärjestelmästä tarkat tilauskohtaiset tiedot ja ohjeet tarkastajalle. Mobiililaitteeksi valittiin taskuun sopiva 8” Samsung s2 tabletti jonka näyttö- ja kuvausominaisuudet sopivat nykyaikaiseen kuvaperusteisen tarkastuspalautteen antamiseen. Android-sovelluksen lisäksi järjestelmä on käytettävissä myös web–selaimella miltä tahansa laitteelta.

Agile-menetelmillä läpiviedyn projektin läpimenoaika oli muutamia kuukausia ja järjestelmä on jo tuotannossa.

Suosittelija:

"Yhteistyö GTSoftin kanssa toimi hyvin ja saimme toiveidemme mukaisen järjestelmän aikataulussa. Järjestelmä on niin joustava, että otimme sen tuotantoon jopa hieman alkuperäistä suunnitelmaa laajemmalle joukolle..” –Laatupäällikkö Leon Pluister.

Leon Pluister

Pinterest

Muita julkaisuja GTSoft:lta