Herman IT:n datakeskuksesta valonnopeudella Keski-Eurooppaan

Tagit: Pilvipalvelut / SaaS, Tietoliikennepalvelut, Tietoturva, Konesalipalvelut, Palvelin- ja kapasiteettipalvelut, IT

post_image

Nyt Kajaani on lähempänä Keski-Eurooppaa kuin koskaan aikaisemmin: Cinian yli 10 000 kilometrin laajuinen kuituoptinen Suomen runkoverkko ja suora merikaapeliyhteys liittävät Herman IT:n konesalit osaksi eurooppalaista yrityspilvipalveluiden klusteria. Lyhyin ja nopein yhteys on avaintekijä myös, kun houkutellaan keskieurooppalaisia yrityksiä sijoittamaan pilvi-infrastruktuurinsa Kajaaniin.

”Me pystymme nyt tarjoamaan alueemme yrityksille yhteyspalvelut suoraan Kajaanista Frankfurtiin ja Hampuriin. Data kulkee Kajaanista Hampuriin 20,9 millisekunnissa ja Kajaanista Frankfurtiin 26,4 millisekunnissa. Cinian runkoverkko avaa myös uusia mahdollisuuksia Suomen sisäisessä liikennöinnissä”, kuvailee Herman IT:n toimitusjohtaja
Jani Moilanen.

Tietoliikenteen viive eli latenssi on tärkeä kriteeri monille liiketoiminnan sovelluksille ja suorastaan elintärkeä esimerkiksi rahoitusalan palveluille. Jatkuvasti kehittyvä kuituoptiikka ja laiteteknologia ovat mahdollistaneet yhteyspalveluiden lyhyet viiveet, vaikka etäisyyttä olisi tuhansiakin kilometrejä. Tehokkaat tietoverkot mahdollistavat myös uusia innovaatioita esimerkiksi teollisen internetin (IoT) saralla.

”On hienoa, että Herman IT Kajaanissa on tarttunut mahdollisuuksiin, jotka Cinian kansainvälinen verkko avaa. Cinian runkoverkko ja sen keskeisenä osana Suomen ja Saksan välinen merikaapeli tuo keskieurooppalaiset asiakkaat ja yritysten pilvipalvelut myös maakuntien yritysten ja datakeskusten ulottuville. Tavoitteemme on tarjota nopeimmat ja luotettavat tietoliikenneyhteydet ja niihin perustuen myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia eri puolilla Suomea toimiville yrityksille ja organisaatioille”, painottaa Cinian verkkoliiketoiminnan johtaja Taneli Vuorinen.

Suomalaisen Cinia Group Oy:n luoma C-Lion1-yhteys on lyhyin ja nopein väylä Keski-Euroopasta pohjoisen Euroopan datakeskuksiin ja niille ihanteellisiin toimintaolosuhteisiin. Huippunopea tiedonsiirto saavutetaan optisen 200 gigabitin kanavanopeuden, optisen vahvistuksen ja useiden muiden edistyksellisten teknologioiden avulla. Samaa verkkoalustaa voidaan käyttää sekä maanpäällisillä että merikaapeliosuuksilla, mikä varmistaa saumattomasti toimivan kokonaisuuden.

Lisätietoja: Cinia Group, SVP Taneli Vuorinen, puh. 050 2163, taneli.vuorinen@cinia.fi

  Herman IT, tj. Jani Moilanen, puh. 044 786 7207, jani.moilanen@hermanit.fi


Pinterest

Muita julkaisuja Herman IT Oy:lta