Joensuun kaupunki

Joensuun kaupunki otti Spatineo Monitorin käyttöönsä seuratakseen paikkatietopalveluidensa palvelutasoa ja käyttöä. Joensuun kaupungin kaupunkirakenneyksikkö avasi v. 2014 Inspire-direktiivin mukaiset WMS- ja WFS-rajapintapalvelut kaupungin omaan hallinnolliseen käyttöön sekä niitä tarvitseville ulkopuolisille asiakkaille. Vuonna 2015 rajapintapalveluiden käyttömäärä oli n. 600 000 palvelupyyntöä. Suuren käytön vuoksi rajapintapalveluiden käytön seuranta ja laadun varmistaminen on ensiarvoisen tärkeää palveluiden hyvän käytettävyyden takaamiseksi.

Joensuun kaupungin paikkatietoinsinööri Ismo Piiraisen mukaan Spatineo Monitorin avulla rajapintapalvelujen käyttöanalyytikkaa on yksinkertaista seurata. Rajapintapalvelujen käytön seuranta on heille tärkeää erityisesti tapauksissa, joissa palvelujen toimivuudesta on epäilyksiä. Spatineo Monitorin käyttöanalyytikka näyttää palvelupyynnöt segmenteittäin jaoteltuna, minkä perusteella voidaan yksinkertaisesti jäljittää organisaatio tai palvelin, jonka osoitteesta palvelupyyntö tiettyyn aineistoon on lähtenyt. Näiden palvelupyyntöjen vasteaikoja tutkimalla voidaan todeta, onko häiriö palveluntarjoajan vai asiakkaan puoleisessa päässä.

Lisäksi Joensuun kaupunki aikoo jatkossa hyödyntää Spatineo Monitorin raportointiominaisuuksia sekä organisaation sisäisten raporttien että lakisääteisten Inspire-raporttien luontiin. Automatisoimalla palvelutasoa ja palveluiden käyttöä koskevien raporttien tuottaminen voidaan saavuttaa merkittäviä työaikasäästöjä.

Referenssi Joensuun kaupunki
Tilaaja: Joensuun kaupunki
Ajankohta:2015 -
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Tietohallinto
Laadunvarmistus
Paikkatieto GIS
Pilvipalvelut / SaaS
Asiantuntijapalvelut
IT
Julkishallinto
Valmisohjelmisto
Paikkatietopalvelujen monitorointi Paikkatietopalveluiden käyttöanalytiikka
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Spatineo Oy:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana