Helen panostaa digitaalisiin palveluihin

post_image

Helen on Tiedon pitkäaikainen kumppani ja yksi Suomen suurimmista energiayhtiöistä. Toteutimme asiakkaallemme verkkosivu-uudistuksen, joka tarjoaa ajasta, paikasta ja sähköisestä päätelaitteesta riippumattomat sähköiset palvelut. Ne ovat Helenin yli 400 000 asiakkaan käytössä missä ja milloin vain.


Digitaalisia palveluja sadoilletuhansille käyttäjille 
 
Helen myy sähköenergiaa noin 400 000 asiakkaalle Suomessa ja yritykseltä ostettu kaukolämpö kattaa yli 90 prosenttia pääkaupungin lämmitystarpeesta. Lisäksi energiayhtiö tuottaa ja myy kaukojäähdytystä ja hoitaa Helsingin ulkovalaistuspalvelut.

Verkkosivu-uudistuksessa huomioitiin erityisesti energiayhtiön erilaisten kohderyhmien tarpeet ja palvelujen helppokäyttöisyys millä tahansa päätelaitteella. Muita tärkeitä asioita olivat mm. reaaliaikainen informaation välitys, sivujen ulkoasu ja rakenne, jokaisen käyttäjän tarpeisiin räätälöitävä etusivu, tuotteiden ja asiakaspalvelun esittely sekä paikallisten tarpeiden huomioiminen.

Asiakastarpeisiin räätälöity ja testattu ratkaisu

Uusien verkkosivujen toimivuutta testattiin Helenin asiakkailla. Testaajille annettiin sivustoon liittyviä tehtäviä, joilla tutkittiin mm. tietojen löydettävyyttä ja sähköisten palvelujen toimivuutta. Tieto vastasi myös ratkaisun käyttöönotto-koulutuksesta.

Uudistus toteutettiin EPiServer CMS 7 -julkaisualustalla ja EPiServer Find -hakuteknologialla. Ratkaisut soveltuvat hyvin erilaisten yritysten tarpeisiin ja niiden etuja ovat mm. ensiluokkainen käyttäjäystävällisyys, sivupohjien joustavuus, erinomaiset esikatselutoiminnot ja laaja kehittäjäyhteisö, joka tuottaa sisällöntuottajien työtä helpottavia lisäominaisuuksia.

”Lisäksi tunnemme asiakkaan tarpeet ja räätälöimme ratkaisun juuri heidän vaatimustensa perusteella,” kertoo Tommi Pekonen, asiakkuusjohtaja, Energia-toimiala, Tieto.

Tiedossa on maailmanluokan responsiivisuusosaamista

Tieto valikoitui uudistuksen toimittajaksi mm. maailmanluokan responsiivisuusosaamisensa vuoksi. Responsiivisuudella tarkoitetaan, että digitaalinen sisältö mukautuu mobiili- ja tablet-laitteisiin sopivaksi niin, että ulkoasu ja sivuilla tarjottavat palvelut toimivat ja näkyvät näyttöruudulla moitteettomasti. Lisäksi Tiedolla on laaja kansainvälinen kokemus erilaisten sähköisten palvelujen tuottamisesta eri toimialojen tarpeisiin.

”Uudistus toteutettiin kansainvälisessä tiimissä ja tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Projekti pysyi sekä aikataulussa että budjetissa,” tiivistää Tiedon Tommi Pekonen saatuja tuloksia. Hän korostaa, että verkkosivujen kehitystyö jatkuu ja uusia toiminnallisuuksia lisätään tarpeen mukaan. ”Tuoreus ja uudistuminen ovat tärkeitä palveluvaltteja sivuston ylläpidossa ja edelleen kehittämisessä.”

Suosittelija:

”Tiedon tiimi on tehnyt projektin ja nyt ylläpidon aikana erinomaista työtä. Heillä on kyky ymmärtää, mitä tarvitsemme ja löytää järkevät ratkaisut toteutukselle”

Jukka Helin, kehityspäällikkö, Helen

Referenssi Helen panostaa digitaalisiin palveluihin
Tilaaja: Helen
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Asiakaspalvelu
Asiakkuudenhallinta CRM
Viestintä
Käyttöliittymäsuunnittelu
Mobiilikehitys
Webkehitys
Raaka-aineet ja energia
Toteutustyö
responsiivisuus
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä lisätty, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Tieto Oyj:lta

ite wikin digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Näin tunnistat hakkerin verkossasi - Kyberturvallisuus vaatii yrityksiltä reagointikykyä
The Future of Finance - Taloushallinnon tulevaisuus on jo täällä ja sen ytimessä on data
Sytyttääkö PeaceMaker sodan it-alalle? Reaktorin rekrytointikanava ärsyttää kilpailijoita
Internet on vapauttanut osaamisen jakelun - suomalainen verkkokoulutusalusta TWID hakee kansainvälistä kasvua
Jatkuvuudenhallinta ICT:n näkökulmasta - WannaCry yllätti monet yritykset housut nilkoissa
Kukaan ei tiedä paljonko Helsingin Sanomia luetaan - toisiko uusi immobiilimedia uutta liiketoimintaa?