Innokylä

post_image

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, THL, on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan tutkimus- ja kehittämislaitos, joka tarjoaa luotettavaa tietoa tukemaan terveys- ja hyvinvointialan päätöksentekoa ja toimintaa. THL toteuttaa yhdessä SOSTE Suomen Sosiaali ja terveys ry:n sekä Suomen Kuntaliiton kanssa Innokylän verkkopalvelua. Innokylä on kaikille avoin ja maksuton yhteisen kehittämisen ja ideoinnin ympäristö, jonka tavoitteena on edistää kestävää uudistumista terveys- ja hyvinvointialalla.

Haaste

Innokylän verkkopalveluun haluttiin lisätä uusia ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia, kuten innovatiivisille hankinnoille tarkoitettu ympäristö. Tavoitteena oli luoda sivustolle sellainen ympäristö, jossa hankinnan eri osapuolet voivat työskennellä yhdessä ja suunnitella hankinnan tarpeet sekä toteutuksen niin, että lopputulos vastaa hankinnan käyttäjien tarpeita. Uusien ominaisuuksien ja toiminnallisuuksien toteuttamisen lisäksi tavoitteena oli parantaa verkkopalvelun käyttäjäystävällisyyttä sekä kirkastaa sivuston konseptia. Innokylä haluttiin myös liittää osaksi THL:n verkkoympäristöä ja näin lisähaasteena oli Innokylän verkkopalvelun sovittaminen yhteen THL:n verkkoympäristön kanssa.

Ratkaisu

Toteutimme Innokylälle monin tavoin uudistetun verkkopalvelun. Paransimme sivuston palvelutarjontaa lisäämällä sivustolle esimerkiksi innovatiivisille hankinnoille tarkoitetun ympäristön sekä erilaisten kyselyiden toteutukseen tarkoitetun työkalun. Lisäksi uudistimme Innokylän verkkopalvelun ulkoasua sekä selkeytimme ja paransimme sivuston logiikkaa ja käytettävyyttä. Paransimme myös palvelun tietoturvaa.

Koska Innokylä oli jo valmiiksi Liferay-teknologiaa hyödyntävä verkkopalvelu, myös verkkopalvelun uudistus oli luonnollista toteuttaa Liferayta hyödyntäen. Innokylän pohjautuminen Liferayhin mahdollisti lisäksi sivuston sujuvan siirtämisen osaksi THL:n verkkoympäristöä, joka on myös Liferayhin pohjautuva ratkaisu.

Lopputulos

Uudistettu Innokylän verkkopalvelu julkaistiin kesällä 2015. Toteutettujen muutosten myötä saatiin lopputuloksena toimivampi ja helppokäyttöisempi, siis kaikin puolin käyttäjäystävällisempi, Innokylä. Uudistettu verkkopalvelu on myös ominaisuuksiltaan ja toiminnallisuuksiltaan aiempaa monipuolisempi, tarjoten esimerkiksi ympäristön innovatiivisille hankinnoille. Lisäksi THL:n palvelimelle siirtämisen myötä, THL pystyy nyt myös hallinnoimaan Innokylän verkkopalvelua aiempaa paremmin.

"Yhteistyö THL:n kanssa sujui erinomaisesti. THL:lta oli projektissa mukana erittäin ammattitaitoinen tiimi ja tiimimme toimivat hienosti yhteen", kiittelee Arcusysin projektipäällikkö Ilkka Ketonen.

Myös Innokylän päätoimittaja Riikka Noponen antaa kiitosta onnistuneesta tiimityöstä: "Itse olen todella tyytyväinen projektiin. Ammattitaitoinen tiimi oli avainasemassa."

Suosittelija:

Innokylän päätoimittaja Riikka Noponen antaa kiitosta onnistuneesta tiimityöstä: "Itse olen todella tyytyväinen projektiin. Ammattitaitoinen tiimi oli avainasemassa."

Riikka Noponen

Referenssi Innokylä
Tilaaja: Innokylä
Toimittajan yhteyshenkilö:
Janne Hietala, Chief Commercial Officer • janne.hietala@arcusys.fi
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Tuotanto
Viestintä
Graafinen suunnittelu
Arkkitehtuuri
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Julkishallinto
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Konsultointi
Toteutustyö
Open source
Liferay verkkopalvelu Innokylä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL Liferay Platinum Partner
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Arcusys Oy :lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa
Kukaan ei tiedä paljonko Helsingin Sanomia luetaan - toisiko uusi immobiilimedia uutta liiketoimintaa?