If valitsi pilven tehostaakseen toimintaansa

post_image

Pilviteknologiasta on tulossa välttämättömyys niin yrityksille kuin kuluttajillekin, sillä sen avulla voidaan alentaa kustannuksia ja mukautua kysynnän vaihteluihin. Pilvipalveluita tarjoavan kumppanin on oltava ehdottoman luotettava.


Tieto ja pohjoismainen vakuutusyhtiö If ovat vuodesta 2005 lähtien tehneet yhteistyötä hankkeissa, joiden tavoitteena on parantaa Ifin kilpailukykyä jatkuvasti tiukentuvilla markkinoilla. Ifin IT-palvelujen johtaja Adam Harhoff sanoo: “Alun perin valitsimme Tiedon tuottamaan meille käyttöpalveluita. Pitkäaikaisina kumppaneina keskustelemme säännöllisesti suunnitelmistamme Tiedon kanssa.”

“Asiakkaana arvostamme erityisesti, että kumppanillamme on uusia ideoita toimintamme kehittämiseksi. Tiedon yksityisen pilviratkaisun ansiosta kapasiteetin toimittaminen on aiempaa tehokkaampaa ja joustavampaa,” hän lisää.

CAPEXista OPEXiin

If päätti siirtyä pilvipalveluihin, koska toiminnan ketteröittäminen ja nopea time-to-market ovat olennaisen tärkeitä. Ifissä ymmärrettiin, että pilvipalvelujen avulla yritys voisi tarjota uusia ja innovatiivisia IT-palveluita, menestyä paremmin ja samalla siirtyä CAPEXista OPEXiin.

“Tiedon pilviratkaisun myötä otamme askeleen eteenpäin entiseen virtuaaliratkaisuumme verrattuna ja saamme uutta kapasiteettia käyttöömme hyvin nopeasti”, Harhoff sanoo. “Time-to-market lyhenee. Tiedon pilviratkaisu hyödyntää olemassa olevia toimintamallejamme ja parantaa niitä. Näin saadaan sekä taloudellista hyötyä että lisää ketteryyttä. Molemmat ovat hyvin tärkeitä yritystemme pitkäaikaiselle yhteistyölle.”

Tiedon pilviratkaisu

Tieto tekee yhteistyötä Ifin kanssa, jotta If saisi ratkaisusta parhaan mahdollisen hyödyn. Tieto arvioi, millaiset valmiudet Ifillä oli siirtyä pilviratkaisuun, mitä palveluja pilveen tulisi siirtää, millä tavoin Ifin liiketoiminta voisi hyötyä pilviratkaisusta ja kuinka yksityisyyteen, turvallisuuteen ja tiedon sijaintiin liittyvät vaatimukset tulisi hoitaa.

Aluksi Tieto kartoitti yhdessä Ifin kanssa yrityksen senhetkiset palvelut ja prosessit toimintasuunnitelman luomiseksi. Yritykset tekivät yhdessä konkreettisen suunnitelman siitä, mitä pilveen siirretään, milloin ja miten.

If siirtyy pilveen

Tieto auttaa Ifiä siirtämään sen nykyisen Windows-virtuaalipalvelinkapasiteetin Tiedon Cloud Server -palveluun. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa siirrettiin noin 350 virtuaalipalvelinta. Toisessa vaiheessa suunnitellaan ja toteutetaan fyysisen palvelinkapasiteetin siirto pilvipalveluun.

Pilviratkaisun etu on siinä, että se on skaalautuva ja pystyy vastaamaan muuttuviin kapasiteettitarpeisiimme helposti, Harhoff kertoo. “Sen sijaan, että ostaisimme enemmän kapasiteettia pienemmillä kustannuksilla, voimme nyt ostaa vähemmän kapasiteettia pienemmillä kustannuksilla. Tällä keinolla saamme merkittäviä kustannussäästöjä.”

ASIAKAS

If on Pohjoismaiden johtava omaisuus- ja vahinkovakuutusyhtiö, joka vastaa asiakkaidensa paikallisiin ja kansainvälisiin tarpeisiin. Se tarjoaa kattavia vahinkovakuutusratkaisuja yli kolmelle miljoonalle yksityisasiakkaalleen ja 320 000 yritysasiakkaalleen Pohjoismaissa ja Baltiassa. If on Sampo-konsernin omistama tytäryhtiö.

RATKAISU

Tieto arvioi ensin Ifin nykyiset palvelut ja prosessit ja teki sitten toimintasuunnitelman pilvisiirtymää varten. Yritykset laativat yhdessä yksityiskohtaisen suunnitelman siitä, mitä pilveen siirrettäisiin, milloin ja miten. Tieto auttaa Ifiä siirtämään Windows-virtuaalipalvelinkapasiteettinsa Tiedon Cloud Server -palveluun. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa siirrettiin noin 350 virtuaalipalvelinta. Seuraavassa vaiheessa suunnitellaan ja toteutetaan fyysisen palvelinkapasiteetin siirto pilvipalveluun.

HYÖDYT

Tiedon pilviratkaisun ansiosta If saa joustavan ja ketterän ratkaisun, jonka avulla se voi pienentää kustannuksiaan ja skaalata toimintojaan kysynnän vaihtelujen mukaisesti.

Suosittelija:

“Asiakkaana arvostamme erityisesti, että kumppanillamme on uusia ideoita toimintamme kehittämiseksi. Tiedon yksityisen pilviratkaisun ansiosta kapasiteetin toimittaminen on aiempaa tehokkaampaa ja joustavampaa”

Adam Harhoff, IT-palvelujen johtaja

Referenssi If valitsi pilven tehostaakseen toimintaansa
Tilaaja: If
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
BI ja raportointi
Tietohallinto
Dokumenttien hallinta
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Pilvipalvelut / SaaS
Pankki ja vakuutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Tieto Oyj:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Business Intelligence ja data-analytiikka tulivat osaksi kaikkea liiketoimintaa
Nordic Digital Business Summit torstaina 5.10. - liput 20 % alennuksella ite wikin alennuskoodilla
Parhaat mainosmediat Suomessa - tutkimus: printtimedia päihittää Facebookin
EU:n tietosuoja-asetus GDPR tulee, tässä kaikista tärkein toimenpide tehtäväksi!
City Digital -konserni vahvistuu - Ohjelmistotalo W3 Group muuttuu City Dev Labsiksi
Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä