HiQ toteutti Wärtsilän globaalin Microsoft Office 365 konseptin ja intranetin

HiQ toteutti Wärtsilän maailmanlaajuisen intranethankkeen konseptoinnin, teknisen toteutuksen ja migraation. Uudistusprojektin tavoitteet saavutettiin suunnitellussa aikataulussa. Wärtsilän 18 000 työntekijää 70 maassa ja 200 toimipisteessä käyttää päivittäin myös mobiililaitteilla toimivaa sosiaalista intranettiä.Wärtsilä on kansainvälinen teknologian ja kokonaiselinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiatoimialoille. HiQ toteutti Wärtsilän maailmanlaajuisen intranethankkeen konseptoinnin, teknisen toteutuksen ja migraation SharePoint 2010 -ympäristöstä Office 365:een. Uudistusprojektin tavoitteet saavutettiin suunnitellussa aikataulussa, ja tällä hetkellä suurin osa noin 18 000 työntekijästä 70 maassa ja 200 toimipisteessä käyttää päivittäin myös mobiililaitteilla toimivaa sosiaalista intranettiä.


Compass-intranetin 3+1 vaihetta yhteistyössä
  • Konseptisuunnittelu Wärtsilän kanssa
  • Toteutus
  • Migraatio
  • Jatkuva kehitystyö

Uusi vuorovaikutteinen Compass-intranetkonsepti

HiQ kehitti uuden vuorovaikutteisen intranetin konseptin Wärtsilän ydintiimin ja muiden eri puolilla organisaatiota työskentelevien avainhenkilöiden kanssa. Compass-intranet koostuu SharePoint Online -intranetistä ja työtiloista (ei osana konseptointia), Yammerista ja Delve-käyttäjäprofiileista.

Wärtsilä valitsi intranetin alustaksi Microsoft Office 365:n. Microsoftin parhaita käytäntöjä ja oletustoimintoja hyödynnettiin mahdollisimman paljon, mikä tekee ratkaisusta skaalautuvan ja kestävän sekä helpottaa sen ylläpitoa ja mahdollistaa joustavan jatkokehityksen. Uuden intranetkonseptin ja -ratkaisun perustana on hyvin suunniteltu informaatioarkkitehtuuri. Tiedon kohdistusvaatimukset ja tehokkaat hakutoiminnot olivat avainasemassa, sillä päätavoitteena oli tarjota työntekijöille yhtenäinen ja lisäarvoa tuottavat työkalu sisäiseen viestintään ja verkostoitumiseen globaalissa matriisiorganisaatiossa.

Konsepti laadittiin yhteistyössä useiden workshopien aikana. Konseptointivaiheen aluksi HiQ teki selvityksen ja analyysin nykytilanteesta, joilla saatiin tarkempi kuva lähtötilanteesta, haasteista ja tavoitteista. Wärtsilän tiimi käsitteli analyysin tulokset ja HiQ:n suositukset Kick-Off-vaiheen ja workshopien aikana uuden konseptin tavoitteiden kirkastamiseksi.

Painopisteinä organisaatiorajat ylittävä viestintä, mobiilikäyttö ja sisällön omistajuus

Wärtsilän tavoitteena oli päivittää koko intranet nykyaikaisen mobiilin työelämän vaatimusten mukaiseksi maailmanluokan intranetiksi sekä selkiyttää sisällön omistajuus ja helppo ylläpito.

Toteutusprojekti alkoi konseptointivaiheen jälkeen, ja se muodosti intranetratkaisun perustan. Toteutusvaiheessa pyrittiin hyödyntämään oletustoimintoja, esimerkiksi haun käyttöä tiedon käyttäjälähtöisessä kohdistamisessa. HiQ toteutti mukautetun hakupohjaisen sivunavigaation, joka varmistaa intranetin rakenteen helpon ylläpidon ja optimaalisen sivujen kuormituksen, sillä SharePointin oletustoiminnot eivät olleet vaatimusten mukaisia. Kehitystyö jatkuu ketterien DevOps-menetelmien mukaisesti.

Harkittu siirtymisvaihe

Migraatio pilvipohjaiseen järjestelmään vaatii käytetyn ajan ja käytettyjen resurssien tarkkaa harkintaa suhteessa haluttuihin tuloksiin – oikean tasapainon löytäminen vaatii liiketoiminnan tarpeiden ymmärrystä. Aiemmin luotua paikallista SharePoint 2010 -sisältöä karsittiin voimakkaasti. Siirrettävä sisältö analysointiin ja mukautettiin uuteen tietomalliin sisällön kohdentamisen, tiedon löydettävyyden ja sisällön omistajuuden liiketoiminnallisten tavoitteiden edellyttämällä tavalla.

Tulokset

Uudistusprojektin tavoitteet saavutettiin suunnitellussa aikataulussa, ja tällä hetkellä jopa 18 000 Wärtsilän työntekijää 70 maassa käyttää päivittäin mobiililaitteilla toimivaa, sosiaalista intranettiä. Ratkaisu tukee maailmanlaajuista matriisiorganisaatiota tarjoamalla käyttäjien yksilöllisiin tarpeisiin kohdennettua tietoa intuitiivisen hakutoiminnon ja hyvin suunnitellun skaalautuvan informaatioarkkitehtuurin kautta. Lisäksi ratkaisu helpottaa yhteistyötä ja verkostoitumista ajasta, paikasta tai laitteesta riippumatta.


Jos haluat kuulla lisää, niin ota yhteyttä:


Kari Kellokoski, +358-40-5352265
Nora Lindahl, +358-40-8381321

Suosittelija:

Yhteistyö HiQ:n kanssa toimi hyvin – työskentelimme yhtenä tiiminä. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että meidän maailmanlaajuinen hanke toteutui aikataulussa. HiQ:n laaja kokemus työyhteisöviestinnästä ja teknologiaosaaminen auttoivat projektin onnistumisessa konseptivaiheesta käyttöönottoon.

Amos Ahola, Senior Manager, Communication and Branding, Wärtsilä

Referenssin infoboxi
Referenssi
Tilaaja: Wärtsilä
Toimittajan yhteyshenkilö:
Kari Kellokoski, +358-40-5352265
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Viestintä
Arkkitehtuuri
Dokumenttien hallinta
Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Käyttäjähallinta
Microsoft
Valmistava teollisuus
Konsultointi
Microsoft Office 365 Sharepoint
Pinterest

Siirry yrityksen profiiliin Siirry HiQ Finland Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Muita julkaisuja HiQ Finland Oy:lta

Siirry HiQ Finland Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Ohjelmistoalalla parhaiten tienaavat Helsingissä työskentelevät ammattilaiset
Apple on nyt biljoonan dollarin yritys
Teamit lupaa tuoda monikanavaisen myynnin kaikkien yritysten saataville

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia