Kunta10 raportoinnin työkaluna

Työterveyslaitoksen tehtävä Suomessa on edistää työn terveellisyyttä ja turvallisuutta osana hyvää elämää. Työterveyslaitoksen toiminnan ydin on monitieteinen työelämän tarpeita palveleva tutkimus- ja kehittämistoiminta.

Tavoitteena on tuottaa käytännön ratkaisuja työhyvinvoinnin ja työolojen parantamiseksi sekä työntekijöiden terveyden ja työkyvyn edistämiseksi.

Tutkimuksista saadun valtavan datamäärän käsittely on vuosia tapahtunut käsin ja tulosten raportointi asiakkaille koettiin raskaaksi ja hitaaksi.

Tutkimusdatan raportointi helpommaksi

Suurena ongelmana on ollut, kuinka saadaan raportoitua suurille vastaajajoukoille tutkimustuloksia mahdollisimman tehokkaasti ja niin, että tulokset päätyvät tarkoituksenmukaiseen käyttöön.

Luotiin raportointiohjelma, jonne Työterveyslaitos syöttää tutkimuksista saadun datan, jonka ohjelmisto muuttaa raportoitavaan muotoon.


Ennen tulokset raportoitiin cd-levyillä, jolloin saattoi kestää ennen kuin tieto oli organisaation kaikkien tasojen ulottuvilla. Nyt asiakkaat pääsevät käsiksi raportteihin helposti omilta työ- tai kotikoneiltaan, selaimen kautta.

Näin tutkimustulokset ovat lähempänä asiakasta ja niiden todellinen käyttö työympäristössä helpottuu.

Asiakkaat ovat kertoneet, että nyt saatuja tuloksia aidosti käytetään organisaatiossa. Ohjelmasta saatu asiakashyöty on käsinkosketeltavaa”, Anne Linna kertoo.

Kehitys jatkuu

Seuraavaksi raportointiohjelmaa on tarkoitus kehittää selkeyttämällä sen ulkoasua visuaalisin keinoin. Mielessä on myös asiaan liittyvien koulutusten järjestäminen videoiden avulla.

Suosittelija:

Aiemmin prosessi saattoi pahimmillaan kestää puoli vuotta, koska me teimme kaikki kuvat ja taulukot itse. Uuden ohjelman avulla tulokset ovat asiakkaiden käytössä välittömästi siitä, kun olemme ladanneet datan ohjelmaan. Olemme kehittäneet ohjelmaa pikku hiljaa eteenpäin asiakkaiden toiveita kuunnellen. Suunnitelmia on kyllä suuntaan ja toiseen vaikka kuinka.

Kehitysjohtaja Anne Linna

Referenssi Kunta10 raportoinnin työkaluna
Tilaaja: Työterveyslaitos
Ajankohta:2012 -
Toimittajan yhteyshenkilö:
Teemu Malinen
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Open source
Linux
Viestintä
BI ja raportointi
Arkkitehtuuri
Ketterät menetelmät
Pilvipalvelut / SaaS
Integraatiot
Ohjelmistokehitys
Webkehitys
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Käyttäjähallinta
Tietoturva
Sisällönhallinta
Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Koulutus
Valmisohjelmisto
Julkishallinto
Terveys- ja sosiaalipalvelut
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Muita julkaisuja Sofokus Oy:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana