Hold Your Horses

Yhä useamman yrityksen strategiassa verkko-opetuksen hyödyntäminen on hiljattain nostettu prioriteeteissa korkeammalle. Tiukassa kilpailutilanteessa yritykset kehittävät toimintojaan kiihtyvässä tahdissa ja osaamisen kehittämisen sykli kiihtyy sen mukana. Koulutusta pitää saada nopeasti ja suurille massoille. Jepp! Muutetaan lähiopetuksessa käytetyt PowerPoint-esitykset verkkokurssiksi ja pukataan ne intraan. Markkinoilla on jopa ohjelmia, joilla esitys muutetaan Flashiksi parissa minuutissa. Tai sitten otetaan joku oppimisympäristö ja kopioidaan kurssimateriaalissa olevat tekstit ja lisätään muutama kysymys lopputestiksi. Verkkokoulutus käyntiin!


Pysähdytäänpä miettimään. Aineistot on tehty tukemaan kouluttajaa lähiopetuksessa, eivätkä niiden sisältö sovellu suoraan verkkokurssiksi. Ensimmäinen kurssisi voi mennä henkilöstössä läpi tyydyttävästi, mutta toimintatavalla ei ole pitkää polkua. Tällaisten sisältöjen läpikäynti johtaa yleensä passiiviseen aineiston läpiselaamisen eikä oppimista tapahdu. Into ja mielenkiinto lähteä läträämään seuraavaa kurssiasi on olematonta, ja verkkokurssit saavat negatiivisen kaiun henkilöstössä.

Näin teet sen! Lähiopetuksessa onnistuneen ilmapiirin luo osaava kouluttaja ja hänen motivoimansa kurssilaiset. Toimivassa verkkokurssissa tämä ilmapiiri on pyrittävä luomaan muilla keinoin. Lähiopetuksen tukimateriaalit ovat hyvä lähdeaineisto interaktiivisen verkkokurssin tekemiselle, mutta verkkokurssissa on erilaiset ohjaustarpeet, ja verkkokurssilla tarvitaan erilaisia menetelmiä ja pedagogiikkaa. Kokenut käsikirjoittaja jäsentelee informaation, sisällyttää kurssille interaktiivisuuttaa, reflektointia ja ohjausta. Hän paloittelee suuren tietomassan pieniin helposti omaksuttaviin palasiin ja tuo kurssilla edistymisen näkyväksi.

Älä siis säästä rahaa laadun ja tehokkuuden kustannuksella, koska pitkässä juoksussa tämä tapa tulee kalliiksi ja jarruttaa verkkokoulutuksen hyödyntämistä yrityksesi toimintaa tukevana kehittämismuotona.

Parin vuosikymmenen aikana olen vieraillut sadoissa yrityksissä keskustelemassa verkko-opetuksesta ja huomannut, että epäonnistuneissa koulutusprojekteissa kuvaamani kaltainen toimintatapa on ollut ehkä yleisin epäonnistumisen syy. Toinen yleinen syy on seurannan ja todentamisen puuttuminen, mutta siitä enemmän toisella kertaa.
Ai niin. Vielä yksi juttu. Flash-muoto asettaa rajoituksia kurssin toimivuudelle tablet-tietokoneissa….

Kirjoittaja: Arja Sipola

Bloggaus Hold Your Horses
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin ComCraft Solutions:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
eLearning LMS
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana
Logistiikan ja varastoinnin trendit 2018: toimitusnopeus, IoT ja varaston automaatio
Lappeenrannassa testataan pelillistä kuntoutusta - Physilect tukee fysioterapiaharjoittelua visuaalisen palautteen avulla