Hyvinkään Sveitsinpuiston hoitosuunnitelma yhdessä asukkaiden kanssa

Tilaaja: Hyvinkään kaupunki

Ajankohta: 2014

Toimittajan yhteyshenkilö: Tanja Seppänen, Marketing & Communications, tanja.seppanen[at]dimenteq.fi

Tagit: Laatu, turvallisuus ja ympäristö, Paikkatieto GIS, Open source, Asiantuntijapalvelut, Julkishallinto, Valmisohjelmisto, kestävä metsä-ja maankäyttö, ympäristötieto, puistonhoitosuunnitelma, viheralue

post_image

Hyvinkää on eloisa ja vihreä kaupunki lukuisine puistoineen ja metsäalueineen noin 50 kilometrin päässä Helsingistä. Reilun 200 hehtaarin laajuinen Sveitsinpuisto lukeutuu kaupungin suosituimpiin viheralueisiin ja puistosta 96 hehtaaria on rauhoitettua luonnonsuojelualuetta. Puiston kaivatessa hoito- ja käyttösuunnitelmaa kaupungin puistoyksikkö päätti kääntyä asukkaiden puoleen karttapohjaisen kyselytyökalu Haravan avulla.

Sveitsinpuiston luonnonsuojelualueen kehittämiseksi ja alueen luontoarvon säilyttämiseksi kaupungin puistoyksikkö toteutti keväällä 2014 alueen asukkaille kyselyn karttapohjaisella kyselytyökalu Haravalla. Kyselyn tarkoituksena oli osallistaa asukkaat mukaan Sveitsinpuiston hoito- ja käyttösuunnitelman laatimiseen ja näin ollen tehdä puistosta käyttäjien toiveita vastaava – vaalien samalla luontoarvoja.

Haravan monipuoliset toiminnot mahdollistivat optimaalisen kyselyn luomisen, jonka avulla kaupungin puistoyksikkö sai tarvittavat tiedot saaduista vastauksista. Vastaajanäkymän lukuisat kartat ja kuvat lisäsivät kyselyn selkeyttä ja myötävaikuttivat osaltaan vastausaineiston korkeaan laatuun.

Pinterest

Muita julkaisuja Dimenteq Oy:lta