Intersportin verkkokauppa tuo liikunnan iloa räätälöidyllä verkkopresenssillä

Kun vakiintunut yritys perustaa verkkokaupan, ei työtä koskaan aloiteta puhtaalta pöydältä: ratkaisut on kytkettävä olemassa oleviin järjestelmiin. Suomen johtavan urheiluvälineketjun tapauksessa projektin vaatimuksia kasvattivat laaja ketjuliiketoiminta, suuri tuotevalikoima ja kova kauppatahti. Jo käynnistysvaiheessa tiedettiin, että mammuttihankkeessa rakennetaan helppokäyttöistä kauppaa, joka palvelee asiakkaita laadukkaasti ja asiantuntevasti kellon ympäri.

  • Intersport.fi -sivuston kävijämäärän kasvu 17 % jo ennen varsinaista lanseeraamista
  • Syyskuussa 2014 yli 40 % sivuston käyttäjistä olivat mobiilikäyttäjiä Ottaen huomioon Intersportin aseman Suomen johtavana urheiluketjuna, oli verkkokaupan puuttuminen merkittävä vaje. Nykyään verkossa tutkaillaan valikoimaa, vasta sitten lähdetään kivijalkaan ostamaan. Siksi haluamme tarjota kattavat tiedot tuotteistamme jo ennen kauppaan menoa. Toivoimme verkkokaupaa, joka viestii laatua ja asiantuntijuutta sekä tukee kivijalkakaupan brändiä. Crasman kehitti meille kaikilla päätelaitteilla toimivan alustan, jonka tekniset ratkaisut vastaavat juuri meidän tarpeitamme. Saimme verkkokaupan, joka on kuluttajille mahdollisimman yksinkertainen, ja silti visuaaliselta toteutukseltaan kiinnostava.

Ilkka Saastamoinen, Verkkokaupan johtaja, Intersport Finland Oy
ASIAKKAAN TARVE

Intersportin ensimmäistä verkkokauppaa lähdettiin rakentamaan ajassa, jossa kulutuskäyttäytyminen verkossa ja kivijalkamyymälöissä on myllerryksessä. Digitaalisen toteutuksen tuli palvella sekä niitä asiakasryhmiä, jotka shoppailevat verkossa, että niitä, jotka tekevät lopullisen ostopäätöksensä vasta kivijalassa. Intersportilla oli valmiiksi käytössään liiketoiminnan kannalta keskeisiä teknisiä järjestelmiä ja vanhassa verkkopalvelussa laadukasta sisältöä. Räätälöityä toteutustapaa lähdettiin suunnittelemaan siten, että näistä olemassa olevista resursseista saatiin kaikki hyöty irti.

CRASMANIN RATKAISU

Verkkokauppahanke ulottui aina varastonhallinnasta myymälöiden kassajärjestelmiin. Intersport oli jo vuotta aiemmin ottanut käyttöön Crasman Studio –tuotetiedonhallintajärjestelmän myymälä- ja markkinointimateriaaleja varten. Vahvasti visuaallisuuteen ja kuviin perustuvassa verkkokaupassa tämän materiaalin hyödyntäminen oli keskeistä. Suunnittelun lähtökohtina olivat vaivaton ja selkeä käyttökokemus. Päämääränä oli verkkokauppa, joka paitsi vastaa kuluttajien muuttuviin tarpeisiin, myös ohjaa heitä sisältöjen avulla harrastamaan paremmin.

TEKNINEN TOTEUTUS

Verkkokaupassa panostettiin sujuvaan ostoputkeen, jossa tuotteiden valinta, ostaminen ja palauttaminen on tehty helpoksi. Selkeät näkymät ja tuotenostot parantavat käyttökokemusta ja ohjaavat asiakkaiden liikkumista verkkomyymälässä. Toteutus palvelee sekä verkossa että kivijalassa asioivien asiakkaiden tarpeita: kun myymälähakuun syöttää kotiosoitteen, se näyttää lähimpien myymälöiden sijainnin kilometrin tarkkuudella. Taustalla on ymmärrys siitä, että verkossa tarkasteltuja tuotteita halutaan usein kokeilla myymälässä.

Verkkopalvelussa asiakkaita palvellaan rikkaalla sisällöllä, mikä lisää kaupan kiinnostavuutta ja näkyvyyttä. Itse tuotettujen videoiden ja artikkelien lisäksi palvelu julkaisee RSS-feedin kautta tulevaa päivittyvää sisältöä. Jatkuvan sisällöntuotannon kannalta merkittävää on myös se, että sisällönjulkaisu on vaivatonta eivätkä päivitykset edellytä välikäsiä. Joustava Crasman Stage -verkkopalvelualusta mahdollistaa muun muassa sen, että kauppiaat päivittävät itse liikkeitään koskevia sisältöjä.

Toteutuksen oleellisena edellytyksenä nähtiin sivuston nopeus. Saranat kestävät, vaikka ovesta tulee sisään 100 000 kävijää päivässä. Crasmanin toteutuksen tarjoama nopeus ja responsiivisuus antaa myös verkkokaupan asiakkaalle maksimaalisen käyttömukavuuden eri päätteillä. Tämän ansiosta huikeat 40 prosenttia asiakkaista vierailevat kaupassa mobiililaitteella.

Kulissien takana Intersportin verkkokauppa on Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen laaja toteutus. Se palvelee kävijämäärältään Suomen suurimpana Intersport-myymälänä. Käyttäjälle Intersport.fi on selkeä ja helppokäyttöinen kauppapaikka, joka ymmärtää tämän tarpeita ja rohkaisee asiantuntijuudellaan asiakasta kokemaan liikunnan iloa.

Hanke sujui kivuttomasti. En ole koskaan nähnyt yhtä suuren mittakaavan projektia, joka olisi toteutettu näin lyhyessä ajassa. Erilaisten integraatioiden määrä on todella suuri, ja Crasman on selvinnyt niistä hyvin. Yritys oli vakuuttanut meidät jo aiempien projektien yhteydessä, joten heidän kanssaan oli helppo lähteä yhteistyöhön. Crasmanin toiminta on innovatiivista ja joustavaa. ”Ei onnistu” on vastaus, jota heiltä ei ikinä saa. He toteuttavat kaikki toiveemme uusista ominaisuuksista ja tekevät muutokset ripeällä aikataululla. 

Sivusto on nopea ja on kestänyt kampanjoiden liikennepiikit. Olemme havainneet, että verkkokaupan ylläpitäminen on jatkuva prosessi, mutta varmalle pohjalle on hyvä rakentaa lisää.

Ilkka Saastamoinen, Verkkokaupan johtaja, Intersport Finland Oy


Oletko toimija, jonka vakiintuneet taustajärjestelmät ja toimivaksi havaitut sisällöt kaipaavat päivittämistä? Konsultoi Crasmania, kuinka saat uuden ilmeen räätälöidyllä toteutuksella.

Referenssi Intersportin verkkokauppa tuo liikunnan iloa räätälöidyllä verkkopresenssillä
Tilaaja: Intersport
Toimittajan yhteyshenkilö:
Jani Ruotsalainen, Asiakkuuspäällikkö
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakkuudenhallinta CRM
Logistiikka
Tuotekehitys ja suunnittelu
Big Data
Integraatiot
It-infrapalvelut
Käyttöliittymäsuunnittelu
Verkkokaupparatkaisut
Julkaisujärjestelmä CMS
SAP
Asiantuntijapalvelut
IT
Konsultointi
Valmisohjelmisto
Asiakaslähtöisyys automatisointi B2C-verkkokauppa
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Crasman Oy:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana