Helppokäyttöinen ERP ei ole pelkkä myytti

Usein ERP-järjestelmää mietittäessä suurimmalla osalla nousee mieleen ajatus monimutkaisista tietueriveistä ja tietokaaoksesta, jossa suunnistaminen on enemmän kuin haastavaa. Vaikeakäyttöisyyden varjo on pitkään roikkunut ERP-ratkaisujen yllä – nykyään yhä useammin ilman syytä.

Yleisesti toiminnanohjausjärjestelmien pääpaino on tehokkuudessa – tehokkaassa prosessi- ja tallennusmoottorissa, joka mahdollistaa yrityksen valtavien datamäärien virheettömän ja nopean siirtymisen järjestelmässä. Tämän vuoksi ERP:n helppokäyttöisyys joutuu usein astumaan tehokkuuden edestä taka-alalla. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla.

Järjestelmien kustomointi voi olla kallista ja tehotonta, mutta ERP-järjestelmissä käytettävyyden tarpeisiin voidaan vastata rakentamalla ratkaisut olemassa olevan järjestelmän ulkopuolelle - näin käyttökokemuksen parantaminen on myös kustannustehokkaampaa, kun itse järjestelmään ei tarvitse koskea. Tällöin käyttäjille näkyvä osa ERP:stä onkin visuaalinen ja intuitiivinen sovellus tuhansien lomakekenttien ja tietuerivien sijaan.


Aidosti käyttöä tukeva järjestelmä taittuu päätteelle ja mobiiliin

Reaaliaikaisuus tietojen kirjaamisessa ja hyödyntämisessä on merkittävässä roolissa ERP-järjestelmän tehokkaassa hyödyntämisessä. Sen vuoksi on tärkeää, että ratkaisu kulkee mahdollisimman joustavasti siellä, missä käyttäjätkin. Käyttäjäystävällinen ERP ottaa huomioon eri laitteet ja varmistaa, että esimerkiksi näkymien tekstit, painikkeet ja valikot eivät ole liian pieniä mobiilinäkymissä. Etenkin kosketuskäyttöisillä laitteilla on tärkeää ottaa huomioon toimintojen valinnan helpottaminen – jos näkymässä on lukuisia pieniä painikkeita vierekkäin, on lähes mahdotonta osua sormella oikeaan valintaan. Tilanne vaikeutuu entisestään mikäli sovellusta käytetäänkin ulkoilmassa hanskat kädessä. Kaikki käyttöskenaariot tulee ottaa ratkaisun suunnittelussa huomioon.


Järjestelmä puhuu käyttäjänsä kanssa samaa kieltä

Usein järjestelmän ja käyttäjän kommunikaatio on kuin eri murteilla keskustelevien ihmisten puhetta – samaa tarkoittavalle asialle on useita eri ilmaisutapoja. Sen vuoksi on tärkeää, että järjestelmä palvelee käyttäjän tottumuksia ja puhuu samaa kieltä. Esimerkiksi varastonhallinnan ja lajittelun puolella ERP-järjestelmälle yleisiä tietoja ovat mm. ostotilaukset. Tämä termi ei välttämättä kerro varastotyöntekijälle erityisesti mitään, koska hän on tottunut käsittelemään tilauksia ja lajitteluja kuormalavoina. Järjestelmä ja käyttäjä yrittävät keskustella samasta asiasta, mutta eri sanoilla, mikä vaikeuttaa järjestelmän käyttöä.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan blogissamme.

Bloggaus Helppokäyttöinen ERP ei ole pelkkä myytti
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin eCraft Oy Ab:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Toiminnanohjaus ERP
Microsoft
Mobiili ERP helppokäyttöinen ERP
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja eCraft Oy Ab:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Ohjelmistoyritysten tarjonnat ite wikiin - Uudistus nostaa tarjonnan kuvauksen suoraan hakutuloksiin
Videoreportaasi: Slush 2017 - "Nothing normal ever changed a damn thing"
Nordea ja kasvuyritys Taimer yhteistyöhön - visiona pk-yritysten ydinprosessien digitalisaatio yhdellä palvelulla