Isku vaalii laatua ja tehokkuutta tuotannossaan – Leanwaren MES – tuotannonohjausjärjestelmä käyttöön

post_image

Huonekaluvalmistaja Isku keskittää jatkossa kaiken tuotantonsa Lahden tehtaalle. Leanwaren MES -tuotannonohjausjärjestelmä on keskeisessä asemassa muutoksen mahdollistajana.

Tuotteiden variaatioiden määrä kasvaa jatkuvasti ja toiminnan pitää olla entistä asiakaslähtöisempää. Tämä tarkoittaa, että jatkossa tuotannon pitää olla paremmin räätälöitävissä unohtamatta tehokkuutta ja tuottavuutta. Tuotanto on jatkossa asiakasohjattua ja optimisarjakoko laskee 300 yksiköstä yhteen kappaleeseen.

”Suurin salaisuutemme on se, että Isku tekee kalusteet Suomessa. Olemme tarkoituksella vetäneet kotiinpäin ja myyneet ulkomaiset tuotantoyksiköt pois. Haluamme pitää Suomen puolta ja nyt on hyvä aika investoida. Tämän vuoden loppuun mennessä meillä on Lahdessa Pohjois-Euroopan ja tietyiltä osin myös maailman modernein tehdas. Investoimme tuotannon modernisoitiin, logistiikkaan, laatuun ja energian säästöön työergonomiaa unohtamatta”, Isku-Yhtymän toimitusjohtaja Arto Tiitinen sanoo.

Leanwaren MES – tuotannonohjausjärjestelmä avuksi

Tuotantoon tuleva maailman modernein tuotantoteknologia asettaa vaatimuksia myös järjestelmäympäristölle: tuotantolaitteiden automaatio-aste on korkea, joten järjestelmistä on tultava tuotantolaitteita ohjaavat tiedot täsmälleen oikein. Uudella järjestelmäympäristöllä halutaan kehittää tilaus-toimitus prosessin läpinäkyvyyttä sekä tehokkuutta ja sitä myöten parantaa asiakaspalvelun laatua. Myös inhimillisten virheiden mahdollisuus pienenee huomattavasti kun tiedonsiirto tapahtuu automaattisesti integraatioiden avulla eikä manuaalisesti useammassa eri järjestelmässä.

Leanwaren järjestelmä rakennetaan hyvin käyttäjälähtöisesti ja järjestelmän toiminnot ja näytöt ovat rakennettu helpottamaan nimenomaan tuotannon työntekijöitä. Käytettävyyteen tullaan panostamaan myös paljon. Esimerkiksi painallusten määrä ja liikkuminen eri näyttöjen välillä pyritään minimoimaan.

Järjestelmähankkeissa on hyvä muistaa se tosiasia, että pelkkä softa tai rauta ei yksinään muuta mitään. Tärkeimpänä muutoksen mahdollistajana ovat aina ihmiset ja uusien toimintatapojen käyttöön ottaminen.

Säästöjä tehokkuudesta, laitteista ja toimitusvarmuudesta

Uuden järjestelmän ansiosta Iskun toiminta tulee kehittymään entisestään huimasti. Leanwaren MES -järjestelmä parantaa saldotarkkuutta ja näin mahdollistaa tarkemmat ostot. One Piece Flow tuotanto vähentää merkittävästi varastoihin sitoutunutta pääomaa ja lyhentää läpimenoaikaa. Tuotannosta tulee joustavampaa ja jatkossa reagoiminen yksittäisen asiakkaan tarpeisiin on helpompaa.

”Komponentit liikkuvat tehtaalla linjoja pitkin. Näin ne eivät rikkoudu eivätkä unohdu väärään paikkaan. Säästö näkyy esimerkiksi siinä, että meillä on nyt 100 trukkia siirtelemässä tavaroita paikasta toiseen. Vuoden lopussa niitä on enää viisi”, Iskun tuotantojohtaja Mika Tyrväinen sanoo.

”Uskon Iskun olevan hieno esimerkki siitä, millaista tuotantoa Suomessa tulee tulevaisuudessa olemaan: Sarjakoko on yksi, variaatioiden määrä valtava ja automaatiota käytetään saumattomasti tuotannossa. Nämä vaatimukset asettavat yrityksen tietojärjestelmille aivan uusia tasoja. Isku vie suomalaista tuotantoa upeasti eteenpäin. Olen ylpeä, että saamme olla mukana rakentamassa tulevaisuuden tehdasta!”, Leanwaren toimitusjohtaja Janne Viinikkala.

> Lue koko case ja lataa pdf

> Lue lisää Leanwaren ratkaisuista


Isku on suomalainen vuonna 1928 Lahteen perustettu perheyritys. Isku suunnittelee, valmistaa ja markkinoi kalusteita ja kokonaisvaltaisia sisustusratkaisuja sekä koteihin että kouluihin, toimistoihin ja kaikkiin julkisiin tiloihin. Koko Suomen kattavan Isku-myymäläketjun lisäksi Isku toimii Pohjoismaissa, Baltiassa, Puolassa, Venäjällä sekä Lähi-Idässä. Iskun omat huonekalutehtaat sijaitsevat Lahdessa. Isku noudattaa ISO 9001 -laatujärjestelmää ja toimii aktiivisesti ekologisen tuotannon kehittäjänä: Isku saiISO 14001 -ympäristösertifikaatin ensimmäisenä alalla, ja tänä päivänä koko tuotanto on PEFC-sertifioitua, eli kaiken Iskun käyttämän puun alkuperä on tunnettua ja kestävän kehityksenperiaatteiden mukaan tuotettua. www.isku.fi

Leanware on rautainen joukko ohjelmistoalan asiantuntijoita. Meille on tärkeää tuntea asiakkaidemme prosessit ja kehittää niitä yhdessä asiakkaiden kanssa. Kehitämme tietojärjestelmiä, jotka tehostavat asiakkaidemme operatiivista työtä. Toisin sanoen teemme yrityksellesi parempaa tulosta. Kustannustehokkuus, parempi laatu ja tuottavuus ovat asiakkaillemme tärkeitä asioita. Vuosien aikana olemme voittaneet TEOLLISUUDEN ja LOGISTIIKAN toimialojen johtavien yritysten luottamuksen. Kasvutarinamme perustuu rautaiseen ammattitaitoon palvella asiakkaita ja kykyymme nähdä asioita uudella tavalla. Työllistämme noin 80 henkilöä ja vuoden 2015 liikevaihto oli 6,4 Meur. Olemme vuoden logistiikkayritys 2015. www.leanware.fi

Suosittelija:

Komponentit liikkuvat tehtaalla linjoja pitkin. Näin ne eivät rikkoudu eivätkä unohdu väärään paikkaan. Säästö näkyy esimerkiksi siinä, että meillä on nyt 100 trukkia siirtelemässä tavaroita paikasta toiseen. Vuoden lopussa niitä on enää viisi.

Mika Tyrväinen, tuotantojohtaja

Referenssi Isku vaalii laatua ja tehokkuutta tuotannossaan – Leanwaren MES – tuotannonohjausjärjestelmä käyttöön
Tilaaja: Isku-Yhtymä Oy
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Logistiikka
Projektinhallinta
Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto
Integraatiot
IoT
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Asiantuntijapalvelut
Prosessiteollisuus
Valmistava teollisuus
Konsultointi
Valmisohjelmisto
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Leanware Oy:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Mediaparoni Ilkka Lavas rakentaa Eat And The Citystä globaalia ravintoloiden markkinapaikkaa
Podcast: Miksi it-osaamisen hankinta ja soveltaminen liiketoimintaan on niin haastavaa?
Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!