Helsinki Running Tours yhdistää hyödyn ja huvin

Kevään korvalla toimintansa käynnistänyt Helsinki Running Tours tarjoaa matkailijoille uudenlaisen mahdollisuuden tutustua Helsinkiin, tavata samanhenkisiä juoksijoita eri puolilta maailmaa ja vielä kuntoilla siinä samalla. Yrityksen perustajat Johanna Tokola ja Ismo Nikkola ovat molemmat kokeneita juoksijoita ja osaavat viedä asiakkaansa sellaisillekin poluille, joille useimmat turistit tai edes Helsingissä asuvat eivät välttämättä eksy.

Tour de Run Oy:n liiketoiminnan tukijalka ovat Helsinkiin saapuvat matkailijat. Johanna ja Ismo haluavat palvella niin yksittäisiä turisteja kuin esimerkiksi seminaari- ja kokousvieraita. Run Helsinki -verkkopalvelua ideoitaessa oli itsestään selvää, että sivusto toteutetaan alusta alkaen ulkomailta Suomeen tulevia varten ja vieläpä niin, että sama palvelu toimii riippumatta siitä, että oletko tietokoneen ääressä vai surffaatko kenties älypuhelimellasi.

Run Helsinki -sivuston rungon muodostaa avoimen lähdekoodin sisällönhallintaratkaisu Refinery CMS. Kyseessä on erittäin joustava ja helposti muokattava Ruby on Rails -pohjainen alusta, jonka päälle on nopeaa rakentaa asiakaskohtaisia laajennuksia. Helsinki Running Toursin tapauksessa tämä merkitsi muun muassa selainkäyttöisten työkalujen toteuttamista reittien ja juoksujen hallintaan, varausjärjestelmän toteuttamista ja sen integroimista Suomen Verkkomaksujen tarjoamaan verkkomaksupalveluun.

Verkkopalvelun käyttöliittymää mietittäessä suunnittelutyötä ohjasivat mukautuva verkkosuunnittelu (responsive web design) ja erityisesti mobiililaitteiden huomioiminen alusta alkaen (nk. mobile first -lähestymistapa). Lisäksi Tour de Run Oy:n liiketoiminnan kannalta se kaikkein tärkein eli tulevat juoksutilaisuudet haluttiin nostaa näkyvästi esiin. Näin myös spontaanisti aikataulujaan suunnittelevat saadaan mahdollisesti mukaan tutustumaan Helsinkiin uudesta näkökulmasta.

Kesän lähestyessä kovaa vauhtia Run Helsinki -verkkopalvelun toteuttamisella oli melkoinen kiire. Tiiviissä yhteistyössä Iwa Labs:n, Johannan ja Ismon kesken koko hanke ensimmäisistä ideointipalavereista toteutukseen saatiin vietyä läpi reilussa kuukaudessa. Lopputulokseen voi tutustua ja juoksuja pääsee varaamaan osoitteessa www.runhelsinki.fi.

Radio Helsingin toimittaja osallistui Run Helsinki -juoksulle 22.5.2012 - hänen kokemuksiaan sekä Johannan ja Ismon haastattelut ovat kuunneltavista myös verkossa: Helsingin aamuradio 22.5.2012

Teknologiat: Ruby on Rails -sovelluskehys, Refinery CMS, HTML, CSS, JavaScript, Google Maps -integraatio, Suomen Verkkomaksut -integraatio

Referenssi Helsinki Running Tours yhdistää hyödyn ja huvin
Tilaaja: Tour de Run Oy
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Open source
Webkehitys
Sisällönhallinta
Konsultointi
Toteutustyö
Urheilu, viihde ja virkistys
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Rami Korhonen

CEO & Co-Founder

IWA:n CEO & Co-Founder Rami Korhonen on sarjayrittäjä ja yritysjohto-osaamisensa ohella kokenut palvelusuunnittelija, joka yhdistää yhteiskuntatieteilijän koulutuksensa moderneihin UX-suunnittelun työkaluihin.


Korhosen, joka on kehittänyt mobiilipalveluita vuodesta vuodesta 1999, uran alkuvaiheen projekteihin lukeutuu muun muassa yhden maailman ensimmäisen SMS- ja WAP-pohjaisen chat-palvelun konseptisuunnittelu Small Planet -mobiiliyhtiössä, jota hän oli perustamassa. Parhaimmillaan kyseisellä palvelulla oli 850 000 aktiivista maksavaa asiakasta maailmanlaajuisesti.


Applen ja Googlen sovelluskauppojen julkaisun jälkeen Korhonen on ollut kehittämässä suosittua Playmysong mobilijukeboksipalvelua vuosina 2011-2013 USA:ssa. Palvelusta julkaistaan uudistettu versio vuonna 2017.


Vuodesta 2015 Korhonen on toiminut IWA:n CEO & Co-Founder –roolissa. Tänä aikana yhtiön liikevaihto on kasvanut keskimäärin 45% vuodessa. Liikkeenjohdon ohella Korhonen osallistuu aktiivisesti IWA:n kärkihankkeiden suunnitteluun ja palvelumuotoiluun.


Korhosen hallitsemia palvelusuunnittelun osa-alueita ovat esimerkiksi: bisnesmallien ja käyttökokemusten kehitys, käyttäjätarinoiden luonti, rautalankamallit- ja prototyypit, asiakkaan ja kehittäjien välisen viestinnän koodinointi sekä käyttäjädatan tehokas hyödyntäminen tuotekehityksessä.


Vuonna 2016 Korhonen vastasi musiikkiteknologiayhtiö Musopian Justin Guitar Beginner Song Course by FourChords -sovelluksen käytettävyyssuunnittelusta ja tuotekehitysprojektista. Kyseinen sovellus on vuonna 2017 ollut Apple:n “featuroima” muun muassa USA:n App Storessa. Heinäkuussa 2017 sovelluksen käyttäjäarvosana iOS App Storessa oli 4.7/5 tähteä 235 arvostelun perusteella.rami@iwa.fi
+358 40 730 7813

Tapio Äijälä

Co-Founder

IWA:n Co-Founder Tapio Äijälä on toiminut yrittäjänä vuodesta 1997. Teknis-kaupallisen taustan omaavana hän toimii IWA:n projekteissa monissa eri rooleissa vastaten muun muassa yhtiön Lähi-idän myynnistä ja liiketoiminnasta sekä kuuluu yhtiön johtoryhmään ja hallitukseen. IWA-roolinsa ohella Äijälä on aktiivinen enkelisijoittaja sekä neuvonantaja ja hallituksen jäsen useissa eri yhtiöissä.

Äijälä oli mukana perustamassa yhtä maailman ensimmäistä mobiiliviihderatkaisuihin erikoistunutta ohjelmistoyritystä 1999. Hän toimi yhtiössä erilaisissa tuote- ja palvelukehityksen rooleissa vuoteen 2007 asti. Small Planetin kasvutarinan myötä yhtiön perustajille kertyi laajasti kokemusta startup-yrityksen liiketoiminnan kehittämisestä, rahoitusjärjestelyistä sekä kansainvälisestä laajentumisesta.

IWA:n asiakasprojekteissa Äijälä tukeutuu vuosien kokemukseensa vaativista ohjelmistokehityshankkeista ja laaja-alaiseen teknologioiden tuntemukseen. Hän on usein mukana jalostamassa asiakkaan alustavaa liiketoimintakonseptia toteutuskelpoiseen muotoon, tukemassa IWA:n ohjelmistoarkkitehtejä heidän työssään sekä kokeneena ohjelmistoprojektien ammattilaisena varmistamassa hankkeiden onnistuneen läpiviennin.

Vuodesta 2010 Äijälä on hankkinut syvällistä osaamista ohjelmistoratkaisujen tietoturvasta ja vaativien verkkopalveluiden operoinnista. Tätä osaamista IWA tarjoaa asiakkailleen operointi- ja käyttöpalveluiden muodossa.

Äijälä on asunut pysyvästi Lähi-idässä vuodesta 2010.tapio@iwa.fi
+971 56 268 0227 (UAE), +966 56 921 9884 (KSA)

Muita julkaisuja IWA:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Suksee.fi -verkkovalmennus on Inbound-markkinoinnin taidonnäyte
It- ja ohjelmistoyritysten markkinointi 2018 ja alan liiketoiminnan rakennus digiaikana
Logistiikan ja varastoinnin trendit 2018: toimitusnopeus, IoT ja varaston automaatio