Helenin aurinkopaneelikampanja onnistui yli odotusten

Tilaaja: Helen

Tagit: Markkinointi, Myynti, Käyttäjähallinta, Käyttöliittymäsuunnittelu, Mobiilikehitys, Webkehitys, Raaka-aineet ja energia, Valmisohjelmisto, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö

post_image

“Haimme aurinkopaneelikampanjalla wau-efektiä, jolla aurinkopaneelit saadaan myytyä nopeasti ja kiinnostus heräisi laajemmin. Kampanja onnistui huikean hyvin. Aurinkopaneelit myytiin parissa päivässä, saimme sosiaalisessa mediassa paljon positiivista palautetta ja moni päivittäismedia teki asiasta jutun”, kommentoi verkkotiedottaja Anu Ylänen Heleniltä.


Helenillä oli uusi myyntikonsepti, jossa yksityisten ihmisten toivottiin ostavan verkosta nimikkoaurinkopaneeleja tekeillä olevasta aurinkovoimalasta. Tieto suunnitteli kampanjan visuaalisen ilmeen ja teknisen toteutuksen. Lisäksi Tieto teki asiakaspalvelulle myyntitilanteen seurantajärjestestelmän. Verkkosivu tehtiin EPiServerin päälle responsiivisella HTML5-suunnittelulla, joka on myös aikaisemmin menestyksekkäästi uudistetun helen.fi -sivuston pohja.

Huomio loppukäyttäjään ja havainnollisuuteen

“Aurinkopaneelien tarkastelu, selaus ja ostaminen tuli olla loppukäyttäjille helppoa ja vaivatonta. Halusimme havainnollistaa asian kiinnostavasti ja selkeästi luodaksemme lähtökohtaisesti miellyttävän ja intuitiivisen käyttökokemuksen, joka kulminoitui osaltaan uskomattoman nopealla paneelien myynnillä. Tätä tuki hyvä visuaalinen suunnittelu sekä responsiivinen toteutus, joka mahdollisti paneelien oston myös mobiililaitteilla”, sanoo Senior User Interface Designer Mikko Häkkinen Tiedolta.

Ostosivun taustalla on kartta, josta näkee, missä voimalaitos sijaitsee. Sen lisäksi näytetään, miten aurinkopaneelit katolle sijoittuvat. Ostettavan paneelin voi valita itse ja Facebook-profiilin linkityksen kautta voi nähdä, kuka omistaa viereisen paneelin. Lisäksi sosiaalisen median kommentit on tuotu sivustolle.

Suosittelija:

“Tieto oli alusta asti kampanjan konseptoinnissa mukana. He uskoivat tuotteeseemme ja pistivät kaiken peliin. Saimme nopealla aikataululla valmista ja hyvää jälkeä, kuten aina tietolaisten kanssa. He eivät toteuta vain sitä, mitä me pyydämme, vaan sen, mitä me tarvitsemme”

Anu Ylänen, verkkotiedottaja

Pinterest

Muita julkaisuja Tieto Oyj:lta