Johtamisen edellytys on kyberturvallisuus

post_image

Johtamisesta ja johtajista puhuttaessa tulee yleensä mieleen kuva karismaattisesta henkilöstä, joka intuitiivisilla päätöksillään ohjaa joukkonsa voittoon — oli kyse sitten liiketoiminnasta tai sodasta.


Harva johtaja kuitenkaan tänä päivänä tekee päätöksiään yksin tai perustuen arvauksiin, vaan lähes kaikki johtaminen organisaatioissa perustuu suureen määrään tietoa. Tieto sijaitsee erilaisissa tietokannoissa ja siitä jalostetaan päätöksentekoon sopivaa tietämystä sekä viedään muihin järjestelmiin käytettäväksi. Myös monet johtamisen välineistä ovat digitaalisia, kuten sähköposti, pikaviestimet, VoIP-puhelut ja esimerkiksi projektinhallintatyökalut.

Näemme kyberturvallisen digitaalisen toimintaympäristön tärkeänä johtamisen mahdollistajana, sillä ilman turvattua ympäristöä johtajan edellytykset johtamiseen ovat uhattuna.

Ilman kyberturvallista toimintaympäristöä tieto, jota johtamiseen käytetään on vaarassa tuhoutua tai vääristyä. Pahimmassa tapauksessa johtaminen perustuu väärään tietoon, jolloin sen perusteella tehdyillä päätöksillä voi olla tuhoisia seurauksia organisaatiolle.

Myös johtamisen välineet tulee olla turvattuja. Osa näistä välineistä sijaitsee nykyään pilvessä, esimerkkinä modernit projektinhallinta- ja ohjelmistokehitystyökalut. Osa taas saattaa olla omilla servereillä, kuten sähköposti. On tärkeää ottaa huomioon sekä pilvipalveluiden, että omassa verkossa sijaitsevien palveluiden kyberturvallisuus.
Kaiken pohjalla on digitaalinen infrastruktuuri ja organisaation oma verkkoympäristö. Siellä liikkuu kaikki johtamiseen tarvittava tieto sekä sen päällä toimivat johtamisen järjestelmät.

Uskomme että digitaalisen ympäristön ja siellä olevien järjestelmien sekä tiedon valvominen että turvaaminen on ensiarvoisen tärkeää johtamisen edellytysten varmistamiseksi.

Me Combitechilla voimme auttaa turvallisen digitaalisen toimintaympäristön luonnissa. Lue lisää kyberturvallisuuden ratkaisuistamme täältä.

Bloggaus Johtamisen edellytys on kyberturvallisuus
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Combitech Oy:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
 
Pinterest

Muita julkaisuja Combitech Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Top 10 maailman parhaat ohjelmistot
Nouseva ohjelmistokehitystalo kasvaa yrityskaupoilla - Solidabis hankki palvelumuotoiluosaamista
Miten verkkopalvelu viedään onnistuneesti maailmalle?
Inbound-markkinointi: Hubspot jyrää Suomen johtavana markkinoinnin automaation teknologiana
Liiketoiminnan jatkuvuudenhallinta paranee paikkatiedon avulla
Moderni pilvipalvelu yhdistää kotimaisen konesalin, globaalin pilven ja co-locationin tietoturvalliseksi hybridiksi