Internet of Heart Beat

Android-sovellus sänkyyn kiinnitettävälle sensorille 


Elektroniikkakomponenttivalmistaja Murata Electronics:in markkinajohtajuudesta kertoo paljon se, että joka toisessa maailman autoissa on Muratan kiihtyvyysanturit. Kiihtyvyysantureille uusi käyttöalue on terveydenhuolto ja uutena tuotteena vuonna 2015 lanseerattiin uudentyyppinen sänkyanturi, joka mittaa langattomasti muunmuassa pulssia, hengitystä ja stressitasoa. Kehitetyn anturin erikoispiirre on se, että se ei vaadi toimiakseen suoraa kontaktia mitattavaan henkilöön, vaan tunnistaa sydämen lyönnit vuoteen rungon värähtelystä. 

Speksinä kuva Ferrarin kojelaudasta 


Aikaisemmin asiakkaalle oli kerrottu antureista lähinnä esityskalvoilla. Messukäynnistä haluttiin tehdä mieleenpainuvampi kokemus istuttamalla asiakas tuoliin ja esittämällä sensorin tuottama tieto näyttävässä ja helposti ymmärrettävässä muodossa. Päätettiin toteuttaa myyjille tabletissa käytettävä Android-sovellus, joka visualisoisi kaiken sensorin tuottaman datan. Jotta erottauduttaisiin perinteisistä potilasmonitoreista haluttiin urheiluauton mittaristoa muistuttava ulkomuoto. 


“Projektin toteutukseen oli ehdolla useita toimittajia, mutta Rakettitieteen ketterä ja nopea lähestyminen sekä hyvin nopea demon kehittäminen vakuuttivat. Projektin laajuus, kustannukset ja aikataulu huomioiden tarjottu ratkaisu oli hyvin kilpailukykyinen”, kertoo Muratan johtaja Sten Stockmann. 

Monta versiota päivässä 


Appin kehitys tapahtui iteratiivisesti: ensin tehtiin yksinkertainen versio jota hiottiin ja muokattiin nopealla syklillä. Muratan tekniikan ja myynnin asiantuntijat saivat halutessaan jatkuvasti kokeilla ja kommentoida kehitettävää sovellusta - usein jopa monta eri versiota päivässä. 


Yhteistyö oli sujuvaa ja kuukaudessa messusovellus oli jo käyttövalmiina. “Projekti sujui hyvin ja oli mukava tehdä yhdessä työtä. Reipasta meininkiä!”, kehuu Sten Stockmann. 


Enemmän kuin mitä aluksi luvattiin 


Sovelluksen lisättiin reaaliaikaisen visualisoinnin lisäksi ominaisuuksia, jotka esittelevät hieman tavanomaisemmassa muodossa eri tavalla sensorin keräämän datan jatkoanalyysimahdollisuuksia: messukävijälle voidaaan esimerkiksi näyttää miten yön aikana kerätystä sensoridatasta voidaan laskea unen laatu ja palautumisen tehokkuus urheilusuorituksen jälkeen. 


Käyttötesteissä huomattiin myös tarvetta helppoon tapaan kalibroida sensorit, usean sensorin käyttöön ja mahdollisuuteen esitellä visualisointia ilman fyysistä sensorilaitteistoa. Myös nämä ominaisuudet lisättiin sovellukseen. 

Appin tehnyt rakettitieteilijä toteutti sovelluksen lisäksi myös Muratan sisäiseen käyttöön erillisen pilvipalvelun, jossa anturidatasta piirrettyjä graafeja voidaan seurata tavallisella web-selaimella. 


Nyt sovellus on käytössä Muratan myynnissä globaalisti ja sovellus on myös ladattavissa Muratan webbisivulta.Referenssi Internet of Heart Beat
Tilaaja: Murata Electronics Oy
Ajankohta:2015
Toimittajan yhteyshenkilö:
Timo Aittoniemi, puh. 040 566 7060
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Rakettitiede Oy:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä
Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana