HSL SSO: Yhdellä tunnuksella kaikkiin verkkopalveluihin

Vuonna 2013 Wunderkraut uudisti HSL:n verkkopalvelun, HSL.fi:n, responsiiviseksi asiakaskäyttäytymisen muuttuessa entistä enemmän mobiilikeskeiseksi. Vanhassa HSL.fi:ssä oli 200 000 vierailua viikossa, josta noin 27 prosenttia tehtiin mobiilipäätelaitteella. Uudistuksen jälkeen mobiilikäyttö on ohittanut työpöytäselainten osuuden.

HSL pyrkii kaikessa toiminnassaan helpottamaan asiakkaittensa palvelukokemusta. Osana tätä tavoitetta HSL:n eri verkkopalveluiden pääsynhallinta haluttiin yhden HSL-tunnuksen alle. Wunderkraut valikoitui toteuttamaan asiakkaalle kertakirjautumisjärjestelmän avoimiin standardeihin pohjautuen.

Toteutus
Mille tahansa kertakirjautumispalvelulle on ensiarvoisen tärkeää, että se on saavutettavissa 24/7 vuoden jokaisena päivänä. Tämän vaatimuksen lisäksi HSL:n palvelulla on yli miljoona potentiaalista käyttäjää ja liikenteen häiriötilanteissa palvelun on pystyttävä yhtäaikaisesti palvelemaan suurta kävijämäärää.

Toteutuksessa hyödynnetään usean pilvipalvelimen arkkitehtuuria, jolla palvelun korkea saatavuus varmistetaan. Teknisesti järjestelmä on toteutettu Drupalilla perustuen avoimen lähdekoodin SAML -autentikointimenetelmään. Keskeistä projektissa oli jatkuva testaus ja laadunvarmistus, jotta HSL:n liiketoiminnalle merkittävä palvelu on luotettava ja tietoturvallinen. Palvelun tietoturvan on testannut luotettava kolmas osapuoli.

Lopputulokset
HSL:lle toteutettu palvelu mahdollistaa sen, että yhdellä rekisteröitymisellä pystytään kirjautumaan samalla tunnuksella sekä hsl.fi- että reittiopas.fi-palveluihin. Samaa kertakirjautumispalvelua hyödyntäviä verkkopalveluita liittyy mukaan palvelukokonaisuuteen myöhemmin.

HSL:n kertakirjautumispalvelu on Wunderkrautin WunderCare 24/7-ylläpidossa.


Lisätietoa Wunderkrautista: https://www.wunderkraut.fi/
Verkko-osoite: https://www.hsl.fi/

Referenssi HSL SSO: Yhdellä tunnuksella kaikkiin verkkopalveluihin
Tilaaja: Helsingin Seudun Liikenne (HSL)
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Viestintä
Ketterät menetelmät
Integraatiot
Webkehitys
Tietoturva
Arkkitehtuuri
Drupal
Julkaisujärjestelmä CMS
Open source
Julkishallinto
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Drupal SSO SAML
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Wunder:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana
Logistiikan ja varastoinnin trendit 2018: toimitusnopeus, IoT ja varaston automaatio
Lappeenrannassa testataan pelillistä kuntoutusta - Physilect tukee fysioterapiaharjoittelua visuaalisen palautteen avulla