Kahdennetusta järjestelmästä lisää toimintavarmuutta Automatialle

post_image

”Siirryimme yhdestä konesalista kahdennettuun järjestelmään, jolloin keskuslaitteet ovat käytössä kahdella eri paikkakunnalla. Tämä parantaa muun muassa varautumistamme poikkeustilanteisiin”, Automatian tietohallintojohtaja Esa Makkonen kertoo.


Sovellukseen tehtiin lyhyessä ajassa merkittävät toiminnalliset muutokset, jotka mahdollistavat kahdennetun laiteympäristön joustavan käytön ja pitkälle automatisoidun ylläpidon ja hallinnan.

Automatialla ja Tiedolla on pitkä yhteistyökumppanuus ICT-palveluissa jo 19 vuoden ajalta. Viime vuonna seuraavalle viidelle vuodelle uudistettu palvelusopimus kattaa ICT-infrastruktuurin palvelut sisältäen tuotanto-, kehitys- ja testiympäristöt sekä asiakastukipalveluita. Sopimuksen mukainen, kahta konesalia hyödyntävä ja suurta inframuutosta edellyttänyt järjestelmäuudistus vietiin onnistuneesti ja aikataulussa läpi huhtikuussa 2014.

Automatian järjestelmät ovat toimineet kiitettävästi aina, mutta kahdennettu ympäristö parantaa toimintavarmuutta entisestään. Vuosittain tehtävä käyttöjärjestelmän vaihto aiheutti aikaisemmin parin kolmen tunnin käyttökatkon automaateilla, nyt kahden konesalin käytöllä tästä selvitään vartissa.

”Vaikka käteisen käyttö vähenee tasaisesti, meille on erittäin tärkeää, että rahaa saa aina tarvittaessa nostettua. Ihmiset jättävät nostamisen nykyään viime tippaan esimerkiksi matkalle lähtiessään, tällöin automaattien on toimittava 100-prosenttisella varmuudella”, Makkonen kuvaa.

Onnistunut valmistautuminen ja h-hetki
Uudistus edellytti suurta muutosta Automatian järjestelmiin: käyttöönotossa kahdennettiin ja päivitettiin käytössä oleva laitealusta sekä rakennettiin kokonaan uudet tietoliikenneratkaisut, joille reaaliaikainen palvelutuotanto siirrettiin.

Suosittelija:

”Tieto hoiti toimituksen loistavasti, kaikki sujui suunnitellusti ja aikataulussa. Myös testaus oli niin kattavaa kuin se voi olla, mitään ei jätetty sattuman varaan”

Esa Makkonen, Automatian tietohallintojohtaja

Referenssi Kahdennetusta järjestelmästä lisää toimintavarmuutta Automatialle
Tilaaja: Automatia Pankkiautomaatit
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Tuotanto
It-infrapalvelut
Konesalipalvelut
Ohjelmistokehitys
Pankki ja vakuutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
 
Pinterest

Muita julkaisuja Tieto Oyj:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Top 10 maailman parhaat ohjelmistot
Nouseva ohjelmistokehitystalo kasvaa yrityskaupoilla - Solidabis hankki palvelumuotoiluosaamista
Miten verkkopalvelu viedään onnistuneesti maailmalle?
Inbound-markkinointi: Hubspot jyrää Suomen johtavana markkinoinnin automaation teknologiana
Liiketoiminnan jatkuvuudenhallinta paranee paikkatiedon avulla
Moderni pilvipalvelu yhdistää kotimaisen konesalin, globaalin pilven ja co-locationin tietoturvalliseksi hybridiksi