IT-ympäristön tilannekuva helposti Cisco Merakilla

Cisco Meraki toimittaa verkkoja, joiden ansiosta IT-osaston on entistä helpompi saada yleiskuva päivittäisistä toiminnoista, ja mikä vielä tärkeämpää, paikallistaa viat heti niiden ilmaantuessa. Näin voidaan käyttää aiempaa enemmän aikaa IT-ympäristön kehittämiseen. Samalla turvallisuus ja käyttäjäystävällisyys pysyvät korkealla tasolla.

IT-osastojen vaikutus yritysten päivittäisessä liiketoiminnassa kasvaa jatkuvasti. Itse asiassa monien yritysten on mahdotonta hallinnoida päivittäistä liiketoimintaansa, elleivät IT-osaston tehtäväalueet kuten asiakastietokanta ja varastonohjaus toimi optimaalisesti. Ohjelmistojen, palvelimien, verkkojen ja käyttöliittymien tulee toimia tehokkaasti – ja vielä yhdessä.


Onkin hyvin tärkeää, ettei yksittäinen IT-osasto joudu käyttämään aikaa ja energiaa tehtäviin, jotka voidaan aivan yhtä hyvin automatisoida.

Juuri tässä kuvaan astuu Cisco Meraki, pitkälle automatisoitu pilvihallittu verkkokokonaisratkaisu. Automatisoidun verkonhallinnan ansiosta IT-vastaavalla on mahdollisuus suorittaa esimerkiksi asennuksia muutamalla klikkauksella olematta itse fyysisesti paikalla.

– Tyypillisenä esimerkkinä voidaan mainita tilanne, jossa yritykselle tulee uusi toimipiste Turkuun ja tarvitaan tietoturvallinen VPN-yhteys Helsinkiin päätoimipaikkaan. Tämä voidaan toteuttaa muutamalla klikkauksella ja samalla lisätä muut tarvittavat tietoturvatoiminnot kuten: tunkeutumisenesto, haittaohjelmasuojaus tai sisällönsuodatus. Tietoturvalliset yhteydet on mahdollista perustaa myös yhden henkilön kotitoimistoon kertoo Mihail Papazoglou, Systems Engineer, Cisco Finland.

Kun valitaan usean toimittajan sijaan yksi ja keskitetty toimittaja, saadaan yhteinen hallintanäkymä ja voidaan ratkaista verkon ongelmat nopeammin ja saada aikaan parempi käyttäjäkokemus sekä liiketoiminnalle että IT-osastolle. Cisco Merakin keskeisinä käsitteinä ovat aina: vian selvittämisen ja hallinnan helppous ja hyvä näkyvyys, jotka takaavat optimaalisen käyttäjäystävällisyyden.

Tämä tarkoittaa myös vianetsinnän automatisointia.

– Esimerkiksi kaapelivikaa voi olla vaikeaa löytää, mutta Cisco Merakin ratkaisussa IT-vastaava pystyy löytämään nopeasti ja tarkasti vian sijainnin esim. kytkin- ja porttitasolla käymättä paikan päällä. Syntyypä vika Helsingissä tai Sydneyssä, IT-vastaava havaitsee järjestelmään syttyvän punaisen merkkivalon ja saa pilviohjaukselta sähköpostihälytyksen ja tiedon siitä, mistä on kyse, Mihail Papazoglou selittää.

Käyttäjäystävällisyys voidaan todistaa myös uusia tukiasemia asennettaessa.

– Jos esimerkiksi saat paketissa kaksi uutta tukiasemaa, on verkon asetusten määrittäminen todella helppoa. Voit konfiguroida kaikki toiminnot helposti puhelimella skannaamalla tuotteessa olevan viivakoodin. Itse järjestelmä hakee asetuksensa pilvestä muutamassa minuutissa, ja ainoaksi tehtäväksesi jää tukiaseman asentaminen seinälle, Mihail Papazoglou kertoo.

Bloggaus IT-ympäristön tilannekuva helposti Cisco Merakilla
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Dustin Finland Oy:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Tietohallinto
It-infrapalvelut
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Tietoliikennepalvelut
Tietoturva
Asiantuntijapalvelut
IT
Julkishallinto
Laitteet
Valmisohjelmisto
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Dustin Finland Oy:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana