Kouvolan kaupunki

Kouvolan kaupunki toteutti paikkatiedon kypsyysarvioinnin Spatineo Roadmap -tuotteen avulla osana konsernihallinnossa toteutettavaa ”Johdon työpöytä”-hanketta. Tarve arvioinnille nousi kaupungin tavoitteesta lisätä paikkatietojen käyttöä kaupungin prosesseissa ja palveluissa. Kaupungissa toimii paikkatietoryhmä, joka koordinoi paikkatietojen hyödyntämisen kehittämistä ja on tehnyt paikkatietojen hyödyntämisen kehittämissuunnitelman vuodelle 2015. Kehitystyö on osa kaupungissa käynnissä olevaa Tiedolla johtaminen –projektia, jonka tarkoituksena on lisätä liiketoimintatiedon käyttöä kaupungin päätöksenteossa. Jotta paikkatietoa koskevat kehitystoimenpiteet voidaan suunnata oikeisiin asioihin ja arvioida niiden vaikutusta, osoittautui tärkeäksi ensin määrittää paikkatietojen hyödyntämisen lähtötaso.

Kypsyysarvioinnin perustana toimi web-pohjainen kysely, joka lähetettiin 220 eri tehtävissä työskenteleville henkilöille eri puolille organisaatiota, ja vastaus saatiin 108 henkilöltä. Arvioinnin myötä kaupunki sai kattavaa tietoa paikkatietojen hyödyntämisen nykytilasta, onnistumisesta kuin myös kohdista, joihin tulevaisuudessa on ensisijaisesti panostettava. Paikkatietojen hallinta sekä aineistojen saatavuus osoittautui arvioinnin mukaan olevan hyvällä tasolla. Sen sijaan sisäisen viestinnän lisääminen paikkatiedon mahdollisuuksista ja paikkatieto-osaamisen koulutus, paikkatietojen hyödyntämisen lisääminen esimies- ja johtotasolla sekä paikkatietojen hyödyntäminen toiminnan suunnittelun pohjana hyvinvointipalveluissa valittiin tulevaisuuden ensisijaisiksi jatkokehityskohteiksi.

Referenssi Kouvolan kaupunki
Tilaaja: Kouvolan kaupunki
Ajankohta:2015 -
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Tietohallinto
Laadunvarmistus
Paikkatieto GIS
Pilvipalvelut / SaaS
Asiantuntijapalvelut
IT
Julkishallinto
Valmisohjelmisto
Paikkatiedon kypsyysarviointi
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Spatineo Oy:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana