Helsingin yliopisto: Ohjemistokehitys - perinnejärjestelmä

Tilaaja: Helsingin Yliopisto

Ajankohta: 2013 - 2016

Tagit: Tietohallinto, Tuotekehitys ja suunnittelu, Ohjelmistokehitys, Ketterät menetelmät, Open source, Asiantuntijapalvelut, IT, Julkishallinto, Valmisohjelmisto, Toteutustyö, angularjs, Ketteryys, scrum, Avoin lähdekoodi, Agile

post_image

Codento kehittää Helsingin yliopistolle opintotietojärjestelmää. Tavoitteena on opiskelijakeskeinen ympäristö, jonka kautta opiskelijat voivat hoitaa opintotietojensa hallinnan, ilmoittautumiset kursseille ja omien opintojensa suunnittelun.

Codenton kuusihenkinen tiimi kehittää järjestelmää ketterillä menetelmillä, vahvistettuna kahdella yliopiston omalla käyttöliittymäsuunnittelijalla. Avoimuus on projektissa tärkeää, ja järjestelmä tullaan julkaisemaan avoimena lähdekoodina.

Järjestelmälle ja siten myös kehittäjille oli korkeat kriteerit. Laatua luodaan ohjelmistokehityksen hyvien käytäntöjen lisäksi etenkin käyttöliittymäsuunnittelun, käyttäjien jatkuvan mukana olon ja kehittäjien peräänantamattomuuden avulla.

Projektin tuoteomistaja Tuomas Naakka on seurannut kehitystyötä tyytyväisenä: “Parasta projektissa on se, että saamme toimivaa softaa julkaistua tuotantoon aikataulussa. Näin siitä huolimatta että projekti vaikutti ennakolta monen silmiin mammuttimaiselta, jopa mahdottomalta.”

Lue case kokonaisuudessaan nettisivuiltamme.

Pinterest

Muita julkaisuja Codento Oy:lta