Käyttökokemuksellista taikaa Familon.fi-verkkokauppaan

post_image

Pelkkä kauppapaikka verkossa ei enää riitä. Kun Familon halusi kasvattaa näkyvyyttään ja liikevaihtoaan sähköisissä kanavissa uudella verkkokaupalla, Crasman toteutti heille monikanavaisen kauppapaikan. Rakensimme verkkopalvelun, joka mahdollistaa elämyksellisen ja henkilökohtaisen asiakaskokemuksen, erinomaisesta käytettävyydestä tinkimättä.


TAVOITTEENA MONIKANAVAINEN VERKKOPALVELU


Familonin tavoitteena on olla hyvän unen ja hyvän olon ammattilainen verkossa, joten he tarvitsivat brändin mukaisen myyvän ja palvelevan verkkokaupan. Verkkokaupan tulisi kestää aikaa sekä kasvattaa Familonin liikevaihtoa verkossa.

Ratkaisun piti olla monikanavainen ja mahdollistaa lähivuosien asiakaskokemuksen kehittämiselle asetettavat tarpeet. Verkkokaupan avulla haluttiin lisätä brändin näkyvyyttä, syventää asiakasuskollisuutta ja todentaa digitaalisten markkinointi- ja brändi-panostuksien tuomaa hyötyä.

VERKKOKAUPPA JOKA TUO BRÄNDIN LÄHEMMÄKSI ASIAKASTA 
 
Verkkokauppaprojektiin ei lähdetty yksittäisen teknologiaprojektin näkökulmasta, vaan kauppa huomioitiin suunnittelussa osana kokonaisvaltaisempaa asiakaskokemusta. Nykyasiakas odottaa henkilökohtaisuutta ja vaivatonta liikkumista kanavasta toiseen – kivijalasta mobiililla verkkokauppaan ja takaisin.

Hyvä käytettävyys on verkkopalvelun perusoletus, mutta ostajat toivovat myös elämyksiä ja käyttökokemuksellista ’taikaa’. Koska asiakkaat odottavat palvelulta yhä enemmän sitoutuakseen brändiin ja innostuakseen siitä, toimme kokemuksellisuutta ja persoonallisuutta Familon-verkkokaupan käyttöliittymään ja visuaaliseen ilmeeseen. Mahdollisuus ostaa helposti juuri itselleen sopivia tuotteita tuo brändin lähemmäksi asiakasta.

VIESTINNÄN JA MARKKINOINNIN DIGITALISAATIO

Laajensimme Familonin verkkosivuston verkkokaupaksi. Yksi sivusto erillisten verkkokaupan ja –sivuston sijaan mahdollistaa asiantuntija-artikkeleiden ja tuotemyynnin keskittämisen samaan brändinmukaiseen verkkopalveluun. Kokonaisuuteen kuuluvan aineistopankin ansiosta kuva- ja tekstisisältöjä voidaan hallita keskitetysti, mikä nopeuttaa ja selkeyttää sivuston ylläpitoa.

Viestinnän ja myynnin linkittäminen onnistuu saumattomasti esimerkiksi Familonin somesisältöjä hyödyntävässä Inspiroidu-osiossa, jossa kuvissa esiintyvien tyylien sisältämät tuotteet tarjotaan helposti asiakkaiden ostettavaksi.

Julkaisun jälkeen jatkokehityksessä on esimerkiksi Vuodevelho-palvelu, jolla käyttäjä voi koostaa helposti mieleisensä sänkypaketin. Verkkokaupan analytiikkaa kehitetään myös entistä laajemman asiakaskunnan tavoittamiseksi ja sivustolla jo aiemmin vierailleiden palvelemiseksi.


TULOKSET

Lopputuloksena on moderni ja helppokäyttöinen verkkopalvelu, joka palvelee hyvän unen tuotteiden ja hyvän olon etsijöitä myös elämyksellisyydellä. Aktiivisten toimenpiteiden myötä Familon.fi-verkkokaupan myynti on jo ohittanut Familon-tehtaanmyymälän ja kauppapaikan tunnettuus kasvaa tasaisesti.

Referenssi Käyttökokemuksellista taikaa Familon.fi-verkkokauppaan
Toimittajan yhteyshenkilö:
Mikko Mustalampi, Asiakkuuspäällikkö
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Myynti
Viestintä
Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Maksaminen
Sisällönhallinta
Tietoturva
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys
Julkaisujärjestelmä CMS
Kauppa
Valmisohjelmisto
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Crasman Stage Crasman Studio
Pinterest

Muita julkaisuja Crasman Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Top 10 maailman parhaat ohjelmistot
Nouseva ohjelmistokehitystalo kasvaa yrityskaupoilla - Solidabis hankki palvelumuotoiluosaamista
Miten verkkopalvelu viedään onnistuneesti maailmalle?
Inbound-markkinointi: Hubspot jyrää Suomen johtavana markkinoinnin automaation teknologiana
Liiketoiminnan jatkuvuudenhallinta paranee paikkatiedon avulla
Moderni pilvipalvelu yhdistää kotimaisen konesalin, globaalin pilven ja co-locationin tietoturvalliseksi hybridiksi