Hilti valitsi Vetonaulan IT-kumppaniksi

Tilaaja: Hilti (Suomi) Oy

Ajankohta: 2015 -

Tagit: Myynti, Tietohallinto, Tuotekehitys ja suunnittelu, It-infra loppukäyttäjäpalvelut, It-infrapalvelut, Microsoft, Windows, Kauppa, Rakentaminen, Valmistava teollisuus, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö, Lähituki, Etätuki, Helpdesk

post_image

Vetonaula vastaa Hiltin lähituesta ja helpdesk-palveluista ympäri Suomea. Palveluiden tuottamisessa kansainväliselle toimijalle on tärkeää suomenkielinen helpdesk sekä paikallinen ja joustava lähituki.

Palvelu tuotetaan käyttäjätyytyväisyys keskiössä, alan parhaisiin käytäntöihin perustuvalla ja mitattavalla palvelumallilla. Raportoinnissa hyödynnetään Vetonaulan ITSM järjestelmä Efecten ja Hiltin käyttämän Service Now -ohjelman ominaisuuksia.

Hiltillä työskentelee Suomessa n. 150 henkilöä ja sillä on myyntipisteitä ympäri maan: Helsinki, Espoo, Vantaa, Lahti, Turku, Tampere, Jyväskylä, Kuopio ja Oulu.

Hilti:
”Yksi maailman johtavista yrityksistä alallaan, yli 120:ssa maassa, 20 000 tiimin jäsentä, suoramyyntiorganisaatio, yli 30 innovaatiota vuosittain.

Me innoitamme rakennusalan ammattilaisia teknisesti ylivoimaisilla tuotteillamme, sekä tehokkaimmilla ja luotettavimmilla palveluillamme. Kaksi kolmasosaa tiimistämme on suorassa asiakaskontaktissa päivittäin, mikä tarkoittaa yli 200 000:ta kontaktia joka päivä.” https://www.hilti.fi/

Pinterest

Muita julkaisuja Vetonaula Oy:lta