Intranet-projekti maaliin kokeneen projektipäällikön avulla

Tilaaja: Leena Linnamäki

Ajankohta: 2014 - 2015

Toimittajan yhteyshenkilö: Marko Koskela, 050 518 4758, marko.koskela@soludigital.fi

Tagit: HR, Tietohallinto, Viestintä, Auditointi, Ketterät menetelmät, Pilvipalvelut / SaaS, Sisällönhallinta, Microsoft, Kuljetus, liikenne ja logistiikka, Johtamistyö, Konsultointi, Sharepoint, Microsoft Office 365

post_image

Uudistimme intranetimme ja sen alustaksi valikoitui Microsoft Office 365 Sharepoint Online. Tiesimme heti tarvitsevamme hankkeelle vahvaa SharePoint-osaamista omaavan vetäjän, sillä oman talon sisältä ei sen kaltaista osaamista löytynyt. Projektipäällikkö löytyi Solu Digitalista.

Intranetin merkitys kasvoi

Intranetin rakentaminen on iso ponnistus näin suuressa organisaatiossa, ja siihen liittyy lukemattomia niin teknologisia kuin intranetin sisältöön ja käyttöönottoonkin liittyviä kysymyksiä.

Aikaisemmin intranet tavoitti vain osan henkilöstöstämme. Pilvipalvelun myötä myös kentällä työskentelevä henkilöstö pääsee hyödyntämään intranetiä. Se kasvattaa intranetin merkitystä todella paljon.

Huolellinen roolitus tärkeää onnistumiselle
Kokonaisuudessaan projekti onnistui hyvin. Solu Digitalin projektipäällikkö ansaitsee erityiskiitoksen vankasta projektiosaamisestaan sekä SharePoint-asiantuntemuksestaan. Hän edisti myös kiitettävällä tavalla vuoropuhelua viestinnän ja it-yksikön välillä, sillä hänellä oli ymmärrystä molemmista maailmoista.

Kun projektissa on mukana useita osapuolia, roolit ja vastuualueiden rajapinnat kannattaa määritellä heti alussa mahdollisimman hyvin. Keskeistä on myös miettiä, minkälainen projektipäällikkö hankkeeseen tarvitaan; etsitäänkö tietyn osa-alueen osaajaa vai kokenutta ihmistä, joka johtaa kokonaisuutta ja pystyy pitämään aikataulut ja kustannukset hallinnassa. Lisäksi projektipäälliköllä täytyy toki olla palo asiaansa ja projektin läpiviemiseen.

Suosittelija:

Leena Linnamäki

Pinterest

Muita julkaisuja Solu Digital Oy:lta