Helsinki Running Tours yhdistää hyödyn ja huvin

post_image

Kevään korvalla toimintansa käynnistänyt Helsinki Running Tours tarjoaa matkailijoille uudenlaisen mahdollisuuden tutustua Helsinkiin, tavata samanhenkisiä juoksijoita eri puolilta maailmaa ja vielä kuntoilla siinä samalla. Yrityksen perustajat Johanna Tokola ja Ismo Nikkola ovat molemmat kokeneita juoksijoita ja osaavat viedä asiakkaansa sellaisillekin poluille, joille useimmat turistit tai edes Helsingissä asuvat eivät välttämättä eksy.

Tour de Run Oy:n liiketoiminnan tukijalka ovat Helsinkiin saapuvat matkailijat. Johanna ja Ismo haluavat palvella niin yksittäisiä turisteja kuin esimerkiksi seminaari- ja kokousvieraita. Run Helsinki -verkkopalvelua ideoitaessa oli itsestään selvää, että sivusto toteutetaan alusta alkaen ulkomailta Suomeen tulevia varten ja vieläpä niin, että sama palvelu toimii riippumatta siitä, että oletko tietokoneen ääressä vai surffaatko kenties älypuhelimellasi.

Run Helsinki -sivuston rungon muodostaa avoimen lähdekoodin sisällönhallintaratkaisu Refinery CMS. Kyseessä on erittäin joustava ja helposti muokattava Ruby on Rails -pohjainen alusta, jonka päälle on nopeaa rakentaa asiakaskohtaisia laajennuksia. Helsinki Running Toursin tapauksessa tämä merkitsi muun muassa selainkäyttöisten työkalujen toteuttamista reittien ja juoksujen hallintaan, varausjärjestelmän toteuttamista ja sen integroimista Suomen Verkkomaksujen tarjoamaan verkkomaksupalveluun.

Verkkopalvelun käyttöliittymää mietittäessä suunnittelutyötä ohjasivat mukautuva verkkosuunnittelu (responsive web design) ja erityisesti mobiililaitteiden huomioiminen alusta alkaen (nk. mobile first -lähestymistapa). Lisäksi Tour de Run Oy:n liiketoiminnan kannalta se kaikkein tärkein eli tulevat juoksutilaisuudet haluttiin nostaa näkyvästi esiin. Näin myös spontaanisti aikataulujaan suunnittelevat saadaan mahdollisesti mukaan tutustumaan Helsinkiin uudesta näkökulmasta.

Kesän lähestyessä kovaa vauhtia Run Helsinki -verkkopalvelun toteuttamisella oli melkoinen kiire. Tiiviissä yhteistyössä Iwa Labs:n, Johannan ja Ismon kesken koko hanke ensimmäisistä ideointipalavereista toteutukseen saatiin vietyä läpi reilussa kuukaudessa. Lopputulokseen voi tutustua ja juoksuja pääsee varaamaan osoitteessa www.runhelsinki.fi.

Radio Helsingin toimittaja osallistui Run Helsinki -juoksulle 22.5.2012 - hänen kokemuksiaan sekä Johannan ja Ismon haastattelut ovat kuunneltavista myös verkossa: Helsingin aamuradio 22.5.2012

Teknologiat: Ruby on Rails -sovelluskehys, Refinery CMS, HTML, CSS, JavaScript, Google Maps -integraatio, Suomen Verkkomaksut -integraatio

Referenssi Helsinki Running Tours yhdistää hyödyn ja huvin
Tilaaja: Tour de Run Oy
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Open source
Webkehitys
Sisällönhallinta
Konsultointi
Toteutustyö
Urheilu, viihde ja virkistys
 
Pinterest

Muita julkaisuja IWA:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Top 10 maailman parhaat ohjelmistot
Nouseva ohjelmistokehitystalo kasvaa yrityskaupoilla - Solidabis hankki palvelumuotoiluosaamista
Miten verkkopalvelu viedään onnistuneesti maailmalle?
Inbound-markkinointi: Hubspot jyrää Suomen johtavana markkinoinnin automaation teknologiana
Liiketoiminnan jatkuvuudenhallinta paranee paikkatiedon avulla
Moderni pilvipalvelu yhdistää kotimaisen konesalin, globaalin pilven ja co-locationin tietoturvalliseksi hybridiksi