Kuinka palautushallinnasta tehdään kilpailuetu

Useimmat kuluttajat tarkistavat tuotteen palautusmahdollisuudet ennen tuotteen ostamista verkkokaupasta. Tämä verkkokauppa tietää tarkalleen kuinka palvella asiakkaitaan heidän haluamillaan palautusmahdollisuuksilla.

Tutkimus osoittaa, että jopa 81% kuluttajista odottaa vähintään yhtä seuraavista palautusmahdollisuuksista ennen verkkokauppa ostosten tekemistä:

  • Verkkokaupasta ostetun tuotteen voi palauttaa myymälään
  • He voivat lähettää verkkokauppaostoksen takaisin valmiiksi maksetulla palautuskortilla
Yksi Norjan suurimmista vapaa-ajan tuotteiden verkkokaupoista, Friluftsmagasinet, pystyy tarjoamaan houkuttelevat palautusmahdollisuudet digitalisoimalla palautushallintansa.

”Asiakkaillamme on mahdollisuus palauttaa verkkokauppa ostoksensa myymälöihimme tai he voivat tulostaa sähköpostin tai pdf-muotoisen palautuslomakkeen ja lähettää tuotteen meille takaisin ilmaiseksi. Käytämme pilvipalvelua, jonka ansiosta voimme minimoida vaivalloiset palautustavat. Samalla voimme parantaa ja nopeuttaa sisäistä palautushallinta prosessiamme,” kertoo Jonas Larsen, Friluftsmagasinet verkkokaupan päällikkö.

Asiakas ja työntekijäkokemuksen parantaminen

Friluftsmagasinetissa palautusten digitalisointi oli luonnollinen osa kokonaisvaltaista asiakaskokemuksen parantamista. Tämä sisältää myös kilpailukykyiset hinnat ja oikean valikoiman palautusmahdollisuuksia, sanoo Jonas Larsen:

”Uskomme, että hyvät asiakaskokemus riippuu monesta tekijästä. Hyvä palautuskokemus on aivan yhtä tärkeää kuin sopivat hinnat ja tavaran toimitustavatkin. Olemme innoissamme kun voimme viimeistellä asiakas ja ostoprosessin houkuttelevilla palautusvaihtoehdoilla.”

Palautushallinnan digitalisointi on siten vahvistanut tämän Norjalaisen verkkokaupan kilpailukykyä ja osoittautunut erinomaiseksi sisäiseksi työkaluksi samanaikaisesti.

“Kun nyt vastaanotamme palautustuotteita varastoomme, rekisteröimme palautukset muutamalla klikkauksella ja käytämme laskunumeroa tilauksen tunnistamiseen. Näin saamme varastosaldot heti ajan tasalle ja työntekijöiltä kuluu mahdollisimman vähän työaikaa. Myös asiakaspalveluumme tulee paljon vähemmän pakettien palautukseen ja seurantaan liittyviä soittoja,” Jonas Larsen päättää.

Faktoja
  • Friluftsmagasinet lähettää yli 35,000 pakettia vuodessa Norjalaisille
  • Friluftsmagasinetilla on neljä myymälää Drammenissa, Oslossa, Trondheimissa ja Hamarissa
  • Friluftsmagasinet sai alkunsa postimyyntiyrityksenä vuonna 1991, joka jatkuu yhä.
  • Friluftsmagasinetin suosituimpia tuotteita ovat metsästys ja retkeilyvarusteet, jalkineet ja metsästykseen ja retkeilyyn suunnitellut vaatteet.
  • Friluftsmagasinetilla on oma Dovrefjell brändi ja monia muita suosittuja brändejä, kuten: Garmin, Bergans, Norrøna, Mammut Ajungilak

Suosittelija:

Jonas Larsen

Referenssi Kuinka palautushallinnasta tehdään kilpailuetu
Tilaaja: Friluftsmagasinet AS on yksi Norjan suurimmista va
Ajankohta:2015
Toimittajan yhteyshenkilö:
Timo Heikkinen, timoh@edi-soft.fi, 040-5894400
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Logistiikka
Verkkokaupparatkaisut
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Valmisohjelmisto
Verkkokaupan logistiikka palautustenhallinta asiakaspalautukset Transport Administration
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Consignor Oy:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana