Helsingin Sanomat - HS.FI

Tilaaja: Helsingin Sanomat - HS.FI

Tagit: Tuotekehitys ja suunnittelu, Viestintä, Arkkitehtuuri, Integraatiot, Webkehitys, Käyttöliittymäsuunnittelu, Ohjelmistokehitys, Julkaisujärjestelmä CMS, Open source, Media, Urheilu, viihde ja virkistys, Konsultointi, Toteutustyö, Java, Spring, Amazon AWS, AWS, Javascript, HTML, CSS, jquery

post_image

Tausta ja tavoitteet

Helsingin Sanomien paperiversion levikki on ollut hitaassa, mutta tasaisessa laskussa aina 90-luvulta lähtien. Lehden hintaa nostamalla myyntiä voitaisiin kasvattaa, mutta vain hetkellisesti. Maksuttoman digitaalisen lehden haasteena oli olla journalistisesti korkealaatuinen, jotta se palvelisi lukijoita. Digilehti ei kuitenkaan saanut olla liian hyvä, etteivät paperiversion tilaajat kokisi maksavansa sisällöstä, jonka toiset saivat ilmaiseksi.

Lähdimme luomaan kestävää ratkaisua Suomen johtavan journalistisen brändin rahoittamiseen. Käyttäjille halusimme luoda yhden yhtenäisen kokonaisuuden – Helsingin Sanomat. Jokainen strateginen osa-alue käytettiin suunnitteluprosessissa huolellisesti läpi. Palvelukonseptin kulmakiviksi muodostuivat korkealaatuinen journalismi, saumaton monikanavainen käyttäjäkokemus ja jatkuvaan tilaukseen perustuva maksupolitiikka. Konseptin tarkentamiseksi teimme kolme eri käyttäjätestiä. Lisäksi toteutettiin laaja paneelikysely, jonka avulla haluttiin määrittää riskit ja löytää sopiva hinnoittelu sekä oikeat tuotepaketit. Sivuston tekninen arkkitehtuuri, bisnesmallilaskelmat ja bisnestavoitteet viimeisteltiin.

Hyvin suunniteltu tekninen toteutus

Sivuston rakentaminen toteutettiin aikataulun ja kustannusarvion puitteissa. Suurimpina haasteina toteutuksessa olivat riippuvuudet useista eri järjestelmistä: sisällönhallintajärjestelmästä, julkaisujärjestelmästä, analytiikkajärjestelmästä ja käyttäjätilien hallintajärjestelmistä. Kuormituksen betatestaus järjestettiin ohjaamalla kaikki HS.fi:n liikenne Sanoman sisäisestä verkosta testiympäristöön.

Markkinointi ja tiedotus suunniteltiin huolella. Uudistuksesta päätettiin tiedottaa pienissä osissa, ei isosti lanseerauksen yhteydessä. Oli selvää, että muutos olisi suuri uutinen suomalaisessa mediakentässä, joten oli parasta kertoa uudistuksesta jo ennakkoon ja antaa käyttäjien totutella ajatukseen pikkuhiljaa.

“Käyttäjien toiveiden ymmärtäminen oli äärimmäisen tärkeä osa prosessia. Ymmärrystä käyttäjän maksuvalmiudesta hahmoteltiin visualisoimalla monimutkaisia malleja ja muuttujia.”

Petteri Putkiranta, Liiketoimintajohtaja,
Helsingin Sanomat

Lanseeraus

Hs.fi:n lanseeraus oli historiallinen päivä suomalaisen median historiassa: pohjoismaiden suurin sanomalehti ja yksi Suomen viidestä suurimmasta sivustosta muuttui ilmaisesta maksulliseksi. Uudistus oli suurmenestys, kaikki asetetut tavoitteet ylitettiin. Lanseeraus oli kuitenkin vain lähtölaukaus: sivustoa kehitetään jatkuvasti eteenpäin, uutta journalistista sisältöä ladataan palveluun joka minuutti ja myynti on noussut pilviin.

“Kokonaisvaltainen näkemys käyttäjäkokemusten suunnittelusta ja hallinnasta oli avain menestykseen. Houston toteutti ajallaan ja budjetissa monikanavaisen verkkosivuston jolla on 1,8 miljoonaa viikkokävijää. Olen lopputulokseen äärimmäisen tyytyväinen.”

Mikael Liljedahl, Kehityspäällikkö,
HS Dev

Lue lisää: http://www.houston-inc.com/caset/

Suosittelija:

Kokonaisvaltainen näkemys käyttäjäkokemusten suunnittelusta ja hallinnasta oli avain menestykseen. Houston toteutti ajallaan ja budjetissa monikanavaisen verkkosivuston jolla on 1,8 miljoonaa viikkokävijää. Olen lopputulokseen äärimmäisen tyytyväinen.

Mikael Liljedahl, Kehityspäällikkö, HS Dev

Pinterest

Muita julkaisuja Houston Inc.:lta