Innofactorilla kannattavaa kasvua Q2:lla

post_image

Toimitusjohtaja Sami Ension katsaus: kannattavaa kasvua Q2:lla

Vuoden 2016 toisella vuosineljänneksellä Innofactor jatkoi strategiansa mukaista kannattavaa kasvua. Liikevaihdon kasvu oli 34,1 prosenttia (liikevaihto 15,2 miljoonaa euroa). Innofactor on arvioinut pohjoismaiden IT-markkinoiden kasvavan vuonna 2016 hieman edellistä vuotta nopeammin ja pitää arvionsa ennallaan Brexitistä huolimatta. Markkinan kasvun uskotaan osaltaan lisäävän myös Innofactorin kasvumahdollisuuksia.

Vuoden 2016 toisella vuosineljänneksellä käyttökate (EBITDA) oli 1,1 miljoonaa euroa (7,0 prosenttia liikevaihdosta) ja kasvoi 119,1 prosenttia edellisestä vuodesta. Innofactorin historiassa loppuvuosi on tyypillisesti ollut käyttökatteen osalta merkittävästi alkuvuotta parempi.

Vuoden 2016 ensimmäisellä vuosipuoliskolla Innofactorin liikevaihdon kasvu oli 32,3 prosenttia (liikevaihto noin 29,8 miljoonaa euroa). Käyttökate (EBITDA) oli noin 2,0 miljoona euroa ja kasvoi 64,1 prosenttia viime vuodesta. Ensimmäisen vuosipuoliskon liiketoiminnan kassavirta pysyi vahvalla tasolla ja oli noin 2,9 miljoonaa euroa.

Vuoden 2016 alusta Innofactoriin hankitun ruotsalaisen Cinteros AB:n nimi muuttui kesäkuun alussa Innofactor AB:ksi. Yhtiön integrointi sekä liikevaihto ja kannattavuus ovat kehittyneet suoutuisasti. Uskomme saavamme vietyä integraation loppuun suunnitelmien mukaisesti aikataulussaan pääosin vuoden 2016 loppuun mennessä.

Innofactor sai merkittäviä tilauksia vuoden toisella vuosineljänneksellä. Innofactorin tilauskantaa kasvattivat muun muassa sopimus ABB Oy:n Azure-pohjaisen keskitetyn johtamisjärjestelmän (Integrated Management System) toimittamisesta Suomen ja Baltian ABB:n käyttöön arvoltaan noin 925 tuhatta euroa, joka perustuu Innofactorin Quality First -valmistuotteeseen.

Innofactorin hallitus nimitti 1.10.2016 alkaen Patrik Pehrssonin konsernin uudeksi talousjohtajaksi (CFO). Hän tulee tehtävään Microsoft Oy:n talousjohtajan tehtävästä. Olen erittäin iloinen, että saimme Patrikin tiimiimme. Tunnen hänet pitkältä ajalta yhteistyöstämme Microsoftin kanssa. Olen vakuuttunut, että hän pystyy tuomaan CFO:n tehtävään Innofactorin kasvun ja kansain-välistymisen vaatimaa liiketoimintanäkemystä sekä liiketoimintajohdon tukemista. Tavoittee-namme on muuttaa taloushallintomme entistä enemmän tulevaa kehitystämme ohjaavaksi. Nykyinen talousjohtaja Janne Martola toimii tehtävässään Pehrssonin aloittamiseen saakka.

Näemme Innofactorilla olevan hyvät edellytykset edelleen kasvattaa kannattavasti liiketoimintaansa vuonna 2016.

Innofactor etsii edelleen aktiivisesti mahdollisia uusia strategisia kumppanuuksia Pohjoismaista. Konsernin tavoitteena on kasvaa sekä orgaanisesti että yritysjärjestelyjen kautta.

Bloggaus Innofactorilla kannattavaa kasvua Q2:lla
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Innofactor Oyj:n kotisivulle
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Innofactor Oyj:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Podcast: Miksi it-osaamisen hankinta ja soveltaminen liiketoimintaan on niin haastavaa?
Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!
City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi