Haluatko ohittaa kilpailijasi Googlessa?

Paras investointi Google-näkyvyyden parantamiseen


Jos yrityksesi haaveilee kilpailijoiden ohittamisesta Googlen hakutuloksissa, niin nyt voi olla aika tehdä peliliikkeitä.

Hakukoneoptimointi ei ole enää pandoran lipas, joka on vain alan toimijoiden hallussa sekä joukko mysteerisiä teknisiä muutoksia verkkosivustolla. Verkkosivusto teknisenä toiminta-alustana on toki tärkeä ja terveeltä pohjalta on helpompi kasvattaa näkyvyyttä. Terveellä verkkosivustoalustalla tarkoitan eri päätelaitteiden mukaan muokkautuvaa sivustoa, toimivia linkityksiä sekä koodin validiutta.

Google ja muut hakukoneet arvostavat ennen kaikkea laadukasta ja päivittyvää sisältöä sekä laadukkaita sivustolle tulevia linkityksiä. Laadukkaalla sisällöllä tarkoitan tekstiä, joka pureutuu aiheeseen monelta eri kantilta ja sisältää asian kannalta oleellisia avainsanoja. Sivuston sisältöjä ryhmittämällä ja linkittämällä keskenään osoitat Googlelle asiasisältöjen tärkeyden sekä asioiden keskinäiset relaatiot.

Sisällöntuotannolla kasvatat näkyvyyttäsi tasaisesti

Mielestäni paras investointi hakukoneoptimointiin on laadukas sisällöntuotanto eri kanavissa, jotka linkittyvät yrityksesi verkkosivustolle. Ongelmaksi muodostuu usein kuitenkin omien sisällöntuotantoresurssien vähyys. Itsekin ryhdyin haasteeseen, jossa tavoitteena on tuottaa vuodessa 100 blogitekstiä, mutta kolmen kuukauden aikana valmiita artikkeleita on syntynyt vasta viisi.

Kehotan miettimään oman sisällöntuottajan palkkaamista tai riskittömämpää vaihtoehtoa eli ulkoisen sisällöntuottajan käyttämistä. Nyt, jos koskaan sinulla on tuhannen taalan paikka löytää henkilö, joka kääntää yrityksesi tarinat tekstiksi ja videoiksi. Mediayhtiöt ovat kilvan irtisanoneet toimittajia ja tuottajia. Lähtöpasseja on jaeltu todella kokeneille toimittajille, jotka pystyvät löytämään kuluneistakin asioista uuden näkökulman. Ulkoinen kumppani kuulostaa aluksi kalliilta, mutta tulosten valossa olen huomannut sen olevan erittäin hyvä vaihtoehto monelle hakukoneoptimointiin panostavalle yritykselle. Ulkoinen kumppani pitää kiinni aikatauluista ja tuottaa samasta master-sisällöstä aineistoja eri kanaviin tuoden arvokkaita linkityksiä ja kävijäliikennettä verkkosivustollesi.

Riikka-Maria Lemminki, johtava konsultti, JM Tieto Kauppalehti

Bloggaus Haluatko ohittaa kilpailijasi Googlessa?
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Alma Talent CRM:n kotisivulle
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Muita julkaisuja Alma Talent CRM:lta

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Tutkimus: Tässä on paras presidentinvaalimainos! Markkinointiväki pisteytti ehdokkaiden vaalimainokset
Soten digitalisaatio – uudistusten tavoitteena asiakaskeskeisyys ja yhdenvertaisuus
Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa teollisuuden huoltotöissä