Ilmatieteen laitos

Tilaaja: Ilmatieteen laitos

Ajankohta: 2011 -

Tagit: Tietohallinto, Paikkatieto GIS, Laadunvarmistus, Pilvipalvelut / SaaS, Ohjelmistokehitys, IT, Julkishallinto, Asiantuntijapalvelut, Valmisohjelmisto, Konsultointi, Paikkatietopalvelujen monitorointi, Paikkatietopalveluiden käyttöanalytiikka

post_image

Ilmatieteen laitos on tehnyt vuodesta 2011 lähtien yhteistyötä Spatineon kanssa. Spatineo Monitorin avulla ollaan voitu varmistaa palveluiden laatua ja käytettävyyttä sekä nopeuttaa ja automatisoida lakisääteisiä seuranta- ja raportointivelvoitteita, ja siten myös vähentää paikkatietopalveluiden tuotantokustannuksia. Kattavat ja ennakoivat rajapintojen testaukset ovat merkittävästi helpottaneet Ilmatieteen laitoksen paikkatietopalveluiden kehittämistä ja ylläpitoa. Yhteistyö Spatineon kanssa on tarjonnut Ilmatieteen laitokselle myös selkeän näkyvyyden heidän palveluidensa käyttöön eli siihen, mikä tieto on kiinnostavaa, koska sitä haetaan ja miten esimerkiksi sääilmiöt näkyvät kohonneina säätietojen kysyntämäärinä.

Kesällä 2013 Ilmatieteen laitos julkisti avoimen rajapinnan, jonka kautta se tarjoaa säätietojaan maksuttomasti. Spatineo on ollut vahvasti mukana tämän avoimen datan palvelun kehittämisessä. 

Pinterest

Muita julkaisuja Spatineo Oy:lta