Inwido tehostaa reaaliaikaista tiedolla johtamista Invencon InControl – ratkaisun avulla

Tilaaja: Inwido Finland Oy

Ajankohta: 2016

Toimittajan yhteyshenkilö: Petri Räsänen, Invenco Oy

Tagit: BI ja raportointi, Analytiikka, Big Data, IT, Rakentaminen, Valmisohjelmisto

post_image

Inwido on Euroopan suurin ikkunoiden ja ovien toimittaja. Kuluttajat ostavat vuosittain yli kaksi miljoonaa Inwidon valmistamaa tuotetta noin 15 eri markkina-alueella. Vuonna 2015 Inwidon liikevaihto oli noin 558 miljoonaa ja liikevoitto 63 miljoonaa euroa. Inwidolla on noin 3 400 työntekijää ja konsernin pääkonttori on Malmössä.

Inwido Finland tuottaa ikkunoita ja ovia asuinrakentamisen tarpeisiin Suomessa kolmella paikkakunnalla: Ruovedellä, Haapajärvellä ja Kannuksen Eskolassa. Inwido tunnetaan paremmin kuluttajien kesken tuotemerkeistä Tiivi ja Pihla.

Inwidon tärkeimpiä kilpailuvaltteja markkinoilla ovat laadukkaat ympäristöystävälliset tuotteet, jotka vaativat materiaaleikseen laadukkaat raaka-aineet – Suomen tapauksessa laadukas puutavara. Tämä oli yksi tärkeä lähtökohta, kun kesällä 2016 Inwido lähti kehittämään koko valmistusprosessin laadun seurannan raportointia. Kumppaniksi Inwido valitsin Invencon ja Invencon tuoteratkaisun InControl Online. Invenco rakensi yhdessä Inwidon sekä laadun että IT avainhenkilöiden kanssa muutamassa viikossa heidän nykyisen laadunvalvonnan ratkaisun päälle reaaliaikaisen raportointi/monitorointiratkaisun, missä selkeillä mittareilla Inwidon avainhenkilöt voivat seurata valmistusprosessin laatua esimerkiksi puuraaka-aineen laatuvirheistä ja höyläämän laatupoikkeamista. Ratkaisu mahdollistaa myös esimerkiksi laatujärjestelmässä olevien poikkeamien valokuvien esittämisen kätevästi muiden tietojen yhteydessä. Ratkaisu kattaa kaikki Inwidon Suomen tuotantolaitokset, mutta on laajennettavissa myös muihin Inwidon maihin. Ratkaisu on modulaarinen ja siihen voidaan lisätä tietoja myös muista Inwidon operatiivista järjestelmistä kuten tuotantomääristä, asiakastiedoista, taloudesta, jne...

Suosittelija:

Olen erittäin tyytyväinen Invencon tapaan toteuttaa meidän vaatimukset täyttävän ratkaisun nopeasti ja kustannustehokkaasti. Tämä ratkaisu on todellista Tiedolla Johtamista käytännön tasolla reaaliaikaisesti ja lisää meidän johdon ja lopulta koko organisaation tietämystä tärkeimmistä laatuun liittyvistä osa-alueista.

Perttu Vilkuna, IT-päällikkö

Pinterest

Muita julkaisuja Invenco Oy:lta