Kustannus- ja kannattavuuslaskenta tarpeita vastaavaksi

Tilaaja: Lindstöm

Tagit: BI ja raportointi, Taloushallinto, Arkkitehtuuri, Integraatiot, Analytiikka, SAP, Kauppa, Konsultointi, Toteutustyö, CPM, hinnoittelu, kustannuslaskenta, kannattavuuslaskenta, palveluliiketoiminta

post_image

Tuote- ja asiakassegmenttien kustannus- ja kannattavuusseuranta on voimakkaasti kansainvälistyvän Lindströmin liiketoiminnan ohjauksessa keskeisessä roolissa.

”Työtä on tehty eri työkaluilla jo kymmenen vuotta”, Lindströmin talousjohtaja Minna Kahri sanoo. Vanhentuneet työkalut olivat hiljalleen aiheuttaneet sekä tiedon laatuun liittyviä ongelmia että koko järjestelmän hidastumista. Syksyllä 2012 havaittiin, että käytettyjen ohjelmistojen ominaisuudet eivät enää taipuneet Lindströmin kasvaneisiin tarpeisiin. Konserniin päätettiin hankkia moderni järjestelmä, jolla kustannus- ja kannattavuuslaskenta saatetaan tarpeita vastaavaksi.

”Meillä oli hyvät kokemukset Affectosta aiemman tietovarastoprojektin yhteydessä. Toinen syy valinnalle oli Affecton tarjoama SAPin PCM-ohjelmisto. Käytössämme oli jo ennestään SAPin BusinessObjects-raportointi. Tutun kumppanin kanssa uskalsimme lähteä liikkeelle uuden tuotteen kanssa”, BI manager Pia Hellsten sanoo. ”Ennen projektia selvitimme talon sisällä tarkasti, mitkä asiat tuomme laskentaan ja minkälaisia tunnuslukuja tarvitsemme liiketoiminnan päätöksenteon tueksi”, Kahri sanoo.

Projektin tavoitteeksi asetettiin Lindströmin pääprosessien kuvaaminen niin, että niistä saatavaa tietoa voidaan hyödyntää eri tarpeisiin kuten hinnoittelun tukeen, jälkiseurantaan ja raportoinnin eri tasoille. ”Tarvitsimme tehokkaan moottorin, joka kykenee käsittelemään sekä nykyistä että nopeasti kasvavaa tietomassaa muuttuviin tarpeisiin. SAPin PCM osoittautui sellaiseksi tuotteeksi”, Hellsten sanoo. Lindströmiltä lähtee kuukausittain yli 200 000 laskua ja tuotteita on yli 15 000.

http://www.affecto.fi/Asiakkaat/Lindstrom

Pinterest

Muita julkaisuja Affecto:lta