Kasvu muuttaa kaiken | Case Niemi

post_image

Niemi Palvelut Oy on muuttopalveluihin ja tapahtumalogistiikkaan erikoistunut perheyritys, jonka budjetoitu liikevaihto vuodelle 2012 on 30 miljoonaa euroa. Niemen palveluksessa on noin 500 muuttoalan ammattilaista. Niemi on alansa markkinajohtaja.

Niemi Palvelun haasteena olivat nopean kasvun tuomat kasvukivut. Yritys kasvoi 2000-luvulla muutaman miljoonan liikevaihtoa tekevästä 26 miljoonan yritykseksi ja tietojärjestelmä laajeni 15 käytäjästä lähes 80 käytäjän järjestelmäksi.

Vanha järjestelmämme kävi hankalaksi ja tieto oli hajaantunut moneen paikkaan. Tietoja käsiteltiin manuaalisesti ja niitä piti syöttää eri kohtiin. Oli monenlaisia Exceleitä ja ajojärjestelyt tehtiin puhtaasti ruutuvihkomenetelmällä. Ongelma oli myös se, että tilaukset tehtiin järjestelmään viime tingassa, mikä puolestaan heikensi ennustettavuutta, muistelee Niemen projektipäällikkö Jussi Hytönen.

Lisähaasteen toi se, että Niemi kehitti itse vanhaa järjestelmää, jolloin kehityskustannukset ja ideat jäivät puhtaasti kannettavaksemme, Hytönen jatkaa.

Oli monenlaisia Exceleitä ja ajojärjestelyt tehtiin puhtaasti ruutuvihko-menetelmällä.
- Jussi Hytönen, projektipäällikkö, Niemi


Kriteerit

Niemi halusi toiminnanohjausjärjestelmäksi laajalti käytössä olevan ratkaisun, jonka kehitysvastuu on oman organisaation ulkopuolella.

Tarjouskilpailussa keskityimme kokonaisratkaisun tarjoajiin. eCraft päätyi tarjouskilpailuun mustana hevosena, mutta erottui heti alusta alkaen edukseen innovatiivisella tavalla lähestyä ja toteuttaa toiminnanohjausjärjestelmiä, kertoo Hytönen.

eCraft esitteli ratkaisunsa helposti havainnollisessa muodossa rajapintasovellusten avulla ja heidän näkemyksensä käytettävyyteen sopi meidän ajatuksiimme, Hytönen sanoo. Yhtenä tavoitteenamme oli saada myyjät käyttämään järjestelmää itsenäisesti ilman, että myyntiassistentit syöttävät tietoja sinne heidän puolestaan, jatkaa Hytönen.

Lisäksi järjestelmän mahdollistama resurssitarpeen ennustettavuus eli kuinka monta muuttajaa ja muuttoautoa milläkin paikkakunnalla kuun vaihteessa tarvitaan, oli erittäin tärkeä tekijä, Hytönen sanoo.

Ratkaisu


Niemi valitsi ratkaisuksi Microsoft Dynamics NAVin. eCraft rakensi NAVin päälle Smart App -ratkaisun, mikä teki järjestelmästä helpon ja käytettävämmän.

Koska järjestelmämme oli sen verran vanha ja alkeellinen, laitoimme lähes kaiken uusiksi. Uuteen toiminnanohjausjärjestelmään saimme mukaan ERPin, palkka- ja pankkiasiat, henkilöstöhallinnon ja rekrytoinnin, Hytönen sanoo.

Pääsimme ratkaisun kanssa tavoitteisiimme eli myyjät syöttävät nykyään tiedot vain yhteen paikkaa. Pystymme myös ennakoimaan ja varautumaan sesonkeihin ja resurssitarpeisiin, sillä visuaalisen järjestelmän kautta kokonaiskuva on helppo ja nopea hahmottaa, jatkaa Hytönen.

Lisäksi olemme pystyneet tasoittamaan järjestelmän avulla tilauskantaa tasaisemmaksi koko kuun ajalle, mikä on liiketoiminnan kannalta erittäin merkittävää.

Uusi järjestelmä mullisti ajojärjestelyn työskentelyn. Vanha suunnitteluvihko lensi roskapöntöön ja nykyään suunnittelu olisi mahdollista tehdä vaikka etänä kotoa. Myös henkilöiden töihinkutsu on automatisoitunut tekstiviestipalvelun avulla, havainnollistaa Hytönen.

Uuden toiminnanohjausjärjestelmän ansiosta Niemen myyntiprosessi tehostui.

Otimme aikaa ja uuden järjestelmämme myötä myyjien tietojen syöttämiseen käytetty aika lähes puolittui II minuutista kuuteen, summaa Hytönen.


Hyödyt


  • Liiketoiminnan kilpailukyvyn tehostaminen
  • Resurssitarpeen ennakoiminen
  • Uusien liiketoimintamallien löytyminen
  • Myyntiprosessin nopeutuminen


Pystymme ennakoimaan ja varautumaan sesonkeihin ja resurssitarpeisiin.
- Jussi Hytönen, projektipäällikkö, Niemi

Referenssi Kasvu muuttaa kaiken | Case Niemi
Tilaaja: Niemi
Ajankohta:2010 -
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Toiminnanohjaus ERP
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Microsoft
Microsoft Dynamics NAV app
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja eCraft Oy Ab:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Kuuluuko digitaalisen palvelun kehitysprojekti markkinoinnille, myynnille vai IT:lle?
Mediaparoni Ilkka Lavas rakentaa Eat And The Citystä globaalia ravintoloiden markkinapaikkaa
Podcast: Miksi it-osaamisen hankinta ja soveltaminen liiketoimintaan on niin haastavaa?
Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin