HSL SSO: Yhdellä tunnuksella kaikkiin verkkopalveluihin

Tilaaja: Helsingin Seudun Liikenne (HSL)

Tagit: Viestintä, Ketterät menetelmät, Integraatiot, Webkehitys, Tietoturva, Arkkitehtuuri, Drupal, Julkaisujärjestelmä CMS, Open source, Julkishallinto, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö, Drupal, SSO, SAML

post_image

Vuonna 2013 Wunderkraut uudisti HSL:n verkkopalvelun, HSL.fi:n, responsiiviseksi asiakaskäyttäytymisen muuttuessa entistä enemmän mobiilikeskeiseksi. Vanhassa HSL.fi:ssä oli 200 000 vierailua viikossa, josta noin 27 prosenttia tehtiin mobiilipäätelaitteella. Uudistuksen jälkeen mobiilikäyttö on ohittanut työpöytäselainten osuuden.

HSL pyrkii kaikessa toiminnassaan helpottamaan asiakkaittensa palvelukokemusta. Osana tätä tavoitetta HSL:n eri verkkopalveluiden pääsynhallinta haluttiin yhden HSL-tunnuksen alle. Wunderkraut valikoitui toteuttamaan asiakkaalle kertakirjautumisjärjestelmän avoimiin standardeihin pohjautuen.

Toteutus
Mille tahansa kertakirjautumispalvelulle on ensiarvoisen tärkeää, että se on saavutettavissa 24/7 vuoden jokaisena päivänä. Tämän vaatimuksen lisäksi HSL:n palvelulla on yli miljoona potentiaalista käyttäjää ja liikenteen häiriötilanteissa palvelun on pystyttävä yhtäaikaisesti palvelemaan suurta kävijämäärää.

Toteutuksessa hyödynnetään usean pilvipalvelimen arkkitehtuuria, jolla palvelun korkea saatavuus varmistetaan. Teknisesti järjestelmä on toteutettu Drupalilla perustuen avoimen lähdekoodin SAML -autentikointimenetelmään. Keskeistä projektissa oli jatkuva testaus ja laadunvarmistus, jotta HSL:n liiketoiminnalle merkittävä palvelu on luotettava ja tietoturvallinen. Palvelun tietoturvan on testannut luotettava kolmas osapuoli.

Lopputulokset
HSL:lle toteutettu palvelu mahdollistaa sen, että yhdellä rekisteröitymisellä pystytään kirjautumaan samalla tunnuksella sekä hsl.fi- että reittiopas.fi-palveluihin. Samaa kertakirjautumispalvelua hyödyntäviä verkkopalveluita liittyy mukaan palvelukokonaisuuteen myöhemmin.

HSL:n kertakirjautumispalvelu on Wunderkrautin WunderCare 24/7-ylläpidossa.


Lisätietoa Wunderkrautista: https://www.wunderkraut.fi/
Verkko-osoite: https://www.hsl.fi/

Pinterest

Muita julkaisuja Wunder:lta