Itseilmoittautuminen kasvattaa suosiotaan

post_image

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri (KSSHP) otti vuoden alussa käyttöön ensimmäisen itseilmoittautumispisteensä. Nyt ilmoittautumisautomaatteja on käytössä kuusi ja ne kattavat keskussairaalan 15 poliklinikkaa. Itseilmoittautumisen käyttöönotto vastaa kansalaisen kysyntään, sujuvoittaa asiointia ja vapauttaa resursseja.


Yksinkertainen sovellus sujuvoittaa asiointia

”Itseilmoittautuminen on nopeuttanut asiakaspalvelua ihan huomattavasti. Ennen aula oli täynnä asiakkaita odottamassa vuoroaan. Asiakaspalvelutiskin korvaaminen itseilmoittautumisella on vapauttanut sihteerien työpanosta rutiinitoiminnoista”, kertoo KSSHP:n palvelupäällikkö Leea Kerttula.

”Myös asiakkaiden tietoturva on parantunut, kun heidän ei tarvitse keskustella omista asioistaan yleisessä tilassa.”

Itseilmoittautuminen on terveydenhuollon toimijan sisäverkkoon asennettava selainsovellus. Käyttöliittymä on suunniteltu mahdollisimman yksinkertaiseksi ja helpoksi: Asiakas asettaa kutsukirjeen, ajokorttinsa tai Kela-korttinsa viivakoodinlukijaan tai kirjoittaa henkilötunnuksensa näppäimistöltä. Palvelu mahdollistaa asiakkaan ilmoittautumisen ja kulkuohjeistuksen itsepalveluna.

Itseilmoittautumisen käyttö kasvaa jatkuvasti

Itseilmoittautuminen on saanut positiivista palautetta. Elokuun tilastoissa itseilmoittautujien määrä eri poliklinikoilla vaihteli 32-82 % välillä. Itseilmoittautumisen käytössä on nähtävissä nouseva trendi.

”Monet olivat jo odottaneet tällaista palvelua. Varsinkin nuoret ottivat sen heti omakseen. Mikään muutos ei tapahdu salamana, mutta yleensä kun asiakas tulee toisen kerran, hän osaa jo käyttää itseilmoittautumista. Toisaalta osa asiakkaista ei tykkää asioida sähköisesti, heitä auttaa paikalla oleva palveluneuvoja.”

”Palveluneuvojalla on mobiilityöpiste, jossa voidaan tarvittaessa hoitaa myös asioita, jotka eivät itseilmoittautumispisteessä onnistu kuten asepalvelus- ja täydenkorvauksenpotilaiden asiointi”, kertoo itsepalvelun käyttöönotosta vastannut Medi-IT:n projektipäällikkö Leena Vilkman.

Kevyt käyttöönotto

Käyttöönottoa edelsi KSSHP:n sisäinen suunnittelutyö, jossa prosesseja työstettiin ja osastosihteeripalvelut järjestettiin uusiksi. Kerttulan mukaan varsinainen automaattien käyttöönotto oli nopea ja kevyt.

”Projektin yhteydessä korjasimme myös opaskylttejä ja selkiytimme kulkuohjeita. Haasteita asetti lähinnä sisääntuloaulamme arkkitehtuuri eli ilmoittautumispisteet jäävät hieman piiloon. Itseilmoittautumistila kannattaa suunnitella, niin että laite suorastaan kutsuu luokseen”, vinkkaa Kerttula.

Vilkman kehottaa myös varaamaan riittävästi aikaa infrastruktuurin rakentamiseen ja testaaminen.

”Laitteiden asennukset, sähköt ja verkko täytyy valmistella hyvissä ajoin ja kosketusnäytön toiminta tulee testata, että kaikki sujuu mallikkaasti itse käyttöönottohetkellä.”

Teksti: Mari Karjalainen
Kuvat: Petteri Kivimäki
Julkaistu 8.10.2014

Referenssi Itseilmoittautuminen kasvattaa suosiotaan
Tilaaja: Keski-Suomen sairaanhoitopiiri
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Käyttöliittymäsuunnittelu
Webkehitys
Julkishallinto
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Valmisohjelmisto
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Tieto Oyj:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa
Kukaan ei tiedä paljonko Helsingin Sanomia luetaan - toisiko uusi immobiilimedia uutta liiketoimintaa?