Huoltotasku - sähköinen huoltokirja palveluna

Tilaaja: Huoltopalvelua tarjoavat yritykset

Ajankohta: 2015 -

Toimittajan yhteyshenkilö: Ville Mäkiranta, ville.makiranta@haltu.fi, 050-4126110

Tagit: Asiakaspalvelu, Asiakkuudenhallinta CRM, Laatu, turvallisuus ja ympäristö, Toiminnanohjaus ERP, Integraatiot, Ketterät menetelmät, Käyttöliittymäsuunnittelu, Mobiilikehitys, Webkehitys, Android, iOS, Linux, IT, Julkishallinto, Kiinteistöala, Kuljetus, liikenne ja logistiikka, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö

post_image

Oletko koskaan miettinyt esim. seuraavia asioita:
  • Keneen ottaa yhteyttä kun esim. kotisi ilmalämpöpumppu antaa periksi? 
  • Entä kun käyttövesiputket menevät jäähän? 
  • Koska viimeksi vaihdoit ilmanvaihtokoneen ilmansuodattimet ja mistä niitä oikeastaan saisi lisää? 

Huoltotaskun avulla asiakkaasi saavat sinuun suoran yhteyden eikä heidän tarvitse miettiä, mikä yritys mahtaisi osata huoltaa hänen laitettaan. Huoltotaskun käyttöliittymänä on yksinkertaisimmassa tapauksessa puhelimella luettava viivakoodi ja web-osoite, jonka kautta asiakas saa yritykseesi suoran yhteyden. Lisäksi huoltoyritys näkee huoltohistorian ja muita yksityiskohtia. 

Huoltotasku tarjoaa myös mahdollisuuden luoda soittolistoja ja automaattisia muistutuksia asiakkaille huoltotarpeista. 

Huoltotasku on kevyt tuote huoltopalveluja tarjoaville yrityksille, jotka haluavat helposti digitalisoida prosessejaan sekä parantaa asiakaskokemusta lisäten samalla myyntiään.

Tällä hetkellä valtaosa huoltotaskun asiakkaista on pyöräliikkeitä, jotka tarjoavat huoltopalveluita ja haluavat asiakkaiden palaavan takaisin ja näin luoda loistavan asiakaskokemuksen tuoden täysin uudenlaista kilpailukykyä kivijalkaliikkeille.  

http://huoltotasku.fi


Pinterest

Muita julkaisuja Haltu Oy:lta