Innogreen verkkokauppa

Tilaaja: Innogreen

Ajankohta: 2013 -

Toimittajan yhteyshenkilö: Henri Halmelahti

Tagit: Google, Open source, Julkaisujärjestelmä CMS, Linux, Myynti, Taloushallinto, Tuotanto, Logistiikka, Projektinhallinta, Ketterät menetelmät, Integraatiot, Webkehitys, Graafinen suunnittelu, Käyttäjähallinta, Konsultointi, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö, Johtamistyö, Koulutus, Asiantuntijapalvelut, Kauppa, Valmistava teollisuus, Verkkokaupparatkaisut, Laadunvarmistus, Maksaminen, Asiakkuudenhallinta CRM, magento, Käyttöliittymäsuunnittelu, järjestelmäintegraatiot, Verkkokauppaohjelmisto, Verkkokauppakoulutus

post_image

Mitä
Responsiivinen Magento-verkkokauppa monille asiakasryhmille, integraatio laskutusjärjestelmään ja automaattinen laskujen käsittely.

Erityistä
Integraatio Anders Manager-laskutusjärjestelmään, asiakasryhmäkohtaiset toiminnot kuten varastosaldon näyttö, rajatut maksutavat ja hinnat, tilaussumman mukaan esiin tuleva tarjouspyyntölomake.

Teknologia
Magento, REST API, Zend Framework, PHP, memcached

Kuvaus
Innogreen Vihersisustus Oy on perustettu jo 1989 ja yrityksellä on yli 20 työntekijää. Innogreen toteuttaa talvipuutarhoja ja räätälöityjä viherkasvisuunnitelmia yritysten tarpeisiin sekä tuo maahan erikoisruukkuja, jotka soveltuvat isoille kasveille ja julkiseen käyttöön.
Projektin tarkoituksena on avata uusi palvelukanava niin yrityksille, suunnittelijoille kuin tukkuasiakkaillekin. Tähän tarpeeseen ideoimme silkkikasvit.com-verkkokaupan, jossa kukin asiakasryhmä saa toivotunlaista palvelua. Verkkokaupan perustana toimii Magento, joka mahdollisti kätevät integraatiot myös muihin järjestelmiin, kuten Anders Managerin laskutustoimintoihin.

Toteutus
Innogreenin Silkkikasvit.com-verkkokaupasta tehtiin alusta alkaen responsiivinen, ja visuaalinen ilme sovitettiin jo olemassa olevaan brändi-ilmeeseen. Hyvät tuotekuvat viimeistelevät kokonaisuuden. Kauppaa testattiin erityisesti vielä eri mobiililaitteilla, jotta loppukäyttäjän ostokokemus on mahdollisimman helppo ja suoraviivainen.
Tilausten käsittely on helppoa, sillä kaupan tilausprosessi on mahdollisimman pitkälle automatisoitu. Se mahdollistaa automaattiset maksujen kuittaukset tilitietojen mukaan pankista sekä tämän perusteella lähetysten generoinnin. Lisäksi tietyille asiakkaille voidaan sallia tilausten lähetys suoraan, ja maksun tila päivitetään myöhemmin.
Kauppaan toteutettiin erityistoimintoina mm. asiakasryhmäkohtaiset toiminnot kuten varastosaldon näyttö, asiakasryhmän mukaan näytettävät rajatut maksutavat ja hinnat sekä tilaussumman mukaan esiin tuleva tarjouspyyntölomake.
Näitä toimintoja laajentavat integraatiot Prinetin ja Matkahuollon järjestelmiin, sekä loppusumman ja matkan mukaan muuttuvat toimituskulut.

Suosittelija:

Hilkka Karimo

Pinterest

Muita julkaisuja Lamia Oy:lta